Gentoo + Plasma - cyklické závislosti

Gentoo

Gentoo + Plasma - cyklické závislosti
« kdy: 07. 10. 2015, 08:58:57 »
Po par letech jsem se rozhodl opet vyzkouset Gentoo, nainstaloval jsem stage 3 a po instalaci zmenil profil na Plasma (chci pouze Plasmu s Qt5.x) nekonfiguroval jsem zadne specialni USE flagy ktere by neco mohly rozbit. Postupoval jsem podle toho co je k dispozici na oficialnim webu. Narazil jsem pak s https://wiki.gentoo.org/wiki/KDE/Plasma_5_upgrade jak kompilace world tak kompilace kde-plasma/plasma-meta nemuze byt provedena kvuli cyklickym zavislostem.

Je mozne to nejakym zpusobem opravit tak aby Plasma 5 byla zkompilovatelna? Je na to nejaky workaround ?
« Poslední změna: 07. 10. 2015, 11:08:49 od Petr Krčmář »

j

Re:Gentoo + Plasma - cyklicke zavislosti
« Odpověď #1 kdy: 07. 10. 2015, 09:13:50 »
Chmm, pokud si neumis precist ani tu hlasku, kterou to pise pod kazdou nepovedenou kompilaci, tak ti vazne pomoci neni. Kristalovy koule totiz dosly.

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 07. 10. 2015, 09:17:47 »
Nejlepší workaround je přečíst co ti to píše... nebo to hoď na pastebin

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #3 kdy: 07. 10. 2015, 09:27:19 »
Přesně - když nebudeme vědět, co Ti to píše, nemůžeme poradit.

Gentoo občas umí pořádně zatopit. Nedávno nešel zkompilovat novej Perl a nepomohl ani perl-cleaner --reallyall. Nakonec jsem Perl unmergoval a natáhnul ho do systému znova, pak to teprve jelo (naprosto nelogickej krok, nicméně funkční). Jindy třeba má balík závislost takovou, že její stable verze ještě není venku apod. Někdy se vyplatí jen počkat, jindy si člověk posedí a počte, než problém vyřeší.

Gentoo

Re:Gentoo + Plasma - cyklické závislosti
« Odpověď #4 kdy: 07. 10. 2015, 18:05:22 »
Konecne jsem se dostal k pocitaci, zde prikladam http://pastebin.com/Ruui0UEj (je mi jasne ze chyby mam resit tak ze si prectu co mi aplikace vypise a nasledne usoudim co s tim, nicmene tady si nevim rady proto jsem se obratil na diskuzi).

Lol Phirae

« Odpověď #5 kdy: 07. 10. 2015, 18:19:36 »
Hele, a tys tu hlasku necet, nebo co?

Citace
It might be possible to break this cycle
by applying any of the following changes:

- dev-util/cmake-3.3.1-r1 (Change USE: -qt5)
- dev-qt/qtgui-5.4.2-r1 (Change USE: -harfbuzz)
- media-libs/harfbuzz-0.9.41 (Change USE: -graphite)

j

« Odpověď #6 kdy: 07. 10. 2015, 19:03:59 »
A mozna ani netreba nic menit, bud staci kompilovat po castech (soustredil bych se prave na ty 3 s --oneshot) pripadne jeste s --nodeps.

Alternativne v nouzi nejvyssi vetsinou zabere -e, ale to samo znamena kompletni rekompilaci celyho systemu.

Gentoo

« Odpověď #7 kdy: 07. 10. 2015, 19:35:02 »
A mozna ani netreba nic menit, bud staci kompilovat po castech (soustredil bych se prave na ty 3 s --oneshot) pripadne jeste s --nodeps.

Alternativne v nouzi nejvyssi vetsinou zabere -e, ale to samo znamena kompletni rekompilaci celyho systemu.

To -e budu preferovat, vypada to jako nejrozumnejsi volba. Nevadi pokud to budu muset ted prekopilovat cele kompletne, za predpokladu ze pozdeji to bude funkcni. Dekuji.

Lol Phirae

« Odpověď #8 kdy: 07. 10. 2015, 19:45:13 »
Pochopitelně. Než pracně změnit USE flag u jednoho balíčku, je daleko jednodušší, rychlejší a rozumnější překompilovat celej systém.  ;D ::) ;D ::)

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 07. 10. 2015, 19:56:49 »
Nebyl bych si jistej, jestli -e pomůže. Ale v tomto případě bych si o tom dovolil i trochu pochybovat. Osobné mám v /etc/portage/package.use/moje nastaveno

media-libs/harfbuzz -graphite

název souboru moje je jenom moje, buď to přidej do nějakýho co tam je, nebo si klidně vytvoř i to moje, nebo cokoliv jinýho, emerge načítá všechny soubory z adresáře. Já to tak používám, protože tam mám nalinkovaný soubory z plazmy a když to změníš v nich (nebo když je změní emerge), může být problém s updatem overlaye kde.