MPlayer neudělá screenshot z videa

MPlayer neudělá screenshot z videa
« kdy: 04. 10. 2015, 22:12:41 »
1) mám tyto verze - mplayer v 1.1.1.r37391-2.1, mpv 0.11.0-18.3 - a mplayer mi teď (bohužel netuším od kdy) místo snímku dělá snímek černé barvy, mpv udělá snímek, ok ale zase nepřehraje všechno co mplayer (u kterého bych nejraději zůstal a používat oba mi nepřijde výhodné), jelikož se to děje zároveň a mpv je fork mplayeru myslím že by měl být rozdíl v nějaké knihovně - dá se nějak zjistit jakou knihovnu používá mplayer pro screenshoty (-vf screenshot) a jakou používá mpv?

2) existuje nějaká šance pro změnu automatického názvu screenshotu z shot0000 v mplayeru na něco jiného nejlépe v závislosti na názvu videa (jako je tomu třeba právě v mpv)?
« Poslední změna: 05. 10. 2015, 08:14:44 od Petr Krčmář »

i

Re:MPlayer neudělá screenshot z videa
« Odpověď #1 kdy: 05. 10. 2015, 09:07:19 »

Pěd časem jsem to také potřeboval, mám rád mencoder, ale tam se mi to také nepodařilo rozchodit, tak používám toto:

Kód: [Vybrat]
ffmpeg -ss $cas -i "$video" -vcodec png -an -vframes 1 -f rawvideo "$obrazek"

Přičemž cas je ve vteřinách včetně desetinne tečky, například:
cas="75.3"

kk

« Odpověď #2 kdy: 05. 10. 2015, 18:23:54 »
ahoj, to je divne, me mpv prehraje uplne vsechno.
co se tyce toho screenshotu tak jsem to ted zkousel, udelat screenshot pomoci gimpu create>screenshot a facha to v pohode. pouzivam --vo opengl-hq muzes zaexperimentovat z jinymi video outputy:
[quandasim@magi torrent]$ mpv --vo help
Available video outputs:
  opengl         : Extended OpenGL Renderer
  vdpau          : VDPAU with X11
  wayland        : Wayland SHM video output
  xv             : X11/Xv
  vaapi          : VA API with X11
  null           : Null video output
  image          : Write video frames to image files
  caca           : libcaca
  drm            : Direct Rendering Manager
  opengl-hq      : Extended OpenGL Renderer (high quality rendering preset)

[quandasim@magi torrent]$
koukam ze tam je moznost zapsat rovnou do image ale nezkousel jsem to.
pouzivas Compositing window manager (s 3d akceleraci) nebo obyc 2d?

ffmpeg je taky dobra volba, muzes tech screenu udelat vice a pak vybrat ten nejlepsi:
ffmpeg -ss 00:10:15 -i \[HorribleSubs\]\ OverLord\ -\ 08\ \[1080p\].mkv -to 00:00:01 test/video02rot%4d.png
-ss rekne ze se zacne encodovat v 10te minute a 15te sekunde, -to rekne ze se bude enkodovat jedna sekunda videa

Danny

« Odpověď #3 kdy: 05. 10. 2015, 20:11:04 »
a když u mplayeru dáš option -vo x11 ? to by mělo být sice pomalejší, ale pak bys měl udělat normální screenshot.

« Odpověď #4 kdy: 05. 10. 2015, 23:45:45 »
Danny:
mplayer *05* -vo x11 -vf screenshot s pro screen - pěkná černá obrazovka
mplayer *05* -vo jpeg -vf screenshot ehm ... sending VFCTRL_SCREENSHOT!
failed (forgot -vf screenshot?)
počkat, jak to? teď už mi mplayer vůbec nebere volbu -vf screenshot

kk:
Mě mpv přehraje jen mkv kontejner, mp4, wmv.
U ogm, mp3, avi mi smplayer (s mpv) hlásí chyby mpv s návratovou hodnotou 2, podrobněji Failed to recognize file format, zatímco s mplayerem přehraju všechno. Donedávna tam fungoval i screenshot ale již ne, a nevím od kdy přesně. Zkusil jsem downgrade mplayeru i libpng, ale nepomohlo to tak jsem to zas vrátil.

PS: schválně jsem si říkal co se v daném okamžiku dělo, takže jsem
ffmpeg -ss 00:10:15 -i \[HorribleSubs\]\ OverLord\ -\ 08\ \[720p\].mkv -to 00:00:01 video02rot%4d.png opravdu zkusil ;)

« Odpověď #5 kdy: 06. 10. 2015, 00:17:17 »
smazal jsem nějaké dočasné soubory pro mplaer v home, a mplayer mi -vf screenshot zase bere.

mpv screenshoty dělá a to i png:
mpv *05* --screenshot-format=pngmplayer png screenshoty nedělá (černá obrazovka) ale jpg:
mplayer *05* -vo jpeg -vf screenshot už pracuje ok

rád bych znal důvod rozdílu při png

« Odpověď #6 kdy: 06. 10. 2015, 10:02:33 »
Tak mě vlastně pořád zajímají dvě věci, byť se jedna z nich změnila.
  • jak donutit smplayer aby s mplayerem pracoval stejně jako když ty příkazy zadám přímo mplayeru přez příkazovou řádku
    - pokud předám parametr -vo jpeg do předvoleb pro mplayer stanou se v podstatě 3 věci, z nichž poslední je oproti ostatním téměř nepodstatná
    • přestane se přehrávat obraz, je slyšet jen zvuk
    • přednastavená oblast kam běžně nahráváte screenshoty se screensoty začne zahlcovat - chápu to tak že se asi každý snímek uloží, ale je možné že nejsou úplně všechny, težko říct
    • jména obrázků jsou ve tvaru: 00000001.jpg ... atd
  • šlo by nějak nastavit aby se obrázky ze screenů jmenovaly třeba na základě vstupního souboru jako to jde v mpv?