Zkušenosti s KDE5

asdsdf

Re:Zkušenosti s KDE5
« Odpověď #45 kdy: 29. 05. 2016, 13:10:15 »
Akurat vcera som skusal kubuntu 16.04 a potom debian testing s KDE5. Skusenosti hrozne, zbytocne zabity skoro cely den  :-\ Problemy boli s ovladacmi (spociatku mrzli X na obidvoch systemoch kym som nenahodil nvidia ovladace, nemohol som prejst do konzoly s ctrl+alt+f1), na kubuntu sa mi rozsypal dizajn (widgety a pod.) , resp. odzaciatku nefungoval dobre. Pod debianom mi neslo prihlasovanie, tak som nahodil gnome3, ale pod gdm3 zavadzacom mi X-ka do 2-3 minut po spusteni padli a o chvilu sa restartovali. Funkcne bolo az gnome pod lightdm (tusim). Gnome ale moc nemusim, tak som skusil spustit kde pod sddm, potom uz prihlasovanie nejakym zazrakom slo. Potom som instaloval + config lm-sensors, gkrellm a dalsie veci. Po restarte, co nevidim, emergency mode kde system 1,5 minuty akoze nieco robi a z vypisu systemctl som prd zistil. Graficky system samozrejme nesiel. Na KDE5 som tiez pobadal posahany taskbar - niekedy hodi bug report. Tak som hladal distro bez systemd a nainstalil PClinuxOS (KDE4). Az na nejake detaily to slape, len mi tu chyba lepsia podpora 2 monitorov, nepamata si nastavenie  >:( Davnejsie som mohol kludne pouzivat testing distra s novym jadrom / balickami, ale asi systemd to cele kazi.