Suspend (na notesu) mi nikdy nefungoval, vždycky se ten notes uspal tak, že už jsem ho ničim "neprobudil". A jak pak notesy přestaly mít hw tlačítko na power on/off, stávalo se to čím dál zábavnější.
Ale toto se dělo před hodně dávnou dobou, od té doby jsem tuto funkčnost nikdy ani nezkoušel zapínat, opravdu už nemám čas si hrát s každou takovou pitomostí. Která by měla fungovat ouf-of-the-box (když už to funguje v těch widlích, na tom samém železe).
Nicméně, tento příspěvek do fóra mne přinutil to zase zkusit, schválně, esli budu konečně příjemně překvapený.
Takže jsem minulý týden při odchodu z práce nastavil:
Power manager / Extended / Advanced options / Set computer inactivity sleep-mode: Suspend
(Hibernate mi to ani nepovolilo)
A šel jsem domů.
No a druhý den po příchodu do práce - hádejte!
Notes tuhej, na žádnou klapku nereagoval, nezapnulo ho "power" tlačítko na šasi, ani na dockině, po bezradném bušení do kláves (připadal jsem si jako v jednom Kubrickově filmu) jsem vytáhl kabel od dockiny z notesu a asi půl hodiny držel to "power" na notesu.
Naštěstí to naskočilo a na nic si to nestěžovalo.
Závěr:
Na to, že píšeme rok 2015, to je hodně tristní.
PS: ano, zkusím poškádlit strejdu googla, když už jsem se s tím rozhodl ztrácet čas, ale koho to má pořád bavit?
$ lsb_release -a
No LSB modules are available.
Distributor ID: Ubuntu
Description: Ubuntu 14.04.3 LTS
Release: 14.04
Codename: trusty
$ uname -a
Linux ... 3.13.0-63-generic #103-Ubuntu SMP Fri Aug 14 21:42:59 UTC 2015 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux
$
----
Thinkpad Edge E540