Chtěl bych se zeptat (šťastných?) uživatelů Android 5.1.1 na jejich zkušenosti s touto verzí, nejlépe, pokud na něj přecházeli z nějaké verze 4.4.x.
1. Starší verze: "vypnutý" telefon jsem aktivoval stiskem na power tlačítko, objevil se mi hned ten obrazec k odemknutí.
5.1.1: Teď se objeví hodiny (mohu si vybrat ze tří druhů, hurá), musím znovu tlápnout na display, teprve pak se objeví ten odemykací obrazec.
Vylepšení: musím udělat jeden pohyb navíc.
2. Starší verze: Ikony na plochách byly "tak akorát", nebyly na sebe naňahňané, daly se od sebe snadno odlišit.
5.1.1: Ikony jsou humpolácké, kvůli jejich zvětšení se mi zvětšil počet těch "virtuálních ploch".
Vylepšení: docela nepřehledný display.
3. Starší verze: "stažením" té horní lišty se mi objevil seznam "nejpoužívanějších" nastavení (taková zkratka místo proklikávání se do "Settings"), případně i seznam nějakých těch messages.
5.1.1: po stažení lišty se objeví JEN seznam těch messages, pro to nastavení to musím "stáhnout" (nebo kliknout na ten horní pruh) ještě jednou. A to se ještě neobjeví všechny volby, jako dřív.
Vylepšení: musím udělat jeden pohyb navíc (případně i víc).
4. Starší verze: souvisí s bodem 1: - poté, co jsem telefon odemkl, objevila se mi hned plocha (k použití), mohle jsem hned dělat, co jsem chtěl.
5.1.1: poté, co telefon odemknu, neobjeví se mi hned plocha (k použití), ale vyjede mi seznam messages z té horní lišty. Takže to musím zase skrýt, abych mohl dělat, co jsem chtěl.
Vylepšení: musím udělat jeden pohyb navíc.
5. Starší verze: Fungovala mi SD karta.
5.1.1: Nevidím SD kartu (a volba pro připojejí (mount) je nepřístupná).
Vylepšení: Nemám přístup kdatům na své 64GB kartě (muzika, knížky, fotky, ...).
Budu vděčný za Vaše zkušenosti.
PS: Ptám se proto, že nemám představu, zda nejde o "vylepšení" od Sony, nebo zda se tak chová i "čistý" Android.
PPS: Ano, to s tou SD kartou je spíše na support.