Web ČT24 přešel na open source - pořád s Flashem?

Web ČT24 přešel na open source - pořád s Flashem?
« kdy: 06. 08. 2015, 15:01:15 »
Podle lupy.cz čt24 změnila svůj vzhled a přešla na open-source řešení:
http://www.lupa.cz/clanky/web-zpravodajske-ct-24-presel-na-open-source-nakonec-vyhral-drupal/

Když jsem se tam podíval (v souvislosti se změnami na rootu: http://forum.root.cz/index.php?topic=11615.msg137943#msg137943 ), jednak jsem byl docela zděšen, ale co je horší, zjistil jsem, že mi nejede ten "živý" stream. Ani ve FF (ano, tam mám filtry), ani v Chromiu (bez filtrů) - xubuntu 64b.

Jak jste na tom Vy?

PS: Flash mám zakázaný, :-)

OMG

Re:Web ČT24 přešel na open source - pořád s Flashem?
« Odpověď #1 kdy: 06. 08. 2015, 15:46:19 »
flash jsem vyhodil z kompu stejne jako FF. Prehravani ct24 mi kvuli chybejicimu flashu nefunguje, tudiz ct24 ignoruji.

« Odpověď #2 kdy: 06. 08. 2015, 16:55:15 »
Flash na mnoha místech zůstal z důvodu podpory živého streamu.
HTML5 je v mnoha ohledech ultrabastl, i když se to lehce zlepšuje, v každém prohlížeči funguje jinak.
Výkon byl donedávna strašný, poslední dobou je to lepší.

Pokud chci mít stopro jistotu, že živý stream prostě půjde, je/byl Flash dobrá volba.
I když mě to třeba chodí živý stream na HTML5 chová se to velmi podivně navíc tam není pořádně DRM (pro mnoho lidí problém).
I Google přecházel velmi opatrně a tuším, že živý stream asi možná stále není HTML5.

Frajerské kecy o šuntu Flashi jsou jen z říše primitivů, co nikdy nic neviděli a neprogramovali.
Což je spousta lidí na internetu :)
To že Flash zemřel a sám ho taky mám deaktivovaný je věc druhá. Jsem zvědavý, jestli někdy bude rozumný editor HTML5.

Zrovna weby ČT patří k tomu lepšímu co tu je.

Podle lupy.cz čt24 změnila svůj vzhled a přešla na open-source řešení:
http://www.lupa.cz/clanky/web-zpravodajske-ct-24-presel-na-open-source-nakonec-vyhral-drupal/

Když jsem se tam podíval (v souvislosti se změnami na rootu: http://forum.root.cz/index.php?topic=11615.msg137943#msg137943 ), jednak jsem byl docela zděšen, ale co je horší, zjistil jsem, že mi nejede ten "živý" stream. Ani ve FF (ano, tam mám filtry), ani v Chromiu (bez filtrů) - xubuntu 64b.

Jak jste na tom Vy?

PS: Flash mám zakázaný, :-)
„Řemeslo se naučí každý. Umění nikdo.“
„Jednoduchost je nejvyšší úroveň sofistikovanosti.“
- Leonardo Da Vinci

« Odpověď #3 kdy: 07. 08. 2015, 08:36:38 »
HTML5 je v mnoha ohledech ultrabastl, i když se to lehce zlepšuje, v každém prohlížeči funguje jinak.

Pokud chci mít stopro jistotu, že živý stream prostě půjde, je/byl Flash dobrá volba.
I když mě to třeba chodí živý stream na HTML5 chová se to velmi podivně navíc tam není pořádně DRM (pro mnoho lidí problém).
I Google přecházel velmi opatrně a tuším, že živý stream asi možná stále není HTML5.

Frajerské kecy o šuntu Flashi jsou jen z říše primitivů, co nikdy nic neviděli a neprogramovali.
...

To jako vážně?

bo

« Odpověď #4 kdy: 07. 08. 2015, 17:23:16 »
skoda ze zrusili VLC stream

pepa

« Odpověď #5 kdy: 07. 08. 2015, 21:22:41 »
bohuzel je to tak, live stream je proste problem v html5 udelat, a nedej boze ze v tom chces seekovat, to pak je problem i u obyc prehravani, jako spustit poslednich 5 min videa ktere ma 2 hodiny je v html5 temer nemozne, navci vetsina prohlizecu ti prenese full video nebo donedavna tomu tak jeste bylo, ale jak psal vyse zlepsuje se to

Hmmm

« Odpověď #6 kdy: 07. 08. 2015, 23:23:24 »

...

To jako vážně?
Ano.

Opat sa technologicka teologia zrazila s realitou.