urcite to zmysel ma a da sa to.
najprv napis spamerovi, ze ho na zaklade §62 ods. 2 a 3 zákona 351/2011 Z.z. o elektronických komunikáciách a §3 ods. 7 zákona 147/2001 Z.z. o reklame ziadas o preukazanie tvojho suhlasu so zaslanim reklamnej posty na tvoj email a ze ak tak neucini do tebou stanoveneho terminu, zasles podnet na presetrenie podozrenia z porusenia vyssie spomenutych predpisov na SOI.
prvotna reakcia vacsiny bude, ze ta debilne odhlasia z mailinglistu a s pocitom vitazstva si budu mysliet, ze sa zbavili zodpovednosti.
potom sa najdu hrdinovia, ktori si s tebou zacnu porovnavat prirodzenia a budu napinat svaly, ako ta oni mozu vies co a pod.
no a najde sa aj minimum slusnych ludi, ktori sa ti ospravedlnia. tych som ja potom nechaval tak.
prve dve skupiny som ale riesil podnetom a v 95% pripadov mali smolu a museli cvakat. jeden sa ma dokonca pod hrozbou kontroly zo SOI pokusal uplatit, len aby som mu potvrdi, ze ten suhlas mal
srandista...
a mam zatial pokoj aj bez technickych rieseni
tu
http://www.soi.sk/sk/Kontakt.soi si podla sidla spamera najdi kontakt na inspektorat, napis im email s popisom, kedy ti spam prisiel, od koho, oficialny kontakt na spamera (a myslim tym toho, kto je uvedeny v spame, nie toho, kto vykonal odoslanie) a do prilohy daj samotny spam, riadne sa podpis, uved svoju adresu a cakaj.
tusim do 30 dni ti pride vyrozumenie. mne vo vacsine pripadov prisiel oznam o zacati spravneho konania voci spamerovi.
drzim palce v boji so spamerskymi lajnami. treba to vyhubit, chamrad hnusnu.