Doporučte dobrý VDSL modem/router

Doporučte dobrý VDSL modem/router
« kdy: 22. 07. 2015, 15:26:12 »
Zdravim
Mate niekto skusenosti s tym vdsl routrom?
https://www.alza.sk/asus-dsl-n17u-d2642507.htm

zyxel co mam strasne vypadava a mam skusenost s ADB+VV3212 ten mi slapal dobre ale pak som ho vymeni za zyxel a bola to obrovska chyba pretoze nic nemenil a zrazu si to sem tam vypadne a predtym na ADB+VV3212 bez problemov..
ADB+VV3212
uz nemozem nikde najst kde by sa dal kupit preto by som rad skusil tento asus ale zaujima ci idu stabilne...
diki za odpoved...
« Poslední změna: 22. 07. 2015, 16:43:08 od Petr Krčmář »

NooN

Re:Doporučte dobrý VDSL modem/router
« Odpověď #1 kdy: 22. 07. 2015, 17:12:09 »
To si snad robis kozy....
ADB+VV3212 ze bezi stabilne a bezproblemov?

Trident

« Odpověď #2 kdy: 22. 07. 2015, 18:13:46 »
To si snad robis kozy....
ADB+VV3212 ze bezi stabilne a bezproblemov?
Bez testu v labu a na naky referencni lince, bez vypisu logu a sledovani hodnot na obou stranach pripadne jeste na meraku varite oba dva z vody. Maximalne se muzete orientovat podle chipsetu. Ale i tam se lisi drasticky firmwary, co mate na druhy strane za dslam(poznate z idcka), analogova cast desky(studenak dokaze totalne podelat i kvalitni navrh).
. Pokud mate treba T-Mobile(ex-Cra) pres LLU tak mate neco jinyho nez Huawei(pouziva O2). Jinej profil ktery vam na zaklade reportu chyb automaticky prenastavi ani o tom nevite atd.... Fakt je tam hromady promennych.
Jediny co muze laik tak objektivne testnout je IP vrstva.

Ondro

« Odpověď #3 kdy: 22. 07. 2015, 20:55:32 »
Je to relativna novinka. Vela info o nom nieje. Hardverovo je na tom dobre. Mal by byt lepsi ako Zyxel(neviem aky model mas presne ale skus upgradnut firmware, mne pomohol a potom uz fungoval bez problemov) a aj ADB. S ADB  nemam dobre skusenosti acudujem sa, ze tebe fungoval dobre. ADB ma asi najneprehladnejsie rozhranie na nastavovanie, normalne som sa v nom nevedel pohnut. Zyxel na tom tiez nebol extra lepsie, ASUS ma najprehladnejsie rozhranie a tiez by mohli ubrat grafiky. Nemam rad tie dnesne rozhrania prespikovane zbytocnou grafikou.

https://wikidevi.com/wiki/ASUS_DSL-N17U
http://www.pc-help.cz/viewtopic.php?t=152285
http://ru.gecid.com/news/asus_dsl-n17u_marshrutizator

BobTB

« Odpověď #4 kdy: 22. 07. 2015, 23:41:22 »
"Pokud mate treba T-Mobile(ex-Cra) pres LLU..."
to ovšem nemáte VDSL. Pokud ADSL/LLU T-mobile chete přejít na VDSL, tak vám zřídí novou linku (bitstream na O2 DSALM) a starou LLU zruší - v domnění, že jen něco přepnou na DSLAMU jsem to na podzim absolvoval a bylo to poněkud komplikované (mj. jsem nečekaně přišel o pevnou linku i s číslem a musel jsem si ještě koupit VIOP adaptér).

NooN

« Odpověď #5 kdy: 23. 07. 2015, 08:19:10 »
ADB+VV3212 je modem vytvoreny na mieru pre Telekom.
Uzivatelske rozhranie je okresana, funkcnost orezana tak, ze je to na hranici unosnosti.
Sem tam sa vie zakusnut.

« Odpověď #6 kdy: 23. 07. 2015, 08:31:20 »
Skusim teda este tomu zyxelovi prehrat firmware.

A tiez som pocul na to ADB zle referencie ale vravim dostal som ho od t-comu a mal som ho na zaciatku nastavenie je nahovno ano nic sa nedalo zmenit ale proste aspon mi stale isiel ked som ho pouzival vypadok som s nim nemal ziadny.... Chcel som si presmerovat porty preto som si kupil ten zyxel a ano cez neho som si nastavil porty ale to vypadavanie mi lezie krkom minimalne raz za tyzden to proste vypadne v nastaveny pise ze internet ma spojenie ale nejde musim restartovat a pak sa uz vsetko rozbehne a vraviim predtym na adb ziadne problem a preto mi je jasne ze je chyba v tom zyxeli... a toto iste robilo aj jednemu znamemu a ten si dal naspat adb a odvtedy tiez uz nema problem a na nastavenie kasle...

Preto ma napadol ten asus...

Ondro

« Odpověď #7 kdy: 23. 07. 2015, 09:03:07 »
Aj na tom ADB idu presmerovat porty, len je potrebne poriadne hladat a skusat klikat vsade mozne. Dostal sa mi asi pred mesiacom do ruk a potreboval som na nom upravit nastavenie DHCP a presmerovat porty.  Zapotil som sa, kym som to nasiel. Fakt zatial najneprehladnejsie menu ake som zatial videl.

Daveran

« Odpověď #8 kdy: 23. 07. 2015, 09:46:55 »
IHMO jedny z nejlepších A/VDSL routerů (co se týká stability DSL linky) jsou německé Fritz!Box: http://en.avm.de/

v2kt0r

« Odpověď #9 kdy: 23. 07. 2015, 14:02:22 »
FritzBox jsem chtěl také doporučit - za jejich cenu nepčřekonatelná výbava: třeba 7390 má 2.4/5G wlan a vlastní DECT, sám podporuje VPN, nastavit tam lze skoro vše a ukazuje velmi detailní informace o lince.
Sám provozuji asi 3, jeden z toho v ČR na telekomáckém vDSL, kde v pohodě pracuje.
Na německé eBay lz epořídit za hubičku, neb je některé firmy stále ještě poskytují v ceně dvouletých DSl smluv. Časy se ovšem pomalu mění, víc a víc poskytovatelů už routery pouze pronajímá/zapůjčuje s povinností je po skončení smlouvy vrátit.

Jediné, co mi na nich s odstupem času prijde divné je dosah Wifi - to možná u jiných routerů dosáhne dále.

« Odpověď #10 kdy: 29. 07. 2015, 21:41:49 »
ten fritzbox vyzeral suepr ale nechcel som riskovat a kupovat bez zaruky zo zahranicia a tak som zobral z alzy ten asus ze ho mozem do 2 mesiacov vratit a bezi uz druhy den a zatial bez vypadku....
takze zatial ten asus v pohode to nastavenie nejak som sa vysomaril je tam moznost aj bridge tak pokial bude drzat este tak mesiac bez vypadky tak budem rad..:)

peter

« Odpověď #11 kdy: 31. 07. 2015, 12:29:53 »
Co tak pozriet Asus N-66?