Úspěch idnes.cz v boji proti blokovačům reklam?

Maum

Úspěch idnes.cz v boji proti blokovačům reklam?
« kdy: 26. 07. 2015, 18:44:42 »
Dobrý den,
vlastním web, kde čás obsahuje je ve videu hostovaném na pronajatém řešení. Jelikož i na začátku videí mám reklamu, tak jsem rád, že mi pomáhá vydělat pár korun právě na provoz. Nicméně adblock a ublock úspěšně tu reklamu sestřelují sami o sobě. Nyní jsem si všiml v rámci "rešerše ", že idnes u zpráv začal poměrně masivně používat videoreklamu, v podstatě před každým videem z jejich poměrně hloupým obsahem, je zhruba 10 - 15s reklama. Adblock a ublock dříve úspěšný však tuto reklamu sestřelit nedokáží. Jak toho dosáhli?

MartinX

Re:Úspěch idnes.cz v boji proti blokovačům reklam?
« Odpověď #1 kdy: 26. 07. 2015, 19:13:11 »
Skusil som si prehrat par videi na idnes.cz a ziadna reklama sa mi tam nezobrazila. Pouzivam standartny Adblock, teda nie plus a pod.

MartinX

« Odpověď #2 kdy: 26. 07. 2015, 19:14:32 »
Okrem Adblock mam este PrivacyBadger.

tomasfuk

« Odpověď #3 kdy: 26. 07. 2015, 19:31:33 »
Jaký reklamy?  :o

OMG

« Odpověď #4 kdy: 26. 07. 2015, 19:39:46 »
adblock plus, ghostery, nevidim zadnou reklamu, video se spusti bez reklamy...

moderní člověk

« Odpověď #5 kdy: 27. 07. 2015, 01:31:32 »
Reklamy? To ještě dneska někdo sleduje?  ;D

1

« Odpověď #6 kdy: 27. 07. 2015, 08:21:10 »
chlapi, jak to robite, ze sa vam nezobrazuju reklami pred videami na idnes.cz? ja mam vo FF adblock plus a po precitani prvych prispevkov v tomto vlakne som nainstaloval aj addblock, ale reklamne videa sa mi stale zobrazuju.

treba tam nastavit nejaky filter na URL?

MartinX

« Odpověď #7 kdy: 27. 07. 2015, 09:33:24 »
chlapi, jak to robite, ze sa vam nezobrazuju reklami pred videami na idnes.cz? ja mam vo FF adblock plus a po precitani prvych prispevkov v tomto vlakne som nainstaloval aj addblock, ale reklamne videa sa mi stale zobrazuju.

treba tam nastavit nejaky filter na URL?

Nic som specialne nenastavoval - mam Chrome + AdBlock + Privacy Badger. Skusil som to aj na FF + AdBlock Plus + Privacy Badger a reklamy sa tiez nezobrazuju. Mozno to blokovanie robi Privacy Badger.

JardaH

« Odpověď #8 kdy: 27. 07. 2015, 09:35:42 »
Já mam AdBlock v Chrome a čekání 10 vteřin na tlačítko přeskočit reklamu mi připadá jako nejdelších 10 vteřin v životě... Navíc po shlédnutí videa musí člověk hlídat, aby rychle stisknul pauzu, jinak je tam mrdka číslo 2. Takže co filtrovat na idnes?

Jenda

« Odpověď #9 kdy: 27. 07. 2015, 09:55:07 »
chlapi, jak to robite, ze sa vam nezobrazuju reklami pred videami na idnes.cz?

Nepoužívám žádný AdBlock, mám NoScript (s povoleným idnes a gidnes) a DoNotTrackMe (na idnes blokuje Doubleclick a AdWords). Kliknu na obrázek se šipkou, vyrobí to <video> objekt. Jeho URL zkopíruju a přehraju v mplayeru. Reklamu tam nevidím, kromě tlačítek FB, Twitteru a G+ pod videem.

crown

« Odpověď #10 kdy: 27. 07. 2015, 10:00:26 »
Adblock plus + privacy badger a reklamy pred videem vidim

MartinX

« Odpověď #11 kdy: 27. 07. 2015, 10:33:51 »
Adblock plus + privacy badger a reklamy pred videem vidim
Skus sa pohrat s Privacy Badger nastaveniami a zakazat co najviac externych reklamnych servrov. V defaulnom nastaveni Privacy Badger neblokuje vsetko.
Mne to na idnes.cz zobrazuje tychto 7 externych reklamnych servrov, vsetky mam zakazane:
bbcdn.go.cz.bbelements.com
cpex.demdex.net
fast.cpex.demdex.net
googleads.g.doubleclick.net
gacz.hit.gemius.pl
ls.hit.gemius.pl
scz.hit.gemius.pl

F

« Odpověď #12 kdy: 27. 07. 2015, 11:54:38 »
Dobrý den,
vlastním web, kde čás obsahuje je ve videu hostovaném na pronajatém řešení. Jelikož i na začátku videí mám reklamu, tak jsem rád, že mi pomáhá vydělat pár korun právě na provoz. Nicméně adblock a ublock úspěšně tu reklamu sestřelují sami o sobě. Nyní jsem si všiml v rámci "rešerše ", že idnes u zpráv začal poměrně masivně používat videoreklamu, v podstatě před každým videem z jejich poměrně hloupým obsahem, je zhruba 10 - 15s reklama. Adblock a ublock dříve úspěšný však tuto reklamu sestřelit nedokáží. Jak toho dosáhli?

Podle me jedina cesta jak to udelat je nemit moznost posouvat cas a reklamu mit primo jako soucast video streamu.

Mam adblock a ghostery a reklamu na idnes nevidim. Obcas se objevi reklamy po stranach, ale vetsinou to do 12 hodin zmizi.

MartinX

« Odpověď #13 kdy: 27. 07. 2015, 12:16:30 »
Podle me jedina cesta jak to udelat je nemit moznost posouvat cas a reklamu mit primo jako soucast video streamu.

Reklama sa ale musi tahat z externeho servra, pretoze ten obsahuje reklamny system, ktory sleduje pocet zobrazeni reklamy (na tom zaklade sa potom za reklamu plati) a pripadne aj sleduje a kategorizuje (vek, pohlavie, zaujmy, ..) ludi ktori si reklamu pozru. Takisto sa zobrazovana reklama meni, teda kazdy pouzivalet dostanu inu reklamu (napriklad podla veku alebo jeho zistenych zaujmov).
Teda by sa muselo pred kazdym prezretim videa vytvarat customizovane video (a to vytvaranie by brutalne zatazilo server), ktore by obsahovalo reklamu pre daneho uzivatela a okrem toho by sa musel vytvorit system, ktory by sledoval prezretie reklamy a nasledne fakturoval podla poctu prezreti alebo klikov objednavatelovi. To je pre maly server nerealizovatelne.

tomasfuk

« Odpověď #14 kdy: 27. 07. 2015, 12:52:56 »
uBlock + tisíce zablokovaných domén na routeru, což stačí pro bloknutí většiny reklam. :-)