Ubiquiti / UniFi - administrace bez Java

Bobik

Ubiquiti / UniFi - administrace bez Java
« kdy: 16. 07. 2015, 09:43:05 »
Bohužel jsem dostal dvě tyhle zařízení, která půjdou vyhodit do špíny, protože k vůli nim nebudu na X počítačů instalovat Javu.
Tedy pokud je nezachráníte a neporadíte mi nějaký geniální způsob, jak je plnohodnotně spravovat bez Javy na počítači nebo někde v cloudu.

Krysa1

Re:Ubiquiti / UniFi - administrace bez Java
« Odpověď #1 kdy: 16. 07. 2015, 11:12:12 »
Takhle se bobánku dál než na opičku asi nevypracuješ.

Bobik

« Odpověď #2 kdy: 16. 07. 2015, 11:58:34 »
A dáš mi banánek ;D ?

« Odpověď #3 kdy: 16. 07. 2015, 12:15:27 »
Proč na x počítačů? Stačí jeden pc s javou, na něj se připojovat odkudkoli přes vnc a z něj spravovat všechny Ubiquiti. Ten pc může být i virtuál.

Bobik

« Odpověď #4 kdy: 16. 07. 2015, 12:35:31 »
Ano, to je super, dávat každému technikovi do počítač virtuál jen k vůli Java.
Ono totiž, když spoj nejde, tak se velmi těžko připojíš na virtuál a pokud se na virtuál připojíš, tak se těžko připojíš z virtuálu na ten šrot.

« Odpověď #5 kdy: 16. 07. 2015, 12:50:06 »
Ano, to je super, dávat každému technikovi do počítač virtuál jen k vůli Java.
Ono totiž, když spoj nejde, tak se velmi těžko připojíš na virtuál a pokud se na virtuál připojíš, tak se těžko připojíš z virtuálu na ten šrot.

Nic o technicích a vypadávajících spojích jste neříkal. Když nepopíšete situaci, nelze poradit. Ostatně to zařízení jste mohl vyzkoušet předem a předejít tak nemilým překvapením. Pokud jde o techniky, kteří v terénu řeší výpadky, neviděl bych problém v tom nainstalovat jim na notebooky nástroje, které pro svou práci potřebují. Neřešíte náhodou neexistující problém?

Bobik

« Odpověď #6 kdy: 16. 07. 2015, 13:29:19 »
Jak se to vezme, vrácením těch zařízení a návratem k Mikrotiku se z toho opravdu stane neexistující problém.

M.

« Odpověď #7 kdy: 16. 07. 2015, 13:38:36 »
Nu, stačí mít jednu instalaci controlleru pro X lokalit a na tu se spojovat.

Jistě, požití Mikrotiku a jejich centralizovanému managementu APček pomocí CAPsMAN nepotřebuji Javu a podobné ptákoviny... Jen by Mikrotik už mohl i vyrobit něco parametrů Unifi, ty mAP2 a cAP2 jsou hezký začátek, ale chtělo by to i něco outdoorového v jednom celku a dual bandového (hEX AP je v nodehlednu...).

AlYoSHA

« Odpověď #8 kdy: 16. 07. 2015, 17:37:17 »
Bohužel jsem dostal dvě tyhle zařízení, která půjdou vyhodit do špíny, protože k vůli nim nebudu na X počítačů instalovat Javu.
Tedy pokud je nezachráníte a neporadíte mi nějaký geniální způsob, jak je plnohodnotně spravovat bez Javy na počítači nebo někde v cloudu.

Chce to dedikovany "Management Desktop". OS podla vyberu Linux/Windows.  Dorucujem Windows.  V kazdej firme v ktorej sa zaoberaju velkym mnozstvom roznorodeho HW takuto masinu najdes.  Preco Win?  Lebo niektory vyrobcovia k svojim krabickam nedodavaju web rozhranie pre management, ale rozne setup-utility casto spustitelne len pod Win (niekedy nepomoze ani Wine).  Takyto desktop je urceny prave pre tieto specificke ucely.  Moze to byt aj virtual.

AlYoSHA

« Odpověď #9 kdy: 16. 07. 2015, 18:03:10 »
Specialne pokial ide o Ubiquity tak som mal problem s AirView.  Samozrejme koli jave.  Webowe rozhranie je v pohode odkialkolvek, ale pokial som chcel spustit spektrak tak najlepsie bolo RDP na MGMT stanicu a skusat to odtial.  Pod Oknami som s Javou problem nezaznamenal (aspon vecsinou).  Na linuxoch (rozne distra) to rozne "kolise" a ked to aj islo tak sa to po nejakom update rozbilo a uz to nechcem riesit pretoze si potom pripadam ako ten skrecok co donekonecna beha vo svojom mlynceku. :-)

« Odpověď #10 kdy: 16. 07. 2015, 19:09:40 »
Pokud byste ta zařízení chtěl vyhodit, já si je vezmu - poradím si s nimi, já žádnými předsudky vůči Javě netrpím.

Pokud se bojíte o bezpečnost, neinstalujte Java plugin do prohlížeče, a máte to vyřešené. Ona se Java v prohlížeči sice nespustí sama od sebe a vyžaduje schválení uživatelem, ale možná ti vaši technici odkliknou každé okno, které jim prohlížeč zobrazí.

Nebo můžete používat Mikrotiky, ty mají ovládací software pouze pro Windows, třeba vám to bude vyhovovat lépe než multiplatformní Java. A pokud chcete něco naklikat jenom na jednom zařízení, mají Mikrotiky dokonce už i použitelné webové rozhraní (ale to mají Ubiquity také a podle mne o dost lepší).

laser84

« Odpověď #11 kdy: 16. 07. 2015, 20:25:41 »
Este je moznost pouzit OpenWrt, ale prides o moznost to spravovat centralne: http://wiki.openwrt.org/toh/ubiquiti/unifi

« Odpověď #12 kdy: 16. 07. 2015, 21:37:19 »
A nebo použijte Aruba Networks Instant - bez Javy, bez flashe, bez i s cloudem, bez i s kontrolérem, jedno AP se vždy chová jako master a jede na něm WWW rozhraní.

http://www.arubanetworks.com/products/networking/aruba-instant/

Dom

« Odpověď #13 kdy: 17. 07. 2015, 01:30:23 »
Pokud byste ta zařízení chtěl vyhodit, já si je vezmu - poradím si s nimi, já žádnými předsudky vůči Javě netrpím.

Pokud se bojíte o bezpečnost, neinstalujte Java plugin do prohlížeče, a máte to vyřešené. Ona se Java v prohlížeči sice nespustí sama od sebe a vyžaduje schválení uživatelem, ale možná ti vaši technici odkliknou každé okno, které jim prohlížeč zobrazí.

Nebo můžete používat Mikrotiky, ty mají ovládací software pouze pro Windows, třeba vám to bude vyhovovat lépe než multiplatformní Java. A pokud chcete něco naklikat jenom na jednom zařízení, mají Mikrotiky dokonce už i použitelné webové rozhraní (ale to mají Ubiquity také a podle mne o dost lepší).

Ovladaci sw jde spustit pres wine ... nevidim problem.
Patrne nespravujete desitky zarizeni, podle toho Vas prispevek vypada.

« Odpověď #14 kdy: 17. 07. 2015, 07:04:35 »
Ovladaci sw jde spustit pres wine ... nevidim problem.
Takže nefunguje na jedné, ale na dvou platformách. To je výrazné zlepšení...

Patrne nespravujete desitky zarizeni, podle toho Vas prispevek vypada.
Mně připadá lepší desítky zařízení spravovat v jednom programu než každé zvlášť přes webové rozhraní, ale ať si to každý dělá jak chce.