Citace: Kit 13. 07. 2015, 20:13:53Citace: blb 13. 07. 2015, 20:04:11podle mě v tom hraje nějak roli oscilátorVzhledem k tomu, že černá díra nemá elektromagnetické pole, tak asi těžko.Presne tak, zadny elektromagnetismus tam totiz neni, jen silna gravitace, temna hmota a tachionicke ionty a cele je to moc slozite.
Citace: blb 13. 07. 2015, 20:04:11podle mě v tom hraje nějak roli oscilátorVzhledem k tomu, že černá díra nemá elektromagnetické pole, tak asi těžko.
podle mě v tom hraje nějak roli oscilátor
Citace: Student VS 13. 07. 2015, 20:16:30Citace: Kit 13. 07. 2015, 20:13:53Citace: blb 13. 07. 2015, 20:04:11podle mě v tom hraje nějak roli oscilátorVzhledem k tomu, že černá díra nemá elektromagnetické pole, tak asi těžko.Presne tak, zadny elektromagnetismus tam totiz neni, jen silna gravitace, temna hmota a tachionicke ionty a cele je to moc slozite.hlavně jak nemá gettery a settery, s nima by se totiž mohlo narušit zapouzdření a celá GR by se zhroutila
hlavně jak nemá gettery a settery, s nima by se totiž mohlo narušit zapouzdření a celá GR by se zhroutila
Vzhledem k tomu, že černá díra je elektrostaticky neutrální
Citace: Kit 13. 07. 2015, 20:09:53Vzhledem k tomu, že černá díra je elektrostaticky neutrálníČerná díra musí být elektromagneticky neutrální, aby na ni šlo aplikovat poznatky současné astrofyziky, protože ty s elektromagnetickým polem moc nepočítají. To je škoda, protože elektrický náboj mezi protony vyvine 10^39 krát (ne 39 krát) větší sílu než gravitace mezi nimi a to může mít uvnitř černé díry dalekosáhlé důsledky.
A jak ta gravitace vubec drzi tu galaxii pohromade?
A na to jsi přišel jak?
Černá díra musí být elektromagneticky neutrální, aby na ni šlo aplikovat poznatky současné astrofyziky, protože ty s elektromagnetickým polem moc nepočítají. To je škoda, protože elektrický náboj mezi protony vyvine 10^39 krát (ne 39 krát) větší sílu než gravitace mezi nimi a to může mít uvnitř černé díry dalekosáhlé důsledky.
Citace: Kolemjdoucí 13. 07. 2015, 21:02:23Černá díra musí být elektromagneticky neutrální, aby na ni šlo aplikovat poznatky současné astrofyziky, protože ty s elektromagnetickým polem moc nepočítají. To je škoda, protože elektrický náboj mezi protony vyvine 10^39 krát (ne 39 krát) větší sílu než gravitace mezi nimi a to může mít uvnitř černé díry dalekosáhlé důsledky.Okolí černé díry je elektromagneticky docela aktivní. Síla elektrického náboje je ničím proti silné i slabé jaderné interakci, které se uvnitř černé díry také uplatňují.
Jaderna sila je jen spousta magnetickych poli v nestabilnim klubicku a postupne to vymrstuje pidi magneticka pole, dokud se nerozpadne do stabilniho / rovnovazneho stavu, existuje jen jedna sila.