Dzavy: ad Slax - ano je to live, ale modularni, neni vse v jednom squashfs, ale zakladni slax je rozdelen do nekolika modulu (core,xorg,kde,kdeapps,devel,ffox,czech) a muzes vzit klidne jen ten core... dalsi aplikace/knihovny/nastroje stahnes z webu jako dalsi samostatene moduly...
dalsi rozdil oproti bezne live je to ze ma scripty na praci s temi squshfs-lzma balickama/modulama, pro tvorbu balicku ze slackware...
ma ruzne moznosti jak a kam ukladat data(=write vrstva pro aufs), bud primo do adresarove struktury na ulozisti (usb,hdd), nebo do rw file image, (dalsi jsou uz remote, coz te nezajima)...
oproti klasickemu distro to ma samozrejme z principu automaticky neaktualizovatelne balicky, coz zas pro tebe muze byt vyhoda ze to ma uzivatel ve stavu kterej mu predas a take z toho plynouci ze kdyz smazes write uloziste, mas razem stav jako pri prvnim pusteni, coz je dostupne i z menu jako fresh_boot, pripadne muzes zakazat uplne ukladani zmen(tedy vyuzije se ram, coz je vhodne jen pokud budes vedet co poustej a ze to nevyzere), a vybrat jen nektere adresare ktere pres "mount --bind /nekde/na/flash /home/nejake/data" pripojis pres /etc/rc.local kterej muzes mit v rootcopy arresari na ulozisti, z ktereho se pri startu kopirujou soubory co kterejma chces nahradit to v modulech a zaroven to ma byt i odolne proti fresh_bootu...
co konkretne ti to neukladalo ?