No, mel jsem na mysli konkretni priklad a ne jen uvedeni nazvu odvetvi.
VERA, GPS a Rosetta byly konkrétní příklady. Ale pokud ses fakt ptal na to kde ji využiješ při psaní webových aplikací v Seznamu, tak to nemůžu sloužit. Asi nikde. Stejně jako bych ji nevyužil já kdybych se rozhodl místo programování a vývoje hardware rozvážet pizzu.
Nakonec se totiz jen namerena data prozenou matici nebo neuronovou siti z java knihovny a u toho vypije kafe.
Aha. Jo. Ty tři výše uvedené případy opravdu fungují tak, že vynásobí pár matic a vypadne výsledek. Jenže někdo musel vymyslet co v těch maticích bude za hodnoty, případně vymyslet algoritmus, který ty hodnoty vygeneruje.
Mě třeba baví DSP a kryptografie a tam je matematiky spousta (a bohužel mi matematika moc nejde
).
A ani ti to nepůjde, současná kryptografie už je tak složitá že tomu nebudeš rozumět ani po pěti letech studia. Teprve v kurzu pro PhD a spol. se ti dostane potřebný matematický aparát a začneš do toho trochu vidět.
[/quote]
Jo, vím (na druhou stranu třeba takového Krakena jsem pochopil ještě na střední a to už je docela současná věc).
Nenajde. Aplikace VŠ matematiky v zaměstnání v IT je dneska mimořádná událost, asi jako výhra v loterii.
Záleží co si představíš pod IT. Samozřejmě když děláš weby nebo adminuješ tak to nehrozí.