2koss43: Widle ani nijak jinak nerozjedes. Muzes bejt 150x certifikovanej, ale kde nic (zadny pouzitelny logy) neni ...
Nadto, pokud nahlidnes do kazdodenni reality, tak ti dam zcela konkretni priklad. Mam tu soft na widlich, kterej kdyz nepojede, tak firma defakto z 50% stoji. Aniz bych se mel potrebu chlubit, tak si dovolim tvrdit, ze o tom jak ta konkretni implementace funguje a co dela vim zdaleka nejvic, mnohem vic nez dodavatel. Je to dany proste tim, ze to znam nejen ze strany dodavatele ale i ze strany zakaznika. Tzn, spoustu problemu, ktery by dodavatel i na hotline resil par hodin, protoze by nejdriv zkoumal co ze se to vlastne stalo, vyresim ja behem minut, protoze uz vim kam hrabnout.
Presto znacnou cast problemu (protoze ten soft je pekne shitozni) resim proste restartem. Nema smysl se tim zabejvat. Protoze jediny k cemu bych po hodine nebo vic badani dospel, by bylo ze stejne jedina odpoved na proc je protoc.
K tematu: Jde ti o prachy nebo o praci? V praglu se obecne nastup novacka da kolem 40k, pokud ma dotycnej nejaky konkretni zkusenosti, s necim co zamestnavatel primo dela, tak samo muze byt vic - 50 - 60k. Ale to by uz dotycna firma musela pomerne dost stat o pomerne konkretni specializaci. Navic pokud se budem bavit o normalni firme, byva daleko pristupnejsi jednani typu
"dohodneme se, ze zkusebku mi date trebas 35, coz je tak akorat, abych poplatil ucty, a kdyz se dohodnema i dal, tak se dohodneme zakolik, rekneme ze pro zacatek bychom mohli nahodit 45".
Tim jednak projevujes zajem, ses ochoten se predvist, a druhak davas najevo, ze castka rozhodne neni to, za co bys hodlal delat dlouhodobe. Samo oboje zalezi. Rek bych taky, ze pokud si reknes vyrazne malo, tak se vyrazujes sam. Na druhou stranu taky plati, ze spousta firem ti da co si reknes a vic uz ti dat nechce.