Proc zlodejina? Oni ho okradli? Nebo ho do toho snad nutili s pistoli u hlavy? Kdyby mu to nenabidli s tim at si tam hodi toastovac tak by proste sel jinam kde by mu vysli vstric.
Je snad zlodejina kdyz si nekdo koupi za 40tyček Vorwerk kdyz v obchode muze mit vysavac za dvojku?
Proste nemuzes to brat ze sveho omezeneho uhlu pohledu cloveka ktery otaci kazdou kacku.
Pokud jako člověk, kterej tomu nerozumí, přijdu za firmou, které věřím (protože se mi starají o jiné věci) s požadavkem zamést jednou za týden drobky od chleba pod kráječem a oni mi kvůli tomu překopou celej barák a nainstalují mi centrální vysavač, tak ano, je to zlodějna, je to zneužití důvěry zákazníka a jsou to hajzlíci.
Pokud mi firma řekne, prodám vám smetáček a lopatku za 50Kč a bude to fungovat, když budete chtít uklidit drobečky, vezmete si smetáček, nametete drobečky na lopatičku, vysypete je do koše a lopatičku zase uklidíte, nebo vám uděláme centrální vysavač za 100k Kč, když budete chtít uklízet, musíte si přinést hadici, píchnout ji do zdi, vysát drobečky a hadici zase uklidit a navíc vás každýho půl roku údržba bude stát 10k Kč, tak je to férovej přístup.
A tohle nesouvisí s tím, jestli na to mám nebo ne. Lopatička a smetáček jsou téměř bezúdržbové a nemá se na tom co porouchat, stejně tak jeden kvalitní, klidně drahý NAS bude spolehlivější, než 4 servery a údržba je taky někde jinde. Takže je to jenom o nenažranosti jisté firmy, která si svým řešením za skoro mega zajistala další práci za X tisíc měsíčně a nemyslím si, že by to vedlo ke kvalitnějšímu řešení, ba právě naopak.
Jestli někdo tohle řešení obhajuje, tak buď pracuje přímo v té firmě, nebo je to minimálně podobnej halzlík. A jestli si někdo myslí, že se mu to stát nemůže, protože je strašnej IT guru a i kdyby nebyl, má si o tom zjistit víc, tak se vám to klidně může stát i v jiným oboru, viz můj velmi dobrý kamarád - celý roky mu jakási agentka řešila různý pojištění na firmě, byla vybraná na základě dobrých referencí, při porovnávání nabídek vyšla nejlíp a dostala důvěru. Starala se o to několik let a nebyl v tom problém. A po letech najednou změnila pojištění na auta (což dělala zcela běžně skoro každý rok a dokonce různý auta byly pojištěný různýma pojišťovnama, jak co vycházelo líp - a ne jen podle ceny, někdy bylo pojištění i dražší, ale o dost lepší služby). Všechny auta najednou pojistila u jedné pojišťovny za víc peněz, s větší spoluúčastí a téměř bez doplňkových služeb. Přišlo se na to, paní skončila a samozřejmě si nadělala dost problémů i jinde, protože původně byla na doporučení známých, ke kterým se to samozřejmě zpětně taky dostalo. Je tohle v pořádku a je to korektní jednání?