Většina lidí se jako první běží pochlubit na root.cz, když někoho vojede. To dává smysl.
Dobrý denStručně bych popsal svoji situaci a jestli by jste mi dokazáli poradit.Vystudoval jsem odbornou střední školu multimedialní a propagační tvorba (Multimedia a Animace) v PrazeAle v průběhu studia jsem zjistil že todle by mě celý život nebaviloTak před půl rokem jsem se sešel s kamarádem co dělá v IT oboru, strašně mě bavilo jak o tom mluví začal jsem to studovat víc doprodobna a doteď mě to nepřestalo bavit a vím že todle by mě bavilo dělat po zbytek mého pracovního života Ale bohužel u nás na škole jsme neprogramovali a IT probírali velice okrajově a praxe ze školy je taky nepoužitelná.Můj plán je následujicí:Chtěl bych jet ještě do zahraničí ještě minimalně na rok abych si zdokonalil AJ popř. NJ a ve volném čase studoval linux,apache,jak spravovat a zabezpečit sítě,programovat a furt číst,testovat,zkoušet nové věci a a taky bych chtěl dělat na nějakým vlastním projektu kde bych se mohl prezentovat budoucím zaměstnavatelům, protože nemam školu v IT oboru a ani žádnou praxi.V budoucnu bych se chtěl věnovat v odvětví IT bezpečnostiVŠ jsem vyloučil z důvodu že vím co bych chtěl přímo dělat a líp se na to podle mě připravím sám.A tak bych se vás chtěl právě zeptat jestli s tímto plánem mam šanci uspět? Když nemam žádnou školu v IT oboru ani praxi.A kde bych měl podle vás hledat první práci/brigádu? Já bych to dělal ze začátku i zadarmo jen abych získal zkušenosti a aspoň něco do životopisuA nebo mam ještě odložit cestu do zahraničí a jít studovat VŠ IT směru?Děkuji za přečtení a popř. i za rady