Co takto Geany ? jednoduchy az primitivny editor... da sa trochu priohnut potrebam... C podporuje ale neviem ako to je s kompilatorom(cez makefile) a debugerom, lebo ja ho pouzivam na javu... ja som si ho ponastavoval ako mne vyhovuje - karty so otvorenymi zdrojakmi zvyslo vpravo (cca 36 naraz otvorenych na jednu obrazovku), vsetky okna s informaciami povypinane a vypnuty aj toolbar a "windows border"(neviem ako to je slovensky

) Cize mam len jedno velke okno kde je text aktualne otvoreneho zdrojaku, tenku listu s klasickou ponukou(file, edit...), a zvyslo poukladane karty s otvorenymi subormi... info kompilatora mam skryte a vyskoci len pri kompilacii (alebo cez klav. skratku)...
Z veci co tu boli spomenute:
- font, velkost a farba syntaxu sa da menit (+ je kopu skinov na nete)
- cisla riadkov, zvyraznenie chyb z kompilatora + da sa skakat po chybach cez klav. skratku
- da sa skakat na deklaracie (ctrl+klik na premennu/funkciu), ak je v inom zdrojaku a je otvoreny tak rovno na neho aj prepne
Dalej veci co mne dost pomahaju:
- daju sa nastavit snippety - napises skratku a za tym tab a doplni zvysok a hodi kurzor kde treba (napr. cely blok if...)
- da sa nastavit doplnanie zatvoriek
- skryvanie casti kodu - napr. celu funkciu zbali do jedneho riadku (rozbali sa stlacenim +) - aj cez klav. skratky => sikovne pri sialenych zdrojakoch s dlhymi deklaraciami funkcii

- cez plugin sa daju naraz zobrazit 2 rozne zdrojaky vedla seba alebo nad sebou (defaultne na polovicu ale pomer sa da menit potiahnutim)
Je tam aj moznost vytvarat projekty ale v zivote som to nepouzil, dalej plugin manazer, nejake tools ako color chooser, poznamky a pod.
S 50-timi otvorenymi zdrojakmi uz startuje pomalsie cca 3-5 sekund...