Udal firmu za nelegální software, dostal statisíce

OMG

Re:Udal firmu za nelegální software, dostal statisíce
« Odpověď #15 kdy: 23. 04. 2015, 07:18:02 »
Mikroplatbami ktoré sú už dávno znova povolené aj v CZ jednoducho opovrhuje.

Myslis mrtve Piano? Treba:

Jasne, tohle je ono. Tim se uzivime, jiste. Kvuli tomu bych hned opustil reklamu. Oh, wait...
Mikroplatby? Nesmysl. Abych zaplatil za 10 clanku tolik jako za cele noviny... Treba Die Welt ma mesicni predplatne 4,49EUR, k dispozici mas 20 clanku mesicne bezplatne. Tech 5 EUR nikoho nezabije a mam to bez reklam a s kvalitnim obsahem. Mikroplatby jsou skvele pokud ma zajima jenom par clanku na webu. Pak je patrne ale neco spatne, pokud me neoslovi ostatni clanky daneho webu...

tomasfuk

« Odpověď #16 kdy: 23. 04. 2015, 10:04:10 »
Když on ten obsah je tak kvalitní (a teď se nechci dotknout redaktorů), že za něj nikdo nechce nejen platit, ale ani koukat na reklamy okolo.

Kdyby byl root.cz jen něčí blog jako koníček pro vydávání skutečně originální obsahu jednou týdně, pak by nebylo třeba řešit návštěvnost ani traffic, který by mohl být klidně řádově nižší. Kolik je tu originálního obsahu? Většina nákladů na provoz bude za hostování neoriginálního obsahu, za který pochopitelně nikdo platit nechce.

« Odpověď #17 kdy: 23. 04. 2015, 10:08:53 »

Hmmm

« Odpověď #18 kdy: 23. 04. 2015, 10:42:51 »

Jasne, tohle je ono. Tim se uzivime, jiste. Kvuli tomu bych hned opustil reklamu. Oh, wait...
Mikroplatby? Nesmysl. Abych zaplatil za 10 clanku tolik jako za cele noviny... Treba Die Welt ma mesicni predplatne 4,49EUR, k dispozici mas 20 clanku mesicne bezplatne. Tech 5 EUR nikoho nezabije a mam to bez reklam a s kvalitnim obsahem. Mikroplatby jsou skvele pokud ma zajima jenom par clanku na webu. Pak je patrne ale neco spatne, pokud me neoslovi ostatni clanky daneho webu...
20 clankov za mesiac za 5 eur? to mi prijde velmi malo... ja mam predplateny dennik N za 9 eur a mam kazdy den k dispozicii cele vydanie so vsetkymi clankami.

OMG

« Odpověď #19 kdy: 23. 04. 2015, 10:50:58 »

20 clankov za mesiac za 5 eur? to mi prijde velmi malo... ja mam predplateny dennik N za 9 eur a mam kazdy den k dispozicii cele vydanie so vsetkymi clankami.
20 clanku je bezplatne, tech 5 eur je za plnej pristup...

OMG

« Odpověď #20 kdy: 23. 04. 2015, 10:53:07 »
Když on ten obsah je tak kvalitní (a teď se nechci dotknout redaktorů), že za něj nikdo nechce nejen platit, ale ani koukat na reklamy okolo.

Kdyby byl root.cz jen něčí blog jako koníček pro vydávání skutečně originální obsahu jednou týdně, pak by nebylo třeba řešit návštěvnost ani traffic, který by mohl být klidně řádově nižší. Kolik je tu originálního obsahu? Většina nákladů na provoz bude za hostování neoriginálního obsahu, za který pochopitelně nikdo platit nechce.
naprosty souhlas... na druhou stranu si to vem z pozice vlastniku, pokud jim to porad generuje profit, tak neni duvod delat neco jinak...

tomasfuk

« Odpověď #21 kdy: 23. 04. 2015, 11:15:41 »
Jestli tedy nemají obsah a přesto chtějí profit, je na tomto podnikatelském plánu něco špatně. Navíc se tu prezentují spíše jako chudáci co mají sotva na provoz a žádají uživatele o neblokování reklamy a tedy v podstatě peníze za nic. To je vpodstatě žebrota.

Pavel Tisnovsky

« Odpověď #22 kdy: 23. 04. 2015, 11:39:57 »
Jestli tedy nemají obsah a přesto chtějí profit, je na tomto podnikatelském plánu něco špatně. Navíc se tu prezentují spíše jako chudáci co mají sotva na provoz a žádají uživatele o neblokování reklamy a tedy v podstatě peníze za nic. To je vpodstatě žebrota.

Kde se to takto prezentuje?

milo

« Odpověď #23 kdy: 23. 04. 2015, 11:59:06 »
Osobně vidím problém v několika věcech.

• Reklama nebo upoutávka je většinou zavádějící a mnohdy lživá.
  • Často je tématicky zcela mimo.
  • Reklama je tak debilně provedena, že velmi snižuje komfort prohlížení stránek.
  • Reklama(upoutávka) běží ve flashi a její velikost je řádově větší než obsahová část.
  • Reklama je na pozadí a pokud se člověk uklikne....
  • Blikající bannery nebo animace.
  • Reklamy ve videu delší stejně dlouhé jako samotné video.
  • A další......

Každou jednotlivou věc jsem ochoten na stránkách se super obsahem zkousnout, nicméně takovéto neduhy často přichází jako banány( ve velkých žlutých trsech). Proto mě osobně prostředí internetu vychovalo, že se pohybovat na internetu bez blokace flashe a adblocku nebo jiných alternativ není efektivní a pohodlné.

Problém s reklamou na internetu je jako s krámkama na Starým Městě. Mála strana má svoje kouzlo, kam nepatří křiklavé billboardy a obří reklamy a matrjošky, jsou města a jejich čtvrti, kde všechny obchody mají reklamy a průčelí ve stejných barvách a liší se pouze fontem.

Taky je velmi podivné jak při blokaci veškerých reklam zpravodajské weby a portály vypadají skvěle, osobně se domnívám, že jsou navrženy bez reklam nebo s omezeným množstvím a nějakej manták si potom řekne je potřeba více reklamy za každou cenu. Místo, aby se řeklo. Ok budeme mít jeden decentní obdelník, který bude mít vyšší cenu a rovnou tak byly stránky navrženy.

Worker

« Odpověď #24 kdy: 23. 04. 2015, 14:39:31 »
Osobně vidím problém v několika věcech.

• Reklama nebo upoutávka je většinou zavádějící a mnohdy lživá.
  • Často je tématicky zcela mimo.
  • Reklama je tak debilně provedena, že velmi snižuje komfort prohlížení stránek.
  • Reklama(upoutávka) běží ve flashi a její velikost je řádově větší než obsahová část.
  • Reklama je na pozadí a pokud se člověk uklikne....
  • Blikající bannery nebo animace.
  • Reklamy ve videu delší stejně dlouhé jako samotné video.
  • A další......

Zabudol ste este na jednu vec:
Reklama so zvukom, ktora sa zacne prehravat hned po pristupe na stranku. Tu som to zatial nezazil, ale stalo sa mi to uz na 3 SVK a jednom CZ webe. To len pre detail...

« Odpověď #25 kdy: 23. 04. 2015, 15:18:37 »

bych jim do klobouku pár drobasů hodil jenže mi dali ban zato že jsem tady chtěl pomoct s domácákem takže nebude nic  8)
8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)
8) 8) 8)  hoši víc jak 50% těch smajlů jsou v rámci gender equality příslušníci LGBDSM minority  8) 8) 8)
8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)

« Odpověď #26 kdy: 24. 04. 2015, 00:26:58 »

http://www.root.cz/redakce/proc-neblokovat-reklamu-na-root-cz/
Filip Jirsák: "Úplně stejně se ale jedná o podvod, když uživatel zamlčí provozovateli webu, že blokuje reklamu."

« Odpověď #27 kdy: 24. 04. 2015, 08:33:13 »

http://www.root.cz/redakce/proc-neblokovat-reklamu-na-root-cz/

root.cz je jedinný server, kde mám reklamu pernamentně povolenou. Nevadí mi, respektuji jejich příjmy.
Jestli to někdo nazývá žebrotou, tak se nad tím mohu jen pozastavit, nad hloupostí někoho, jenž takto smýšlí.

V případě, že by root.cz zavedl model, že za čtení článku se bude platit, nestane se nic jiného, než to, že počet přístupů na jeho stránky klesne o 80%.

Zamyslete se pánové, ano opensource není zdarma. Někdo to musí zaplatit, že to vznikne, programátoři musí taky jíst, elektrika taky není zadarmo. A to samé platí i pro server typu root. Nedělá to parta nadšenců, jenž to mají jako hobby, kterému obětují i poslední halíř.

--- léta jsem znal pouze Windows - pak jsem potkal Macbook - a chtěl jsem to taky -------
-- a tak mám Ubuntu ---------- Philips Freevents X52CZ Intel Core Duo CPU T2700 @ 2.33GHz x2, 2GB RAM,  500GB SSHD Seagate 8GB NAND,- Ubuntu 14.04LTS ---

« Odpověď #28 kdy: 24. 04. 2015, 08:58:34 »
...
root.cz je jedinný server, kde mám reklamu pernamentně povolenou. Nevadí mi, respektuji jejich příjmy.
Jestli to někdo nazývá žebrotou, tak se nad tím mohu jen pozastavit, nad hloupostí někoho, jenž takto smýšlí.

V případě, že by root.cz zavedl model, že za čtení článku se bude platit, nestane se nic jiného, než to, že počet přístupů na jeho stránky klesne o 80%.

Zamyslete se pánové, ano opensource není zdarma. Někdo to musí zaplatit, že to vznikne, programátoři musí taky jíst, elektrika taky není zadarmo. A to samé platí i pro server typu root. Nedělá to parta nadšenců, jenž to mají jako hobby, kterému obětují i poslední halíř.

Mám za to, že celá debata sklouzla úplně jinam.
A téma blokovat/neblokovat reklamy už se tu přetřásalo bambilionosum krát, je to neverending story, to je opravdu na vkusu každého soudruha.

Původní příspěvek byl o tom, že upoutávky na články (nejen jinde) jsou mnohdy dementní, bulvární, ba i přímo nepravdivé.
A v takovém případě si jeden říká, že ten blok promo-footerPromo s klidem skryje.
Což ale znamené, že si zapne AdBlock (který jako "dobrák" a člověk, který nemá rád, když se mu nadává do zlodějů, na rootu vypnul)
Což ale znamená ...

« Odpověď #29 kdy: 24. 04. 2015, 09:32:32 »
Původní příspěvek byl o tom, že upoutávky na články (nejen jinde) jsou mnohdy dementní, bulvární, ba i přímo nepravdivé.
A v takovém případě si jeden říká, že ten blok promo-footerPromo s klidem skryje.
Málokdy upoutávky jsou pravdivé. V podstatě ani být nemohou.
Upoutávku je třeba napsat tak, aby co největší množství lidí to zaujalo. Že v článku je pak něco jiného je "nepodstatné"

Já se pozastavil nad tím, že je chápána reklama za root jako "žebrota" neboť jinak dle názoru pisatele nemá co originálního root nabídnout.

Ať si každý zkusí psát články, zvláště když se toho až tolik neděje. A proto vznikají "recykláty". Mohou se mi nelíbit, mohu je odsuzovat, avšak mohu je také tolerovat jako nutné zlo. Stejně tak reklamu beru jako nutné zlo.

A k původnímu tématu jenž je v titulku. Nikdo nedal důkaz, že by BSA vyplatila byť jedinou korunu za udání.
A silně pochybuji, že by BSA měla v úmyslu toto dělat v budoucím čase. Jsou to kecy ve smyslu bulváru.

Navíc by si měla BSA prvně vyřídit závazky vůči firmám, které poškodila, a pokud se nepletu byla k úhradě škod i odsouzena.

Jestli něco považuji za zlo tak to je BSA, stejně jako OSA a podobné jiné zmetkovitosti systému.   
--- léta jsem znal pouze Windows - pak jsem potkal Macbook - a chtěl jsem to taky -------
-- a tak mám Ubuntu ---------- Philips Freevents X52CZ Intel Core Duo CPU T2700 @ 2.33GHz x2, 2GB RAM,  500GB SSHD Seagate 8GB NAND,- Ubuntu 14.04LTS ---