Dzavy: Možná chyba na mé straně, že jsem nepopsal stav úplně detailně. Na SQL běží něco jako účetnictví, server je vždy jen krátkodobě zatížený, když se čtou nebo zapisují data. Bezpečnost v čem? Máme firemní síť, uživatelé nic nenapáchají a směrem ven chceme být právě co nejvíce zavření (i kvůli těm účetním datům). Optimalizace I/O? Na to fakt nemám schopnosti, funguje to, jak funguje. Spíš by se dala zrychlit DB vhodným indexováním apod. O přístup z mobilu nemám zájem, chci jen občas z domova nebo z dovolené mrknout na maily (teď to řeším pomocí VNC tunelovaný přes SSH). To, že jsi něco dělal před 15 lety, neznamená, že je to dnes mimo. Možná naopak, je to tak dobré, že nikdo nic lepšího nevyvinul. V jiné firmě jsem provozoval mail server postfix se spamassasin filtrem a AVG filtrem. Fungoval léta zcela bez problémů.
Ano Outlook a OWA jsem viděl. Díky nechci. Hlavně Outlook ne. A to bych měl provozovat jako vlastní server? To znamená Windows server, Exchange server, IIS, k tomu CAL licence? Tak to fakt ne, hromada peněz, hromada práce, bezpečnostní problémy, nový hardware, ale bude to profesionální, protože je to MS a za peníze. A nebo jsi to OWA myslel jinak, ale řešení jsi nerozepsal.