Vzdálená plocha fungující jako ve Windows

M.

Re:Vzdálená plocha fungující jako ve Windows
« Odpověď #45 kdy: 21. 12. 2016, 17:24:09 »
Takže zkouším aktuální Nomachine 5.1.62, nejdřív free a teď Wokstation. Ten X11 vektorový režim je podobně pomalý jako u verze 3.5, přitom dřív mi přišlo, že to funguje dost v pohodě, ne jako RDP ve Windows, ale celkem slušně, že mě to neotravovalo. Ten video režim ve výchozím nastavení kvality na 50% překresluje i reaguje celkem rychle, ale nevypadá to moc hezky, při změně obrazu (odstránkování v prohlížeči, editoru, mc) to vypadá dost nehezky a se obraz doostří a zlepší až po nějaké sekundě. Když zvednu kvalitu na max, tak se to zlepší, ale zas se to logicky zpomalí. Pro běžné použití je pro mě překvapivě lepší ten video režim, pořád mě to ale moc nevyhovuje, pro nějaké rychlé věci to stačí, ale pracovat přes to řádově hodiny by byl (na rozdíl od Windowsího RDP) dost opruz.
Jedeme přes NX trvale roky a problémy nemám, kolegové také neprskají.
Zkus si pohrát v nastavení serveru s položkou (node.cfg):
ProxyExtraOptions limit=4096k,link=wan

Tonda

• 694
    • Zobrazit profil
« Odpověď #46 kdy: 22. 12. 2016, 09:51:37 »
X11 vector režim se chová děsně divně. Nastavil sem ty doporučené parametry a restartoval. Po přihlášení k desktopu se to chová perfektně, po spuštění Terminal Emulatoru mc to stále funguje výborně, ale jakmile spustím nějakou GUI aplikaci, třeba jen prázdné okno Firefoxu, tak to začne celé strašně lagovat, i start menu desktopu a ten terminál, co do té chvíle fungoval OK. Když Firefox zavřu, tak to zase lagovat přestane.

nobody(ten pravej)

« Odpověď #47 kdy: 22. 12. 2016, 17:27:19 »
Po přihlášení k desktopu se to chová perfektně, po spuštění Terminal Emulatoru mc to stále funguje výborně, ale jakmile spustím nějakou GUI aplikaci, třeba jen prázdné okno Firefoxu,

pouzivam na serveru X11vnc, poustim bezne GUI aplikace , nekolik KVM virtualu, nebo i dalsi VNC klienty na dalsi X11vnc, z kterych take dalsi VNC klienty na X11vnc servery, nebo Java aplikaci k KVM-over-IP(tedy dalsi remote), i ten Firefox s vice listama, je to v pohode dlouhodobe pouzitelne, dokud bych nechtel koukat na vzdalene video :)
vnc spojeni po internetu mam v ssh tunelu...
(sice na prvotni stanici mam take GNU/Linux(klient Remmina) ale pocitam ze z Win by to mohlo byt podobne(RealVNC a Putty?))

Kód: [Vybrat]
x11vnc -display :0 -usepw -no6 -rfbportv6 -1 -ping 60 -noxdamage -o /var/log/x11vnc.log -ncache_cr -bg -forever -nevershared -dontdisconnect -noxrecord -repeat

M.

« Odpověď #48 kdy: 28. 12. 2016, 12:38:40 »
X11 vector režim se chová děsně divně.

Co znamená děsně divně? Používáme ten X11 vector a nikdo si nestěžuje. Funguje OK i browser a kupodivu i přerávání vide z Youtubka i se zvukem funguje. Primárně to máme na lidi, co pouštějí CAD aplikace a motají tam nějakými 3D modely, následně CFD aplikace a tváří se spokojeně. Stejně tak nějaký Firefox, Eclipse, LibreCalc,... Záleželo ale dost verze od verze, takže vždy otestováno na malém vzorku a když to odkejvá, tak se nasadí na masu (častější problémy na téma memory leaků u virtuálního desktopu běžícího měsíce, než nekvalita zobrazení, největší žrout je stejně pak IKE démon pluto od IPsec pro vzdálené XDM sešny, které se protahují přes NX server).
Máme placené verze, aktuálně nasazeno NoMachine Terminal server 5.1.54-2 a Workstation asi vše 5.1.62-2. Jako podklad všude to jsou KVM virtuály na CentOS6 x86_64, doplněno o XFCE 4.8.

Tonda

• 694
    • Zobrazit profil
« Odpověď #49 kdy: 28. 12. 2016, 13:29:24 »
Však je to "děsně divně" dále v textu popsáno. Zkusil jsem X11 vector režim ještě na jiném stroji (VPS) a tam se problém nevyskytl. Čili je asi něco divně na tom jednom stroji, asi by to vyřešila reinstalace, ale moc se mi do ní nechce. Také jsem si rozchodil xrdp + xorgxrdp a to je bohužel horší než Nomachine ve VP8 režimu.

Každopádně X11 vector režim mají jen placené verze a 125 USD ročně za Workstation je pro moje domácí nasazení naprosto mimo realitu, čili bez možnosti obnovovat trial to stejně pro mě nemá cenu řešit.

Je některý z těch OSS pokračovatelů nomachine 3.5 použitelný?