LVDS rozhraní - neznámý kabel

Daniel Krůl

LVDS rozhraní - neznámý kabel
« kdy: 16. 04. 2015, 12:56:57 »
Dobrý den,
měl bych k člověku znalému otázku... Mám základní desku http://www.czc.cz/asrock-q1900tm-itx-intel-j1900/155057/produkt, která má LVDS rozhraní pro připojení displaye. Ovšem nedaří se mi najít vhodný propojovací kabel a existuje jich nemalé množství druhů. Display je ze staršího notebooku a měl by mít 40-pinové LVDS, ale nemám ponětí, jaký název má propojovací kabel k desce. Chtěl bych se tedy zeptat, zda někdo z Vás má podobné rozhraní a kde sehnat správný LVDS kabel?
Děkuji za reakce.

RDa

• 2 771
    • Zobrazit profil
Re:LVDS rozhraní - neznámý kabel
« Odpověď #1 kdy: 16. 04. 2015, 13:27:27 »
Konektor na desce je ACES 88341 nebo 50203, pasuje do nej protikus ACES 88441 nebo 50204 (byva to v navodu k desce napsany).

Jesti ti to za 60 az 100 eur stoji, tak tato firma ti vyrobi kabel na miru:
http://www.esskabel.de/kabelkonfektion/datasheet/kab-aces-50204-40-0300coax-rk/191

Vetsi problem bych videl v podpore - podivej se do biosu zda muzes nastavovat neco ohledne LVDS portu. Pokud ne, Intel ma tool na generovani video biosu s patricnym nastavenim... jedna se o embedded market, takze nic uzivatelsky privetiveho.

Pry do konektoru pasuje i tensi tistak. Sam budu na Q87T pridelavat do eDP portu displej a konektor porad nemam vyreseny - neni to lehce k mani takze uvazuji o nahrazeni necim beznejsim nebo udelani adapteru na IPEX micro-coax konektory.

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #2 kdy: 16. 04. 2015, 14:23:42 »
LVDS nemá jeden standardizovanej konektor. Bohužel. Nejlíp bys asi pochodil s nějakým domácím bastlem. Pravděpodobnost, že najdeš vyhovující redukci se pravděpodobně limitně blíží nule.

Taky mám desku s LVDS, displeje mám dva a je mi to k ničemu. Deska má jen dvojřadu pinů, konektory na displejích se oba od sebe liší... Nechtěl jsem tomu věnovat tolik času, abych to zkusil rozběhat...

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 16. 04. 2015, 20:32:23 »
K nekterym notebookovym displayum se da koupit bazmek, ktery z nej udela samostatny monitor. Tusim na ebay jsem takovou vec videl a delalo to konverzi VGA->LVDS. Mozna to existuje i ve verzi HDMI->LVDS eventuelne oboji nas jednom bazmeku.