Ako vymeniť systemd za upstart v Minte

SVKroderik (neprihlásený)

Ako vymeniť systemd za upstart v Minte
« kdy: 27. 03. 2015, 15:09:37 »
Dobrý deň,
viete mi niekto poradiť ako bezpečne vymeniť systemd za upstart v Minte 17, hľadal som ja na internete ale nieje tam o tom ani jeden článok..

Peter

Re:Ako vymeniť systemd za upstart v Minte
« Odpověď #1 kdy: 27. 03. 2015, 15:34:10 »
A čo ti vráti príkaz "ps 1" ?

« Odpověď #2 kdy: 27. 03. 2015, 15:37:12 »
A čo ti vráti príkaz "ps 1" ?

PID TTY      STAT   TIME COMMAND
    1 ?        Ss     0:01 /sbin/init

Peter

« Odpověď #3 kdy: 27. 03. 2015, 16:09:59 »
Takže ak tej otázke dobre rozumiem, tak máš upstart (čo si potvrdil výpisom z toho príkazu) ktorý je šrandardom v long term Ubuntu 14.04 z ktorého vychádza daná verzia Mintu. A chceš mať SystemD.

Najjednoduchšie bude ak si teda počkáš na vydanie Ubuntu 15.04 z ktorého bude vychádzať nová verzia Mintu, a vykonáš kroky potrebné na navýšenie verzie Mintu. Momentálne ešte stále nevyšlo Ubuntu 15.04, vonku sú len betaverzie. A včera ešte stále bežalo vo východzej konfigurácii na upstarte, i keď test SystemD bol možný cez rozšírený výber pri štarte systému.

Peter

« Odpověď #4 kdy: 27. 03. 2015, 16:23:19 »
Chlastať by v prvom rade nemal Roderik. Videl pri štarte prebehnúť slovíčko systemd keď stlačil escape, a myslí si že to tam má. Všetko mu funguje, ale má panický strach pred niečím o čom počul len zlé fámy od ľudí čo to nikdy neskúsili. Tak to chce dať preč.

Keďže to tam nemá, tak som mu zo srandy otočil otázku. Pokazil si mi možnosť vidieť jeho primárnu reakciu.

Kolemjdoucí

« Odpověď #5 kdy: 27. 03. 2015, 17:09:30 »
Dobrý deň,
viete mi niekto poradiť ako bezpečne vymeniť systemd za upstart v Minte 17, hľadal som ja na internete ale nieje tam o tom ani jeden článok..

Linux Mint 17 používá ze systemd pouze dvě části: udevd a logind. Ani za jednu z nich upstart neposkytuje náhradu. Tak co chcete vyměňovat, a hlavně proč když udevd i logind bezproblémově fungují?

« Odpověď #6 kdy: 28. 03. 2015, 10:34:21 »
ehm, ano vážne ma tie nainštalované balíky systemd zmiatli... priznávam, ale aj tak by som z neho nechcel mať v pc ani kúsok z jednoduchého dôvodu, vraj sa na nich podieľa NSA, a na veľa fórach som čítal že do systému je nainštalovaný spyware (zámerný zložitý bug) a čítal som to už tak veľa krát a všade že si myslím že na tom niečo je, a keď vidím ako to pchajú silou mocou všade aj napriek odporu uživateľov tak tomu začínam čím viac veriť...

Peter

« Odpověď #7 kdy: 28. 03. 2015, 10:54:07 »
A ja som zas počul, že princeznú Dianu úmyselne popravil priaznivec Islámskeho Štátu čím vykonal pomstu za vznik Izraela ktorý dusí Palestínu a vyvoláva vojenské roztržky na celom blízkom východe. Preto nechcem piť Cider, je to obyčajné čučo z UK. Z krajiny ktorá to vyvolala.

Nemal by si veriť bulváru. Ale na druhú stranu: To že niesi paranoidný ešte neznamená že po tebe nejdú.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 28. 03. 2015, 11:38:13 »
@SVKroderik: Doporucuji si hodit zdrojaky do Kindlu a po vecerech v posteli pod dekou s baterkou studovat. Tedy nejen od systemd, ale od Linuxu a vsech pribalenych aplikaci a knihoven. Clovek nikdy nevi.

@Peter: Cider je obvykle hnusny a jeste vodou naredeny, zkus cidre z Bretane, Normandie nebo Picardie. Osobne uprednostnuji Bretansky.