Obnova smazaných souborů v Debianu

Trubicoid2

Re:Obnova smazaných souborů v Debianu
« Odpověď #30 kdy: 31. 03. 2015, 10:28:43 »
No ten photorec najde spoustu veci, ale nevi, jak se jmenovali a kde byli, je to gulash

Jeste bys moh vyzkouset opravit v linuxu ten hfs+, to by pak byli i jmena. Udelej ale prvne zálohu pres dd, pro jistotu. A ty výsledky photorec nezavazuje. Pak treba tu: https://abhinay.wordpress.com/2009/04/12/repair-fix-mac-hfs-partition-using-ubuntu-cd/

trubicoid2

« Odpověď #31 kdy: 31. 03. 2015, 12:38:29 »
jeste doplnim, prvne zkus
Kód: [Vybrat]
sudo fsck_hfs -y /dev/sdb1a pak pripadne
sudo fsck_hfs -y -r /dev/sdb1

Jakub L

Re:Obnova smazaných souborů v debianu
« Odpověď #32 kdy: 31. 03. 2015, 13:02:29 »
Pokud si těch dat ceníte, tak to okamžitě odpojte a předejte nějaké firmě, co ví co dělat...

njn, měl jsem pravdu...

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #33 kdy: 31. 03. 2015, 13:26:56 »
Dík Jarda.P za script.

Pustil jsem se studovat, jak jej spustit 491x s parametrem recup_dir.X, kde X bude od 1 do 491, ale to je hodně nad moje síly.

Jezkovy brejle, to se spousti z adresare, ve kterem jsou vsechny ty recup_dir, tedy jenom jednou a zada se tomu cesta, kde ma vytvorit novou strukturu a tam to nahardlinkovat. V tom je kouzlo toho skriptu. Akorat vytvori novy pohled na vec bez toho, ze by to zralo misto na disku. Pak si to prekopiruju, kam chci, pokud potrebuji. Tedy treba na puvodni disk, po te, co jsem ho znovu naformatoval.

Kyblík

« Odpověď #34 kdy: 31. 03. 2015, 14:37:56 »
Dík Jarda.P za script.

Pustil jsem se studovat, jak jej spustit 491x s parametrem recup_dir.X, kde X bude od 1 do 491, ale to je hodně nad moje síly.

Jezkovy brejle, to se spousti z adresare, ve kterem jsou vsechny ty recup_dir, tedy jenom jednou a zada se tomu cesta, kde ma vytvorit novou strukturu a tam to nahardlinkovat. V tom je kouzlo toho skriptu. Akorat vytvori novy pohled na vec bez toho, ze by to zralo misto na disku. Pak si to prekopiruju, kam chci, pokud potrebuji. Tedy treba na puvodni disk, po te, co jsem ho znovu naformatoval.

Promiň, ale mě to tak nefunkuje, zadá se tomu cesta, odkud má brát ty soubory a ono to vytvoří adresář samo. Takže po sort_by_ext.sh recup_dir.450 vytvoří recup_dir.450.by_ext

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #35 kdy: 31. 03. 2015, 16:13:00 »
Promiň, ale mě to tak nefunkuje, zadá se tomu cesta, odkud má brát ty soubory a ono to vytvoří adresář samo. Takže po sort_by_ext.sh recup_dir.450 vytvoří recup_dir.450.by_ext

Tak ja nevim, nejsem v bashi tak uplne borec, ale jak koukam do toho skriptu, tak tam vidim, ze to spustim z adresare, pod kterym mam vsechny ty recup adresare a zadam tomu cestu, kam to ma nahazet.

nobody

« Odpověď #36 kdy: 01. 04. 2015, 01:11:51 »
ja tam vidim ze zadam recur_dir a vytvori to recur_dir.by_ext, do nej prislusne podadresare jmenem pripon a do toho to hardlinkuje
pro vice recur_diru to pustit ve smycce (pro vse zacinajici recur_dir, ale nekoncici na by_ext, aby to nebyla nekonecna smycka :):
for dir in recur_dir!(*.by_ext); do jmeno_toho_scriptu $dir; done
pozor na to ze hardlink i kdyz to vypada jako normalni soubor, tak jde pouze o odkaz na ten puvodni soubor, tedy nemazat to nerostridene dokud to roztridene nezkopirujes na jinej hdd :)

prejmenovani jpg podle exif data/infa jde napr. pomoci jhead

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #37 kdy: 01. 04. 2015, 08:33:58 »
pozor na to ze hardlink i kdyz to vypada jako normalni soubor, tak jde pouze o odkaz na ten puvodni soubor, tedy nemazat to nerostridene dokud to roztridene nezkopirujes na jinej hdd :)

Tak to snad ne. Hardlink je dalsi reference na stejny soubor. Kdyz vymazu hardlinkovany soubor, puvodni mi zustane, jen se snizi pocet referenci o jednu. FS musi podporovat hardlinky.

Kyblík

« Odpověď #38 kdy: 01. 04. 2015, 10:22:00 »
Tak já jsem to vyřešil takovouhle pr...sárnou, za což se omlouvám znalejším, ale na víc nemám.
cp -r -v /mnt/disk1/cast1/recup_dir.*/*.mpg /mnt/disk1/cast1/mpg
Musel jsem těch 500 adresářů rozdělit, pač mě cp hlásil příliš mnoho argumentů. Proto je tam ten adresář ./cast1. Napsal jsem to do scriptu, zkopíroval pro ostatní 3 části a spustil. Pak pro ostatni extendy přepsal.

nobody

« Odpověď #39 kdy: 01. 04. 2015, 11:42:09 »
Tak to snad ne. Hardlink je dalsi reference na stejny soubor. Kdyz vymazu hardlinkovany soubor, puvodni mi zustane, jen se snizi pocet referenci o jednu. FS musi podporovat hardlinky.

nepochopeno :)
neroztridene = puvodni soubory
roztridene = hardlinky

Tak já jsem to vyřešil takovouhle pr...sárnou, za což se omlouvám znalejším, ale na víc nemám.
...

tak skoda ze sem ti nenapsal jak pustit ten skript ve smycce ze :-D

Kyblík

« Odpověď #40 kdy: 01. 04. 2015, 12:19:54 »
Sorry, omlouvám se, ale už jsem měl polovinu setříděnou.

trubicoid2

« Odpověď #41 kdy: 01. 04. 2015, 13:45:47 »
nepochopeno :)
neroztridene = puvodni soubory
roztridene = hardlinky

jarda ma pravdu, predsedo :)
sem myslel, ze tohle bude noubody znat

neni rozdil mezi neroztridenym a roztridenym, oba budou ukazovat na stejny soubor na stejnou inode, coz ma vyhodu, ze to zabira min mista; jestli je mista dost, tak bych radsi udelal cp

PS: hardlinky se tezko hledaj, trebas:
sudo find / -type f -links +1

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #42 kdy: 01. 04. 2015, 13:54:17 »
Tak ne, odvolavam, co jsem odvolal, slibuji, co jsem prislibil. Ten skript jede s recup dit a udela si novy adresar, kam to sazi podle pripon. Pricemz recup dir je adresar, pod kterym je vsechen ten bordel. Jede to rekurzivne, protoze u find neni nastven maxdepth.

nobody

« Odpověď #43 kdy: 01. 04. 2015, 14:54:04 »
tak jarda psal obracene ze po smazani hardlinkovaneho zustane puvodni, nicmene mate pravdu ze i pri smazani puvodniho opravdu zustava hardlinkovanej :) sem nikdy nerekl ze vim vse a ze se i po tech letech porad nemam co ucit ;)

trubicoid2

« Odpověď #44 kdy: 01. 04. 2015, 15:55:05 »
vsak ja taky nic nerikam  ;D voni totiz jsou si pak ty dva hardlinky rovny, je jedno, kterej byl puvodni a kterej potom k nemu hardlinkovanej

stejnak hard je zlo, nemelo by se to uz pouzivat, misto toho soft nebo nejprogresivnejsi je reflink, ten funguje zatim jenom na btrfs a zfs (COW), udela jakoze hardlink na puvodni soubor, ale muzes menit oba dva nezavisle, to se pak bloky rozpoji

v pripade hardlinku, kdyz zmenis obsah jednoho, tak samozrejme zaroven tim i druhyho

http://www.pixelbeat.org/docs/unix_links.html

jestli mate COW FS, tak se hodi
alias cp='cp --reflink=auto --sparse=always'