gphoto2 v openwrt

JanTichy

gphoto2 v openwrt
« kdy: 14. 03. 2015, 17:49:12 »
Ahoj,
mám ve svém routeru s čipem MediaTek RT5350 OpenWRT verze Chaos Calmer (trunk) a potřeboval bych tam balík, který tam není. Konkrétně gphoto2 a jeho závislosti.
Jaká je nejjednodušší možnost ho tam dostat? Zkoušel jsem přidat do /etc/opkg.conf odkazy na balíky verze Barrier Breaker (kde ještě gphoto2 je) a tam mi instalace řve, že potřebuje závislost libc, na kterou by se ale měl dostat přes http://downloads.openwrt.org/barrier_breaker/14.07/ramips/rt305x/packages/base/
Jak tedy dál? Nebude jednodušší cross kompilace?

jsl

Re:gphoto2 v openwrt
« Odpověď #1 kdy: 14. 03. 2015, 20:12:34 »
Dobrý den,

nedoporučuji míchat balíky mezi jednotlivými verzemi, natož mezi trunkem a BB.

Co se týče gphoto2, tak ten není součástí repozitářů pro CC a tak máte dvě možnosti řešení:
1) dostat do buildrootu balíček z BB jako custom balíček. Kromě tohoto balíčku budete muset backportovat ještě knihovnu libgphoto2.
2) sysupgrade na Barrier Breaker. Není to tak starý release a navíc se, prozatím, vyhnete problémům s chybějícími balíčky. V tomto případě nebudete muset zajišťovat cross-kompilaci balíčku.

S pozdravem,
jsl

JanTichy

« Odpověď #2 kdy: 15. 03. 2015, 09:34:17 »
A jak se prosím provádí takový backport? Ten sysupgrade zvážím a velice děkuji za rady.

jsl

« Odpověď #3 kdy: 15. 03. 2015, 11:06:02 »
ad 1) máte několik možností - odkázat se na vlastní repozitář s jednotlivými balíčky (mám na mysli adresáře s Makefile soubory balíčků), nebo někde na vlastní souborový systém v rámci feeds.conf.default. Jakmile to tam přidáte (jsou tam i zakomentované příklady), tak pak stačí zavolat
Kód: [Vybrat]
./scripts/feeds update -a && ./scripts/feeds install -apak by se balíčky měly objevit v menuconfigu. Takový způsob nezajišťuje bezproblémovou cross-kompilaci balíčků, protože od té doby, kdy byly vyřazeny, se mohlo v závislostech něco změnit.

ad 2) toto řešení vám bude ale stačit pouze do doby, než vyjde vydání Chaos Calmer, které je už na spadnutí (sic mělo vyjít už v prosinci)

Kolemjdouci

« Odpověď #4 kdy: 27. 03. 2015, 09:53:33 »
Tak nakonec pujdu cestou kompilace, protoze predkompilovane gPhoto ve verzi 2.5.* jsem pro zminenou architekturu nikde nenasel.
Mam stazene predkompilovane SDK + toolchain. Poradi nekdo prosim, co dal?