Jakou myš na práci

Re:Jakou myš na práci
« Odpověď #15 kdy: 11. 03. 2015, 09:55:41 »
- 2x tlačítko, 1x kolečko
- kabel, kvůli nízké hmotnosti
- laserový snímač, kvůli přesnosti
- podložku s mírně drsným povrchem, kvůli odstraňování nečistot
Konkrétní provedení je dle obliby každého.

Pro originání dotaz asi víceméně off-topic, ale pro širší zamyšlení: já jsem také myš před lety opustil a přečel na externí trackpad (přes mezistupeň myši s dotykovým povrchem). A ano, mimo jiné programuji.

Dokud na trackpadu nepůjde bezbolestně používat sekvence mouse down+move+mouse up, tak je to pro vážnou práci nepoužitelné.

Tap-tap, posun prstu, tap (nic nemačkám, nic mechanického se v tom trackpadu nespíná). Ruka samotná se ani nehne, možná trochu zápěstí; po stole nic nejezdí, nic nemusím chytat a držet.

« Odpověď #16 kdy: 11. 03. 2015, 10:05:33 »
Logitech M500 už mám doma rok, teď držím v ruce a nestěžuju si. Za tu cenu už vůbec ne. Prostě Logitech... :-)
taky pouzivam a nestezuju si. na extra tlacitka jsem si dal easystroke gesta

Kolemjdoucí

« Odpověď #17 kdy: 11. 03. 2015, 10:16:14 »
Tap-tap, posun prstu, tap

tap-tap není mouse down, ale double-click. A to jsme se ještě nezačali bavit o pravém tlačítku. Po několika diskuzních iteracích se dospěje k nevyhnutelnému závěru že s trackpadem jde s vynaložením jistého úsilí všechno jako s myší ale za několikanásobně delší dobu, tudíž to pro vážnou práci není.

Tomáš Roll

« Odpověď #18 kdy: 11. 03. 2015, 10:25:57 »
Já používám myš za 50 kč, kterou jsem dostal jako bonus k už nevím čemu. Má obrovskou výhodu, dlouhý kablík. Proboha, vy tu řešíte myši? Na procházku do parku taky chodíte ve výbavě z Hudy za 40 tisíc?

« Odpověď #19 kdy: 11. 03. 2015, 10:28:50 »
...Mám Logitech Trackman Marble...

Na základe vašej recenzie som si ten istý produkt kúpil a som maximálne spokojný. Jediný problém je, že musím mať pripojenú aj myš pre prípad, že príde nejaký kolega k môjmu počítaču, to sú všetci z trackballu v pr... Okrem kolegyninej 6-ročnej dcéry, tá s tým nemala problém.

V2kt0r

« Odpověď #20 kdy: 11. 03. 2015, 10:37:18 »
Hledám náhradu za svoji starou PC myš, která dosluhuje. Zjistil jsem, že najít test myší na práci je nemožné. Všude jenom samé
neříkáš sice, co přesně s ní chceš dělat, ale mě ještě nenapadlo přemýšlet o tom, že by mi moje obyč. myš Mycrosoft s kolečkem, či dříve nejobyčejnější kolečková Logitech, neměla stačit... Řešil bych monitory, v omezené míře klávesnice, ale myši?
U grafických aplikací, stříhání videa, CADu...tam všude může být myš významných faktirem, alke něco mi říká, že to není tvůj obor, stejně jako můj. Tak prostě vezmi jakoukoliv od trošku zvyčné značky, když bude mít lejzr a kolečko, nemůžeš šlápnout vedle. Žádné divočiny nejsou potřeba.

iwtu

« Odpověď #21 kdy: 11. 03. 2015, 10:37:28 »
Kdybych si měl vybírat mezi maximální přesností (trackball) a rychlým pohybem s nadprůměrnou přesností (myš), vybral bych si myš.
Zatím mám ve výběru http://www.czc.cz/logitech-m500/144244/produkt a kompromisní bezdrátová http://www.czc.cz/gigabyte-eco600/92020/produkt

Cital som Tvoje poziadavky, mam tie iste v podstate, a uz roky mam vsade kde pracujem Logitech M500. Uprimne o rozumnejsej. Na bezdrotove nemam nervy..

« Odpověď #22 kdy: 11. 03. 2015, 11:07:41 »
Tap-tap, posun prstu, tap

tap-tap není mouse down, ale double-click.

Není, záleží na kontextu a následém gestu. Jde o ovládání software, ne o mapování úkonů s myší 1:1 na jiný kontroler.

A to jsme se ještě nezačali bavit o pravém tlačítku. Po několika diskuzních iteracích se dospěje k nevyhnutelnému závěru že s trackpadem jde s vynaložením jistého úsilí všechno jako s myší ale za několikanásobně delší dobu, tudíž to pro vážnou práci není.

K čemu se dospěje po diskusi lidí kteří to či ono možná ani neviděly, a určitě nikdy ani doopravdy nezkusili si dovedu dobře představit, nicméně pracuji s tím už několik let a efektivněji než s myší (přijít teď k něčemu s myší neovladatelnému gesty na trackpadu je pro mne dost utrpení).

Ale chápu že každému vyhovuje něco jiného, a nikomu to nenutím.

Zdenek Henek

« Odpověď #23 kdy: 11. 03. 2015, 11:08:17 »
Hledám náhradu za svoji starou PC myš, která dosluhuje. Zjistil jsem, že najít test myší na práci je nemožné. Všude jenom samé recenze a testy herních myší. Nemám extra požadavky. Měla by být drátová, dvě tlačítka na pravém boku, pokud možno bez podsvícení na horní straně (nebo vypínatelné), přiměřeně přesná, hlavně kvalitní zpracování.
Budu rád za každý tip,
díky.

Snazim se mys pouzivat co nejmene a pouzivam http://evoluent.com/
dratovou, protoze je lehci a nepotrebuje baterky

Tomáš Roll

« Odpověď #24 kdy: 11. 03. 2015, 11:14:15 »
Máš nějaký důvod, proč se snažíš používat myš co nejméně? Pokud se o to snažíš, tak je asi práce bez myši obtížnější.

« Odpověď #25 kdy: 11. 03. 2015, 12:35:58 »
Já používám myš za 50 kč, kterou jsem dostal jako bonus k už nevím čemu. Má obrovskou výhodu, dlouhý kablík. Proboha, vy tu řešíte myši? Na procházku do parku taky chodíte ve výbavě z Hudy za 40 tisíc?

Ono je to tak - clovek si vsimne ze je neproduktivny a pomaly a preto hlada vyhovorky. A tak ako si "sportovci" myslia ze budu lepsi ked kupia niky, adidasy a podobne znackove hovadiny, tak si programatory myslia ze budu lepsi ked budu mat mechanicku klavesnicu, vlastnu kancelariu a 3 24 palcove eizo monitory. Konci to tak ze sportovec v adidas suprave na gauci zere cipsy a programator ma vo vlastnej kancelarii na jednom monitore counter strike, a na druhom facebook

« Odpověď #26 kdy: 11. 03. 2015, 13:14:40 »
Ono je to tak - clovek si vsimne ze je neproduktivny a pomaly a preto hlada vyhovorky. A tak ako si "sportovci" myslia ze budu lepsi ked kupia niky, adidasy a podobne znackove hovadiny, tak si programatory myslia ze budu lepsi ked budu mat mechanicku klavesnicu, vlastnu kancelariu a 3 24 palcove eizo monitory. Konci to tak ze sportovec v adidas suprave na gauci zere cipsy a programator ma vo vlastnej kancelarii na jednom monitore counter strike, a na druhom facebook

Niekedy je to tak ako pisete. A inokedy si clovek potrebuje dopriat, aby dokazal podat lepsi vykon. Ja napr. rad chodim do prirody so zrkadlovkou a poriadnym stativom. Viem, ze na 95% fotiek by mi stacil slusny kompakt a stativ s tretinovou hmotnostou, ale ja sa citim lepsie, ked nemusim robit kompromisy. Pracovat dokazem aj na 14 palcovom notebooku 1366x768, ale viem si predstavit, ze niekto potrebuje poriadny monitor, aby sa mu robilo dobre.

Zdenek Henek

« Odpověď #27 kdy: 11. 03. 2015, 13:49:22 »

kvalitni monitor == mam v poradku oci Samsung a NEC
kvalitni vertikalni mys == mam v poradku prave zapesti pouzivam Evoluent (http://evoluent.com/)
kvalitni klavesnice == mam v poradku ruce pouzivam klavesnici Maltron (http://maltron.com/)
kvalitni zidle == neboli me zada  pouzivam http://www.therapia.cz/en/therapeutic-chair-therapia/
kvalitni stul == neboli me zada, polohovaci http://www.rada.cz/katalog/elektricky-vyskove-stavitelne-stoly-motion/detail

je to drahe?
Podivejme se na to z jine strany.
Kolim me bude stat, kdyz nebudu 3 mesice v praci? Rozhodne vic nez vsechno, co jsem si koupil!!!
Jak dlouha je lecba problemu zad? Kamarad byl doma nekolik mesicu. O problemech bolesti zapesti toho ani doktori moc nevi ....
a jako bonus kdyz jdu domu z prace, tak uz me neboli zada a ruce. Oci trochu jo, ale mnohem mene, nez kdybych poslednich 10 let mel pred sebou nejaky nekvalitni monitor.

ace rimmer

« Odpověď #28 kdy: 11. 03. 2015, 14:19:36 »
...

je to drahe?
Podivejme se na to z jine strany.
Kolim me bude stat, kdyz nebudu 3 mesice v praci? Rozhodne vic nez vsechno, co jsem si koupil!!!
Jak dlouha je lecba problemu zad? Kamarad byl doma nekolik mesicu. O problemech bolesti zapesti toho ani doktori moc nevi ....
a jako bonus kdyz jdu domu z prace, tak uz me neboli zada a ruce. Oci trochu jo, ale mnohem mene, nez kdybych poslednich 10 let mel pred sebou nejaky nekvalitni monitor.

Zaboli te zada a 3 mesice neprijdes do prace? Jak dlouho se lecis s rymickou? Tahle racionalizace je fakt smesna...   :'(

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #29 kdy: 11. 03. 2015, 14:34:58 »
Zaboli te zada a 3 mesice neprijdes do prace? Jak dlouho se lecis s rymickou? Tahle racionalizace je fakt smesna...   :'(

Rimmere, jdete se s nekym vyspat. To je rozkaz! Protoze ono je boleni zad a boleni zad. Kdyz na to prijde, tak je clovek take rad, ze se dokaze doplazit na hajzl, pricemz mu predtim trva ctvrt hodiny, nez se dokaze postavit.