Cloud a DDoS útok

JSH

Re:Cloud a DDoS útok
« Odpověď #15 kdy: 06. 03. 2015, 15:05:06 »
K veci. Vie mi niekto teda povedat alebo naznacit ako to ma firma v takomto pripade osetrene? Vsade sa pise o DDOS utoku na server ale co ten DDos utok na firmu. Kto by to mal zabezpecit? Provider, samotna firma a hlavne ako.
No vždyť to napsal :
- záložní linka
- filtrovat už u isp

th3th00r

« Odpověď #16 kdy: 06. 03. 2015, 15:36:26 »
Odpoved je ano - vies taku firmu ekonomicky znicit. Nie, provider vacsinou antiDoS riesenia by default neposkytuje, lebo to stoji prachy a ked ma zakaznik problem platit par stovier eur za konekt, dalsich par stoviek za DoS protection asi nezaplati. Provider ma hlavne co robit aby si chranil svoju core infrastrukturu.
Este krajsie je DoSnut ustrednu....dnes v dobe Asteriskov paralyzovat jemnym DoSom cele callcentrum nie je ziadny problem, predstavme si firmu pre ktoru je callcentrum alfa a omega ich biznisu...
Na likvidaciu DoSom nie je potrebne mat ani vsetko v cloude, ono konektivita je obvykle to najzranitelnejsie co existuje. A backup pripojenie? Dobra priprava pred utokom zahrna detailne preskumanie prostredia, takze by som to palil aj proti zaloznej linke.

« Odpověď #17 kdy: 06. 03. 2015, 15:41:16 »
akokeby si ho mal maleho a mas potrebu riesit si svoj komplex.
Hnedka jsem si myslel, že budeš tendlencten případ :)

Nie, provider vacsinou antiDoS riesenia by default neposkytuje
Tady ale vůbec nejde o anti-DDoS řešení. Jde o řešení zahlcení linky nelegitimním provozem, což je podstatně jednodušší úloha než ochrana proti DDoS, což je legitimní provoz, jenom prostě příliš velký.

A backup pripojenie? Dobra priprava pred utokom zahrna detailne preskumanie prostredia, takze by som to palil aj proti zaloznej linke.
Pokud bys byl vůbec schopnej zjistit, že ta linka existuje a kudyma vede.

Cek

« Odpověď #18 kdy: 06. 03. 2015, 16:03:25 »
Pokud nemaji zadne služby u sebe, staci, když jim ISP da jinou IP, pripadne Tvuj provoz odblokuje. To je vse, nic vic resit nemusíš.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 06. 03. 2015, 18:06:58 »
A backup pripojenie? Dobra priprava pred utokom zahrna detailne preskumanie prostredia, takze by som to palil aj proti zaloznej linke.
Pokud bys byl vůbec schopnej zjistit, že ta linka existuje a kudyma vede.

Nic nezjistuj, objed jim barak koreckovym rypadlem a jsou bez konektivity, elektriky, vody, plynu i kanalizace.

ja

« Odpověď #20 kdy: 08. 03. 2015, 05:31:14 »
alebo sprav ddos na ludi ala charlie hebdo

normalne by si tu firmu ekonomicky znicil. ako sa proti tomu ma branit?