Co vás motivuje k programování?

Vlastimil Čevela

Re:Co vás motivuje k programování?
« Odpověď #60 kdy: 12. 11. 2016, 23:14:45 »
V praci delam v C/C++. Jednoho krasneho dne mi to zaclo lezt krkem a potreboval jsem oddych, tak jsem si zacal doma bastlit v assembleru. Pocit z prvniho fungujiciho programu(strlen) byl k nezaplaceni.

Jinak motivace je, ze me to proste bavi.

Z pohledu 47 let, strávených s jazyky COBOL, assembler, BAT/CMD, HTML & spol. pod operačními systémy Tesla 200, Dos4-EC1026, MS DOS, Windows a Linux MATE i jako iniciátor a redaktor portálu "prog-story" se pod názor pana kolegy spolupodepisuji - taky "... mě to baví ...",  už celou tu dobu :o) -  ČeV - http://prog-story.technicalmuseum.cz

Toss

« Odpověď #61 kdy: 14. 11. 2016, 11:45:01 »
Na tom něco bude. Nebyl jsem vždy takový. Dřív jsem si myslel, že i sebevětšího lempla dokážu nějak vylepšit. Praxe ukázala, že je to absolutní ztráta času, protože většina lidí je a vždy bude k ničemu. Takže se orientuju jen na nejlepší z nejlepších a tam už je to OK. Jen jich je samozřejmě minimum. Aktuálně máš pravdu, že s lemply nepracuji a ani je nechci vést, protože mi přijde absurdní, jak jsou neschopní.

Ale sem píšu, protože to tu nečtou jen lopaty a zároveň si ověřím, jak to vidí ostatní. Něco jako když Kit píše ty svoje pohádky a sleduje reakce. Přesně ty odpovědi sedí k tomu, co potkávám za lidi v práci. Jen nikdy nevíš. Třeba tu objevíš plno zajímavých pohledů a můžeš je promyslet. Což je také hlavní důvod diskutování.

Fráze "většina lidí je a vždy bude k ničemu" je stejná jako pohled džihádu, tzn. likvidovat a zabíjet všechny, kteří jsou na jinou víru, k jiné práci. Každá práce má smysl, každá práce je článek řetězu. Pokud považuješ vše kromě své práce za podřadné, jsi jen arogantní zmetek s myšlením směřujícím k radikalizaci a diktátorství. Já uznávám každou práci, je článkem řetězu. Takže prosím neurážejte 95 % lidí, kteří nedělají stejnou práci. Je to je Vaše nenávist vůči všem.

noef

• 897
    • Zobrazit profil
« Odpověď #62 kdy: 14. 11. 2016, 12:25:12 »
Fráze "většina lidí je a vždy bude k ničemu" je stejná jako pohled džihádu, tzn. likvidovat a zabíjet všechny, kteří jsou na jinou víru, k jiné práci. Každá práce má smysl, každá práce je článek řetězu. Pokud považuješ vše kromě své práce za podřadné, jsi jen arogantní zmetek s myšlením směřujícím k radikalizaci a diktátorství. Já uznávám každou práci, je článkem řetězu. Takže prosím neurážejte 95 % lidí, kteří nedělají stejnou práci. Je to je Vaše nenávist vůči všem.

Nemusite chodit ani tak daleko, staci otevrit Bibli a tam take mate, jak maji verici povinnost krestanstvi sirit a kdyz se nedari, tak zabijet a vypalovat.

Ale zpet k frazi "většina lidí je a vždy bude k ničemu", ano, taky bych se pod ni asi nepodepsal. Ale rozhodne to nevidim tak optimisticky jako vy, ze "Každá práce má smysl, každá práce je článek řetězu. ". Snadne vyvraceni: stat vypisuje zbytecne prace typu stavet zed uprostred niceho, jen aby byli lide zamestnani. Ta zed je na nic a delat zbytecnou praci, jen abych delal nejakou praci, mi neprijde jako ze "prace ma smysl".

Toss

« Odpověď #63 kdy: 14. 11. 2016, 14:26:01 »
Tak to myšleno nebylo, hlavně ve smyslu odvětví práce. Nemám rád lidi, kteří prostě uznávají jen svou práci a vše ostatní je pro ně podřadný odpad, viz javaman. Pro něho jsou všichni lopaty, nepotřební a zbyteční. Arogance, nenávist. Myslím tím to, že bez žádné profese se nic neobejde. Je potřeba jak práce typu neurochirurg stejně jako skladník, dobrý řemeslník nebo řidič. Vše spolu souvisí a navazuje, byť nepřímo, na sebe.

noef

• 897
    • Zobrazit profil
« Odpověď #64 kdy: 14. 11. 2016, 14:41:36 »
To pak ano, s tim plne souhlasim. On takovy popelar, uklizecka nebo skladnik je potreba skoro vsude a bez nich by ani geniove nemohli pokracovat ve sve praci.

Navic je dost subjektivni, co je "lepsi" prace. Osobne, prestoze diky tomu, ze pracuji v IT, mam nadprumerny plat, tak bych delal to stejne i za plat polovicni. Proste me to bavi. Penize rozhodne neodrazi, jak je clovek stastny (to by muselo byt hodne pod prumerem, rozhodne ne v takovych cifrach, jako tu javaman)) pise) nebo jak je clovek prospesny spolecnosti.

qwertz

« Odpověď #65 kdy: 14. 11. 2016, 15:03:14 »
Tak to myšleno nebylo, hlavně ve smyslu odvětví práce. Nemám rád lidi, kteří prostě uznávají jen svou práci a vše ostatní je pro ně podřadný odpad, viz javaman.

Znáte ho osobně? S největší pravděpodobností se jedná o nějakou internetovou nulu z pomocné školy. Snad nečekáte, že někdo s šesticiferným výdělkem jako senior ve svém oboru bude chodit neustále dokola kdákat na root něco o lopatách.  :D