Pojďme společně pozvednout úroveň fóra

Re:Pojďme společně pozvednout úroveň fóra
« Odpověď #15 kdy: 17. 02. 2015, 11:28:47 »
ale aby měli ostatní v diskusích představu, s kým vlastně mluví a co k tomu dotyčný může říci...
Uvažuješ imho správným směrem - už nějakou dobu se na úkor klasických fór prosazují fóra s nějakou reputací a nejrůznější sociální sítě (kde můžu vidět historii názorů atd.). Je to celkem logická potřeba, chtít vědět, kdo mi radí. Kdybych chtěl poradit s tím, jakej lak mám použít na natření schodů, tak si taky radši poslechnu názor prodavače v obchodu s barvama než hlas vycházející z černé bedny, patřící neznámo komu :)

Jenom ta realizace, co navrhuješ, je asi trochu naivní. Měl bych jinej návrh: každej, kdo by se k tomuhle chtěl připojit, ať někam napíše podle své libosti svou představovací vizitku a odkaz si dá do patičky ( Profil -> osobní údaje -> podpis ).

« Odpověď #16 kdy: 17. 02. 2015, 11:59:24 »
Měl bych jinej návrh: každej, kdo by se k tomuhle chtěl připojit, ať někam napíše podle své libosti svou představovací vizitku a odkaz si dá do patičky

Pokud nebude mít ta vizitka 1 MB plaintextu tak bude mít pro konkrétní problém pouze minimální vypovídací hodnotu.

Spíš by mělo význam, pokud by autor "vysvětlovacího příspěvku" za své vysvětlení doplnil něco jako
- jen tak hádám (a to na základě takových a takových zkušeností)
- vyčetl jsem to ve fórech
- mám s tím bohaté praktické zkušenosti
- ...
Filip Jirsák: "Úplně stejně se ale jedná o podvod, když uživatel zamlčí provozovateli webu, že blokuje reklamu."

JmJ

• 333
    • Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 17. 02. 2015, 12:01:09 »
Nic proti aby o sobe diskutujici neco malo vedeli, ale ono mozna staci pri diskusi automaticky NEpredpokladat, ze druhy diskutujici je slaboduchy a obcas zkusit odpovedet i na hloupu otazku :-)

To, ze ma nekdo za sebou 30 let praxe v oboru, ho nepopravnuje k tomu, aby na (pro nej) prihlouply dotaz reagoval stylem "si blbej, neumis se ani zeptat a kdyz tomu nerozumis, tak se do toho nemontuj" :-)

ach, zase to jméno

« Odpověď #18 kdy: 17. 02. 2015, 12:23:58 »
že jsou zde i opětovní návštěvníci vlastně v absolutní anonymitě
Nejspíš si to ani neuvědomuješ, ale tvoje touha po JISTOTĚ je podstatou všech autoritativních režimů, které chtějí "s dobrým úmyslem" všechno evidovat a kontrolovat a vede ke STROJOVITOSTI světa - omezování stupňů volnosti. Dokonalé jistoty a bezpečí pak dosáhneš v uzamčený v betonové kobce. Svět prostě je nejistý a nebezpečný a je trvale náročné se v něm vyznat, neustále oddělovat zrno od plev a současně přehodnocovat i svůj osobní postoj, co je pleva atd. s tím, že se kdykoliv může stát naprosto cokoliv, co ti život převrátí naruby. Odmítat nejistotu a ne-bezpečí je odmítat život.

Jimm

« Odpověď #19 kdy: 17. 02. 2015, 12:27:53 »
Upřímně, přesně od Tebe jsem čekal podobnou reakci Pavouku, moc děkuji!  :) Ostatní mi už dokázali že to nemá cenu, ale přecijen je tady někdo, kdo se nestydí za své názory.

Osobní informace o mé osobě se dočtete v whois mojí domény, na kterou tady mám odkaz. Jsem taky validovaným uživatelem MojeID.

Informace o mých počítačích, systémech, různých nastavení a potřebách někteří již znají, jiní najdou ve foru. Mám desktop, netbook, dva domácí "servery", nějaký ten Mikrotik a jsem hrdým vlastníkem (vlastně pronajímatelem) routeru Turris. Na počítačích běží Gentoo, na routerech to, co v nich bylo.

Ad. ten blbec, co se neumí podepsat: Ženy mám rád takové, kdy jejich postava vypadá žensky = jasně rozlišitelné boky, pas a prsa. Jestli jsou štíhlé nebo oplácané, menší nebo vysoké, mladší nebo starší, to je úplně jedno. Jsem flegmatik introvert, nicméně dokážu být dost extrovertní, když se s protějškem znám nebo když to situace vyžaduje. Věnuju se rád počítačům a elektronice. Na politiku z vysoka seru, protože jsem zatím nepotkal politika, který by si zasloužil můj čas. Platit daně Ti budu, až budeš diktátorem, jinak budu daně platit dál státu.

Silné stránky: Ochota, tolerance, znalosti některých konkrétních věcí
Slabé stránky: Neznalost spousty dalších věcí, občas natvrdlost nebo nechápavost, někdy taky neschopnost se jasně vyjádřit
Pro co mám slabost? Pro pěkný ženský, pro laciný blbůstky (gadgety), pro nový technologie, ... A dobrý jídlo!

Teď se předveď Ty, dssdsdds.

« Odpověď #20 kdy: 17. 02. 2015, 12:49:16 »
Jenomže Pavouk evidentně hledá ajťačku. To není "vizitka", nýbrž seznamovací inzerát:

...
Pro co mám slabost? Pro pěkný ženský

Filip Jirsák: "Úplně stejně se ale jedná o podvod, když uživatel zamlčí provozovateli webu, že blokuje reklamu."

« Odpověď #21 kdy: 17. 02. 2015, 13:17:03 »
že jsou zde i opětovní návštěvníci vlastně v absolutní anonymitě
Nejspíš si to ani neuvědomuješ, ale tvoje touha po JISTOTĚ je podstatou všech autoritativních režimů, které chtějí "s dobrým úmyslem" všechno evidovat a kontrolovat a vede ke STROJOVITOSTI světa - omezování stupňů volnosti.

Že se někomu nelíbí absolutní anonymita přece ještě hned neznamená touhu po (absolutní) jistotě.

Dokonalé jistoty a bezpečí pak dosáhneš v uzamčený v betonové kobce. Svět prostě je nejistý a nebezpečný a je trvale náročné se v něm vyznat, neustále oddělovat zrno od plev a současně přehodnocovat i svůj osobní postoj, co je pleva atd. s tím, že se kdykoliv může stát naprosto cokoliv, co ti život převrátí naruby.

Neměl bys tedy spíše Jimmovu snahu hodnotit pozitivně jakožto snahu oddělit zrno od plev ;)?

Odmítat nejistotu a ne-bezpečí je odmítat život.

Tak to bys mohl zkusit příště to nebezpečí risknout a podepsat se, anebo si tu alespoň zvolit nějaký stálý nick ;)

Ivan Nový

« Odpověď #22 kdy: 17. 02. 2015, 13:27:34 »
Zrno od plev odjakživa odděluje trh, tedy názory jiných lidí na vaší, mojí produkci. A anonymita na fórech je jen zdánlivá, už jen podle stylu poznáte o koho jde. Podstata každé diskuse je ale přece v tom, že nikdo předem neví, čí názory jsou správné, v rámci té diskuse se to teprve zjišťujě, a kolik účastníků diskuse, tolik zjištění.

« Odpověď #23 kdy: 17. 02. 2015, 13:40:07 »
...
To, ze ma nekdo za sebou 30 let praxe v oboru, ho nepopravnuje k tomu, aby na (pro nej) prihlouply dotaz reagoval stylem "si blbej, neumis se ani zeptat a kdyz tomu nerozumis, tak se do toho nemontuj" :-)

No, ale i tak mám dojem, že bude vypadat jinak, když žadatel o radu nevypálí z fleku svůj životy-ohrožující problém (pokud možno v hustokrutopřísný, firkulínský češtině), aniž by naznačil, že už kolem toho před tím něco sám pohledal/dohledal/zkusil/nepochopil ...

« Odpověď #24 kdy: 17. 02. 2015, 13:49:00 »
Nemyslím si, že by se tady něco takovýho dělo často. Když se někdo zeptá stylem "Ahoj, nerozumím tomu, takže pokládám laickej dotaz ... děkuju předem za nasměrování", tak se mu myslím dostane vždycky nějaké rozumné rady na sebetriviálnější dotaz. Něco jinýho jsou ovšem případy, kdy si týpek dá přezdívku krutohaxor, zeptá se, jak se nabourat pomocí telefonu do Pentagonu a na první odpovědi začne držkovat, že takovýhle odpovědi si nepředstavoval a že jsou všichni pitomci, kteří ho nechápou. Tomu prokážeme jedině službu, když dostane trochu za uši :)

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #25 kdy: 17. 02. 2015, 13:53:57 »
Jimm: Jako první se většinou ozvou právě Ti, co nemají moc co říct. Nebo to nechtějí říct... Já většinou dorazím s křížkem po funuse, ale občas to ještě stihnu dřív, než to původní tazatel (v tomto případě Ty) úplně vzdá.

slowthinker: Někdo má rád čokoládu, někdo se rozplývá na iČímkoliv, já se rád otočím za pěknou ženskou... Ajťačku žádnou neznám :-( A i když mám téměř nedozírnou fantazii, tak si nedovedu představit, jak by taková holka, zapálená například do Archu nebo LFS, mohla vypadat.

hawran: Někdy se stane, že člověk nemá vůbec ponětí, co vlastně potřebuje vědět, pak přijde s hloupym dotazem, ale během dvou tří příspěvků se z něj podaří dostat, co vlastně chce. Sám by na to ale nikdy nepřišel, protože si kvůli neznalosti neumí položit správný dotazy (na který by pak sám hledal odpovědi). Když ho odpálkuješ, nijak mu nepomůžeš a ještě z něj bude další v řadě nadávačů. Viz Mirkovo příspěvek nade mnou, s ním se ztotožňuju.

Lucas

« Odpověď #26 kdy: 17. 02. 2015, 13:57:09 »
Citace
poslední události

Formuluj přesně...

Citace
něco o celkovém rozhledu

Před sebou vidím monitor, za ním televizi, vpravo okno a nalevo jsou dveře(prosklené, zavřené).

Citace
silné stránky, slabé stránky

Moje silnější strana je pravá(jsem pravák), ale o to víc posiluju tu levou.

Citace
klidně kde jsem působil

Nevím, kde a jak klidně jsi působil. Nicméně já jsem poměrně klidně působil v nejmenované korporaci. Po zjištění, že tohle není, to co chci, působím teď o to klidněji jako freelancer.

Citace
Nemusí každý nutně uvádět své jméno

Ale tak když ti to pomůže, tak proč ne: moje pravé jméno není Lucas, ale Lukáš.

Jsem nevýslovně rád, že jsem mohl přispět ke zlepšení úrovně zdejšího fóra.

Jimm

« Odpověď #27 kdy: 17. 02. 2015, 14:09:18 »
Lucasi, tebe moc prosím o odpověď, protože jsem zvědavý. Ten příspěvek byl dost dlouhý, takže jsi ho přecijen chvíli psal. Opravdu si připadáš vtipný a myslíš že si někdo smíchy prskl kafe na monitor, nebo měl ten příspěvek nějaký jiný účel?

Ikar

« Odpověď #28 kdy: 17. 02. 2015, 14:12:15 »
Mělo by to být oboustranné, pokud někdo položí hloupý dotaz a víc než deset uživatelů s kladným hodnocením ho oznámkuje jako hloupý (trouba se ptal, dřív než zkusil hledat), bude IP na 6 měsíců zabanována.

Možná tvrdé, ale když už jsme u toho dělení zrna od plev, tak proč nevytřídit i ty, co se hloupě ptají a raději položí otázku, čímž vyčerpají čas 100 lidí, kteří si to přečtou, než aby sami trochu hledali. Ti lidé by měli být upozorněni, že pokud se zeptají na něco, co tu už je, toto jim reálně hrozí. Pak by to bylo naprosto spravedlivé.

« Odpověď #29 kdy: 17. 02. 2015, 14:18:23 »
Hledám 9 uživatelů, kteří se mnou zabanují všechny ostatní.
A pospěšme si, dřív než nějaká jiná skupinka zabanuje nás.