Nastavení klávesových zkratek pro přepínání ploch

Tomáš

Ahoj,
mám Linux Mint 17.1 (XFCE) a snažím se nastavit zkratky pro přepínání ploch. Před rokem se mi to po dlouhém zápasení nějak povedlo (na Mint 16 Mate), ale už si nepamatuju jak. Jde mi o to, aby se první čtyři plochy přepínaly na kombinaci <Alt> +, resp. ě, š, č (používám české rozložení klávesnice a vždycky budu). Přes nastavení to jde, ale funguje to záhadně jen do dalšího přihlášení. Přes dconf-editor nevím, co do pole napsat a ['<Alt>+'] apod. nefunguje..

Předem díky za radu
Tomáš

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
Re:Nastavení klávesových zkratek pro přepínání ploch
« Odpověď #1 kdy: 06. 02. 2015, 16:44:11 »
Widlacka klavesa vlevo od mezerniku + cislo plochy v Xfce nefunguje?

jka

« Odpověď #2 kdy: 06. 02. 2015, 22:32:30 »
Já používám Win-[1-6]. Musel jsem si to ale nastavit sám.
Nastavení je buď v ~/.config/xfce4/xfconf/xfce-perchannel-xml/xfce4-keyboard-shortcuts.xml, nebo se dá naklikat v Settings->Window Manager->Keyboard

Tomáš

« Odpověď #3 kdy: 08. 02. 2015, 13:16:56 »
Přes managera to na wokenní klávesu (alias "Super") nefunguje vůbec. Na alt to nastavím, ale jde to jen do restartu. Přes XML soubor to taky nejde, ono je jich víc tak nevim jestli to je ten pravej
Kód: [Vybrat]
locate xfce4-keyboard-shortcuts.xml
/etc/xdg/xfce4/xfconf/xfce-perchannel-xml/xfce4-keyboard-shortcuts.xml
/home/drtikozel/.config/xfce4/xfconf/xfce-perchannel-xml/xfce4-keyboard-shortcuts.xml
/usr/share/mint-configuration-xfce/xfce4/xfconf/xfce-perchannel-xml/xfce4-keyboard-shortcuts.xml
Navíc v tom souboru co jsi mi poradil, jsem měl nějaký zkratky víckrát, takže je možný že se to tlouklo - vytvořil to ten hloupej manager.. Jedině najít nějaký jiný klikátko, který bude fungovat líp..
Pořád nevim co s tim

jka

« Odpověď #4 kdy: 08. 02. 2015, 13:49:41 »
Tady je kousek mého xfce4-keyboard-shortcuts.xml, mám debianní xfce 4.10.1. Správný soubor je ten v tvém HOME adresáři (/home/drtikozel/...)
Zkusil bych vypnout xfce a zeditovat to.

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>

<channel name="xfce4-keyboard-shortcuts" version="1.0">
    ...
    <property name="xfwm4" type="empty">
        ...
        <property name="custom" type="empty">
            ...
            <property name="&lt;Super&gt;1" type="string" value="workspace_1_key"/>
            <property name="&lt;Super&gt;2" type="string" value="workspace_2_key"/>
            ...
        </property>
    </property>
    ...
</channel>

Tomáš

« Odpověď #5 kdy: 12. 02. 2015, 21:24:43 »
Měl jsem čas to pořádně projít a zjistil jsem, že pro přepínání ploch byly nastavený zkratky ještě v souboru
/usr/share/mint-configuration-xfce/xfce4/xfconf/xfce-perchannel-xml/xfce4-keyboard-shortcuts.xmlkterý, jak jsem si myslel, měl nějakým způsobem vyšší prioritu před tím v domovském adresáři. Smazal jsem záznamy a už to funguje.

jka

« Odpověď #6 kdy: 12. 02. 2015, 22:09:03 »
Tak to je ovšem zákeřný.
Každopádně díky za info, tohle řešení by mě nenapadlo