Nene, já se nasnažím za každou cenu naroubovat Javu na C, zkouším co se dá zpětně uplatnit. Víte dnes většina lidí nezačíná na C, takže se na mne nezlobte.
Samozřejmě

Vůbec se nezlobím, akorát jsem chtěl říct, že častý problém začátečníků v jakémkoli jazyku je v tom, že se snaží do nového jazyka vkládat návyky z toho, který už umí. A většinou to dopadá špatně. Zkusit něco uplatnit je super, ale chce to nejprve *oba* jazyky dobre znát, aby člověk mohl dobře posoudit, jestli jde správným směrem. Začátečník to neposoudí.
Stejně jako pro C-čkaře mohl být přechod na OOP zas opačný problém
Však taky je

Spousta lidí programuje strukturálně, akorát funkce nějak mírnixtýrnix sdruží v nějakých třídách a s OOP to nemá nic společného

.) -- Jinak jste to odhadl správně, že jsem narazil na problémy .), proto sem přišel s otázkou...
Proč podle vás nemají D-List a S-List společné operace?
Společné funkce mají, ale problém nastane, pokud se budeš snažit v céčku udělat polymorfismus - tj. mít nějakou jednu funkci "sort", která bude umět pracovat s oběma strukturami. To prostě v tomhle případě není dobrý přístup, lepší je mít dvě implementace, každou pro tu konkrétní strukturu. Jestli je potom budeš chtít nějak zabalit, aby se volaly stejně pro obě struktury, to už je jiná otázka.