beer: A máš ten konektor v odemčený poloze? Ten pásek jde vytáhnout i v zamčený (blbě), ale jen v odemčený jde vrátit zpět... Viz obrázek:

Ty černý nesmysly odcvakneš ve směru šipek (bavíme se o půl milimetru, maximálně milimetru, ne, že je máš utrhnout!) a pak tam ten pásek půjde. Jakmile tam bude nadoraz, tak zase ty černý zacvakneš zpět. U Tebe to nemusí bejt černý a bílý, ale princip je stejnej.
Jo, v odemčený, blbě na to vidím, ani brýle mi na to nepomáhají, pak mám silné nemotorné prsty, chce to někoho šikovnějšího.
Takže to není žádný dar, ale barterová platba za službu. Název příspěvku je tedy lživý.
Není lživý. Dle antropologů dar vždy zahrnuje požadavek reciprocity. Viz například antropologická kniha Esej o daru od francouzského etnologa M. Mausse.
Podle Mausse znamená členství v mnoha archaických společnostech přijetí trojího závazku:
1.zúčastnit se systému darů a dary přijímat,
2.dary dávat a
3.ve vhodné chvíli oplácet.
Darem přitom může být jak nějaký předmět, tak také například titul, čestné jméno nebo oprávnění zpívat určitou píseň. Jakkoli se jedná o věci žádoucí a ceněné, hlavním smyslem není vlastnictví daru, nýbrž vytváření a udržování společenských vztahů a sítě závazků, které společnost udržují pohromadě.
Takže se jedná skutečně o dar. Nicméně, pokud to není motivující, nabízím ještě pozvání na 1-2 piva na můj účet. Někde na Praze 4.