@Jakub ja som obycajny priemerny student matfyzu :-) Poznam ludi, co programuju v google, vyhravaju medzinarodne informaticke olympiady, dokonca aj pre vymyslaju ulohy atd. Naozaj si myslim, ze poznam hodne kvalitne dobrych ludi, ktorym nesiaham ani po paty :-)
Ti ludia maju par veci spolocnych. Jednak sa prestali uz zaujimat o podobne diskusie. Casto krat maju skusenosti viac ako 15 rokov a ich ocenenia si davaju doma pod koberec...
Dalej dnes je Java/C# najvacsi boom. Preto pocet programatorov rapidne stupol, ale pocet dobrych sa nejako nemeni. Ano, v globalne vrami statu zarabaju ti ludia nadpiemerne. Ale oproti programatorovi C,C++, Erlang, Assembler v banke je to stale smiesna suma... Jednoducho preto, ze ti ludia su naozaj dobri a je ich malo. Javistov/C#istov je daleko viac, i ked stale asi nimi nie je nasyteni trh...
Dalsie pozorovanie je, ze zacinaju silno do popredia prenikat webove aplikacie. Ono ich vyhoda, ze staci updatovat iba raz na jednom mieste + nemusis riesit rozne OS je pomerne silna..
P.S. Ti spickovi ludia, ktorych poznam, ak uz nahodou aj na nejakom fore su, tak maju profil a maju svoje meno aj priezvisko. Vies, nejaky Ivan si aj o sebe a ocividne aj programovani moze tvrdit hocico...
Ja som registrovany na abclinuxu, kde mam aj nejaky blog atd... a zasa viem, ze som priemerny student (bol som tu uz aj odhaleny :-P), teda moj nazor okrem tych myslienok v nom nema ziadnu vahu. Mozno keby sme sa bavili o matfyze, tak by nejaku mal, kedze tam studujem ale inac ma hodnotu iba holych slov a myslienok...
Len som Ti chcel povedat, ze never kazdemu, kto nema ani meno/priezvisko a o sebe tvrdi, ze ma 15 rokov skusenosti a niekolko oceneni. Tie ocenenia tiez vyzneju casto na myknutie ramenami... Najviac sa asi pocita to, za cim realne stoji, co spravil. Teda nie, mam 15 rokov skusenosti ale spravil som to a to... Skor na Slovensku mame takych ludi, co o sebe tvrdia, ze maju n rokov skusenosti a dokopy za tie roky nic nespravili... Ale potom uz treba davat pozor na prehnanu uctu :-)