Automatické mazání některých souborů

Automatické mazání některých souborů
« kdy: 03. 01. 2015, 00:17:26 »
zdravim vo spolok
riesim jednu kurioznu vec.
Na par priecinkov kde si co to stahujem a su take "temporary" mam nastavene cez cron aby mi vzdy raz za cas po polnoci vymazalo odtial stare subory (viac ako niekolko mesiacov co si definujem), nech to nemusim redukovat...
priklad prikazu pre cron:
45 04 * * 6 find /d/down -ctime -180 -delete
najnovsie ale som si do tej zlozky nahodil dalsiu zlozku s nazvom backup a tam si davam ine subory a chcel by som nastavit aby mi to stale mazalo vsetko okrem toho co sa nachadza v tej novej zlozke /d/down/backup
Viete ma nejako nakopnut ako upravit ten prikaz??
pretoze cez prava to asi nespravim kedze cron to maze cez root a ten ma full prava...
« Poslední změna: 04. 01. 2015, 21:26:05 od Petr Krčmář »

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
Re:automaticke vymazavanie z priecinka len urcitych suborov
« Odpověď #1 kdy: 03. 01. 2015, 00:54:04 »
Ja bych si zjednodusil zivot a adresar backup dal jinam, ne jako podadresar adresare, kde se furt neco maze. Ruska ruleta me nikdy moc nebavila.

BzF

« Odpověď #2 kdy: 03. 01. 2015, 01:13:49 »
Jinak z man find:
For example, to skip the directory `src/emacs' and all files and directories under it, and print the names of the other files found, do something like this:
Kód: [Vybrat]
find . -path ./src/emacs -prune -o -printRuleta je fajn - jedno lomítko navíc a data z backup budou fuč  :)

« Odpověď #3 kdy: 03. 01. 2015, 01:41:27 »
Ja bych si zjednodusil zivot a adresar backup dal jinam, ne jako podadresar adresare, kde se furt neco maze. Ruska ruleta me nikdy moc nebavila.
to by som nerad lebo tu "temporary" zlozku zdielam a v tom backup si dolezite subory ktore chcem aby ti co maju pristup na to zdielanie videli... a zas davat dalsi priecinok na zdielanie mi nepride tiez dobre riesenie...

ale to co napisal BzF znie celkom zaujimave....
teda vytlaci si subory len v zlozke temporary a tie vyamze ale do slozky backup uz nepojde a teda odtial nic nevymaze...
spravne chapem? :)

ddd

« Odpověď #4 kdy: 03. 01. 2015, 02:31:08 »
Viz. parametr -maxdepth.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 03. 01. 2015, 12:13:19 »
to by som nerad lebo tu "temporary" zlozku zdielam a v tom backup si dolezite subory ktore chcem aby ti co maju pristup na to zdielanie videli... a zas davat dalsi priecinok na zdielanie mi nepride tiez dobre riesenie...

Tak v te sdilene slozce udelej dva adresare na stejne urovni. Adresar "bordel" bude obsahovat to, co obsahuje stavajici adresar, vedle bude adresar "backup" s temi zalohami. Vyhnes se tim reseni problemu s podadresarem a snizis riziko chyby.

« Odpověď #6 kdy: 06. 01. 2015, 19:32:49 »
Viz. parametr -maxdepth.
co si tymto myslel??? nejak si ma zmiatol...

a jarda p ak to nepojde inak nejakym jednoduchym pravidlom tak veru dve zlozky bude asi najrozumnejsie riesenie...

Re:Automatické mazání některých souborů
« Odpověď #7 kdy: 06. 01. 2015, 21:54:53 »