Zdravim mistni matematiky.
Mam hromadu virtualnich serveru, kazdy jinak velky, o velikostech X1, X2, X3, X4... az Xn a datova uloziste, vsechna stejne velka, o velikosti Y. Chci virtualni stroje poskladat vedle sebe tak, aby idealne vyplnily vsechna uloziste (zbylo co nejmin volneho mista na kazdem ulozisti) a pritom zbylo co nejvic volneho mista na konci, idealne aby se mi nejake uloziste uplne uvolnilo.
Seradim X podle velikosti. Vezmu nejvetsi X, zkusim k nemu pricist druhe nejvetsi X a zkusim se vejit do Y. Kdyz se mi tam druhe nevejde, zkusim treti nejvetsi X, ctvrte nejvetsi X a tak postupne pricitam mensi a mensi az k nejmensimu a porad zkousim, jestli se jeste vejdu do Y. Pak vezmu zbyla X a zkusim to znova od nejvetsiho k nejmensimu a postupne tak vyplnit dalsi Y a tak dal, az mi dojdou X.
Metoda jednoducha, ale idealni? Ja jsem nematematik. Potrebuju za pochodu prekopat rozlozeni diskovych poli a premyslim, jak to k sobe kratkodobe nahnacat, aby se mohlo ve zbyvajici casti pracovat. Pak dal uz budu s obsahem poli hrat hanojske veze.
Diky predem.