Sluchátka pro klid na práci

Lol Phirae

Re:Sluchátka pro klid na práci
« Odpověď #15 kdy: 07. 11. 2014, 22:52:45 »
Odkazy na iHeute, lolwut?

Mohlo to být horší, ještě sem moh hodit nějaký pupínky z kolotoče na Vitalii.  ;D

davkol

« Odpověď #16 kdy: 07. 11. 2014, 22:56:30 »
Jaká sluchátka bych si musel vzít, abych pokryl větší plochu než *otevřená* ATH-AD700? Proč myslíš, že uzavřená sluchátka mají automaticky větší přítlak? Nikdy jsi neměl na hlavě *otevřená* svěrákoidní SR60 s molitany připlácnutými přímo na ucho?

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 07. 11. 2014, 23:16:36 »
Jaká sluchátka bych si musel vzít, abych pokryl větší plochu než *otevřená* ATH-AD700? Proč myslíš, že uzavřená sluchátka mají automaticky větší přítlak? Nikdy jsi neměl na hlavě *otevřená* svěrákoidní SR60 s molitany připlácnutými přímo na ucho?

Ze sluchatek, co tlaci na ucho, me boli usi jak svine.

Bla

« Odpověď #18 kdy: 08. 11. 2014, 00:07:26 »
Místo dementního pindání si raději vygooglujte nějaké seriózní studie, když se vám nelíbí moje odkazy.

Mimo to, hudba puštěná nahlas do sluchátek natolik, aby přehlušila hluk v kanceláři, má ŠPIČKOVĚ asi 85 až 110 db.
Možná se vám to nezdá, ale odpovídá to rámusu na konzertě.
http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/patientinstructions/000495.htm

Co je to špička?
To znamená, že ucho dostává čas od času pecky a jaká to je pecka, tak to záleží především na žánru a skladbě.

Ad poškození:
http://www.auris-audio.cz/co-je-to-hluk-a-jak-poskozuje-sluch

Hodnoty pro poškození sluchu pak jsou:
http://www.auris-audio.cz/kolik-decibelu-skodi
A jestli si nejste schopní vygooglovat nic pořádného, tak se mrkněte třeba tady na nařízení vlády:
https://osha.europa.eu/fop/czech-republic/cs/legislation/files/272_2011.pdf

A protože většina diskutujících zde jsou neschopní magoři si to vygooglovat, přihodím ještě ukázkový odhad:
- nahlas puštěná hudba do sluchátek, aby přehlušila okolní hluk v místnosti: 90 db
Tady si zjistím, za jak dlouho to je nebezpečné: http://www.auris-audio.cz/kolik-decibelu-skodi
A vidím, že limit tam jsou 4 hodiny.

Možná si vy kreténi řeknete, že hudba ve sluchátkách NEMÁ 90 db, no možná že se průměr pohybuje okolo 80-ti db, ale špatné jsou právě ty rázy a ty mají víc než 90db.

Si to dementi vyzkoušejte, jestli v plném kanclu lidí, kde se telefonuje, kde se hovoří, kde se klape do počítače, bude zvonění mobilu všem trhat uši a všichni se otočí, jak je to nahlas. Jste hluchý kreténi už teď, protože průměrné (ne maximální, ale průměrné) zvonění mobilu má právě těch 80 db! Takže vy hluchý sráči, jestliže se vám nezdá, že by ten mobil nějak extra řval v tom kanclu nahlas, tak tam je právě hladina zvukovného znečištění okolo 80-ti db. A přehlušíte to něčím okolo 85-90 db, což je právě lokální výkon sluchátek, sluchátka jsou dělaná, aby z nich šlo průměrně 80 až 100 db se špičkou ke 110.

A jestli ne, mě to je jedno, vygooglujte si to sami.
Se budu rozčilovat s neschopnejma kokotama ne?

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 08. 11. 2014, 00:17:12 »
No vidite, cile bude nakonec dosazeno. Po par letech hlasite hudby ve sluchatkach clovek bude hluchy, jak Bethoven a bude mit k praci klid. Bethoven, kdyz skladal, triskal do piana tolik, az ho rozmlatil, ze uz vlastne ani nehralo, coz on neslysel, protoze byl hluchy a tim padem ho nerusili ani sousedi, kteri mu mlatili na dvere a diky tomu my dnes mame spoustu uzasne hudby. Kdyby Bethovena pri praci rusil kdejaky cvrkot, mohlo vse byt uplne jinak.

Bla

« Odpověď #20 kdy: 08. 11. 2014, 00:23:43 »
A to máš pravdu, jenže slepota tě izoluje od prostoru a hluchota od lidí.
Lepší neohluchnout.

Mějme dva programátory, stejně průměrné a firma se dostala do problémů, má méně zakázek a potřebuje se někoho zbavit.
Kdo to bude?
Jouda A, který je průměrný nebo Jouda B, který nemůže telefonovat, protože je hluchý jako poleno, řve jako debil, protože se neslyší a je s ním těžká domluva?

Pusťte si to na hlas, lidí je jako sraček.

davkol

« Odpověď #21 kdy: 08. 11. 2014, 01:03:47 »
snip
Mě by právě zajímalo, kde bereš zrovna těch 80 dB. Taky bychom se mohli vrátit k té otevřené konstrukci. ~_^

Mimochodem, jak tak čtu ty útoky ad hominem, stres škodí zdraví.

Bla

« Odpověď #22 kdy: 08. 11. 2014, 14:43:27 »
Ty hodnoty si vygoogluj, není to nic tajného, jsou to průměrné hodnoty a dost často uváděné.

Ad konstrukce:
Špunty do uší ti utěsní zvukovod tak, že se ucho víc zahřívá a teplota v něm pomáhá růstu bakterií.
Mušle nejen že ucho utěsní na větší ploše, ale zvýší se i pocení a to hlavně v létě, teplý vlhký vzduch je přímo ideálním místem pro růst plísní a bakterií. Si to vyzkoušej, když jsi tak blbej, že si to neumíš představit! Vemi rohlík a polož ho na talíř v místnosti. Za pár dní uschne. Vezmi druhý stejný rohlík a nech ho v uzavřeném igelitovém sáčku, za pár dní zplesniví, protože vlhkost nemůže odcházet a právě teplo a vlhkost je ideální pro růst bakterií. Víc se o tom nehodlám bavit, nemám důvod tu učit primitivy základy biologie z osmé třídy.

Když už, tak sluchátka s otevřenou konstrukcí, jako jsou ty KOSS porta pro, kde jsou jednak výměnné náušníky, jednak přiléhají podstatně menší plochou a jednak se má ucho šanci lépe chladit. A když je nosím dvě nebo tři hodiny denně a nemám je puštěné moc nahlas, je to prostě v pohodě.

davkol

« Odpověď #23 kdy: 08. 11. 2014, 21:00:15 »
Znovu: Jak souvisí otevřená konstrukce s plochou? Nijak,záleží na velikosti a tvaru náušníků. Proč se mi víc zahřívají uši v některých otevřených sluchátkách? Protože mám kus semiše/molitanu připlácnutý na ucho.

BTW zaráží mě, že jsem ještě neslyšel ušaře protestovat proti čepicím, čelenkám a helmám.

Ty hodnoty si vygoogluj, není to nic tajného, jsou to průměrné hodnoty a dost často uváděné.
Aha, takže sis je vycucal z palce. Já si to měřil.

Bla

« Odpověď #24 kdy: 08. 11. 2014, 21:55:10 »
Blbe

PetrK

« Odpověď #25 kdy: 08. 11. 2014, 22:11:48 »
Blbe
tak co to bylo trava,koks? neby lysohlavky? je ted sezona co?

Bla

« Odpověď #26 kdy: 09. 11. 2014, 10:35:49 »
Ve tvém případě možné, v mém určitě ne.
Nebo máš pocit, že je nutné vysvětlovat to, že dokonce i v pletené čepici jsou dírky, díky kterým hlava větrá a že se čepice nosí venku a nikoliv doma? Aha, já si neuvědomil s kým to diskutuju, pokud nosíte čepice doma a to i v létě, pak jsem to asi zdůraznit měl.
Jinak ta debata postrádá smyslu, s debilem se totiž těžko diskutuje.
Smyslupná diskuze totiž předpokládá určité znalosti na obou stranách a v určitém případě je taková diskuze nesmyslné.

Tonda

• 635
    • Zobrazit profil
« Odpověď #27 kdy: 09. 11. 2014, 12:31:05 »
Když už, tak sluchátka s otevřenou konstrukcí, jako jsou ty KOSS porta pro, kde jsou jednak výměnné náušníky, jednak přiléhají podstatně menší plochou a jednak se má ucho šanci lépe chladit. A když je nosím dvě nebo tři hodiny denně a nemám je puštěné moc nahlas, je to prostě v pohodě.
Otevřená konstrukce spočívá v tom, že sluchátka nemají zvenku pevnou zvukotěsnou bariéru, která zajišťuje zvukovou izolaci, ale její odrazy komplikují reprodukci, stejně tak vzduchotěsnost mezi membránou měniče a mušlí tlumí výchylky, což komplikuje zejména reprodukci basů.

Nicméně představa, že prostor mezi membránou a uchem přes membránu nějak luftuje mi přijde dost naivní. Porta Pro větrají lépe prostě proto, že jsou jen přes ucho, nikoliv kolem ucha jako jakákoliv sluchátka, která mají zvukově izolovat (a obecně se otevřená sluchátka nedělají těsnící protože to z jejich principu nedává smysl.

Takže by se skutečně mohlo zdát, že otevřená jsou lepší, jenže zásadní problém je právě to, že neposkytují zvukovou izolaci vůči vnějšku, takže hluk je potřeba přeřvat, což není zdravé a pak to při takové hlasitosti bude hrát i ven, takže v openspace okolo sedící s tebou vyběhnou.

Tonda

• 635
    • Zobrazit profil
« Odpověď #28 kdy: 09. 11. 2014, 12:39:43 »
V podstatě problém nemá řešení, buď si uši ucpu a zapařím, což není zdravé, navíc úplné ticho by nejspíš vyžadovalo kombinaci špuntů do uší a tlumících sluchátek. Nebo budu okolní hluk přeřvávat, což není zdravé.

Kolega má Bose QuietComfort 15 a celkem si je chválí, ale nepoužívá je stále.

Romis

« Odpověď #29 kdy: 09. 11. 2014, 13:00:19 »
Ve tvém případě možné, v mém určitě ne.
Nebo máš pocit, že je nutné vysvětlovat to, že dokonce i v pletené čepici jsou dírky, díky kterým hlava větrá a že se čepice nosí venku a nikoliv doma? Aha, já si neuvědomil s kým to diskutuju, pokud nosíte čepice doma a to i v létě, pak jsem to asi zdůraznit měl.
Jinak ta debata postrádá smyslu, s debilem se totiž těžko diskutuje.
Smyslupná diskuze totiž předpokládá určité znalosti na obou stranách a v určitém případě je taková diskuze nesmyslné.

Veškeré argumenty od tohoto zjeva nečtu. Nevím, jak vy ostatní, baví mě už jen tím svým arogantním hulvátstvím  :o