Připojení ke SmartTV přes síť (ne bezdrátový displej)

Ge Bu

Ahoj,
nemáte někdo vyřešené, jak z počítačů (notebooků) v síti (kabelové, WiFi) zobrazovat obraz na SmartTV (Samsung), které jsou také připojené do sítě?
Jedná se o učebny, ve kterých jsou SmartTV napevno na zdi a připojené kabelem do sítě. Učitelé si nosí svoje notebooky, které připojují buď kabelem nebo WiFi.
S HDMI jsou problémy: kabel je nemotorný a konektor není příliš odolný, výměna drahá. Průzkumem u jiných organizací vyšlo najevo, že s HDMI mají podobné problémy. Většinou je řeší umístěním pevných počítačů do učeben. Touto cestou jít nechceme.
Bezdrátový displej také (zřejmě z důvodu velkého počtu zařízení) nefunguje spolehlivě.

xnd

Re:Připojení ke SmartTV přes síť (ne bezdrátový displej)
« Odpověď #1 kdy: Dnes v 13:49:32 »
napr. pripojit nejake SBC (Raspberry Pi) k TV (cez HDMI) a potom len posielat data do Raspberry Pi - takto nie sme obmedzeni TV.

« Odpověď #2 kdy: Dnes v 13:55:03 »
Ahoj,
nemáte někdo vyřešené, jak z počítačů (notebooků) v síti (kabelové, WiFi) zobrazovat obraz na SmartTV (Samsung), které jsou také připojené do sítě?
Jedná se o učebny, ve kterých jsou SmartTV napevno na zdi a připojené kabelem do sítě. Učitelé si nosí svoje notebooky, které připojují buď kabelem nebo WiFi.
S HDMI jsou problémy: kabel je nemotorný a konektor není příliš odolný, výměna drahá. Průzkumem u jiných organizací vyšlo najevo, že s HDMI mají podobné problémy. Většinou je řeší umístěním pevných počítačů do učeben. Touto cestou jít nechceme.
Bezdrátový displej také (zřejmě z důvodu velkého počtu zařízení) nefunguje spolehlivě.

Pokud to bude televize s vestavěným Chromecastem, mělo by to fungovat přinejmenším s prohlížečem Chrome.

Já bych ale asi spíš doporučil použít nějaký HDMI extender přes CAT5 kabely, tak aby na místě katedry stačil jen krátký a levný HDMI kabel, který je možné snadno a levně vyměnit.

Ge Bu

« Odpověď #3 kdy: Dnes v 15:15:04 »
A posílat jakým způsobem?

napr. pripojit nejake SBC (Raspberry Pi) k TV (cez HDMI) a potom len posielat data do Raspberry Pi - takto nie sme obmedzeni TV.

Ge Bu

« Odpověď #4 kdy: Dnes v 15:17:25 »
Je to varianta, kterou zvažujeme. Extender bude muset být dobře přišroubovaný.

Pokud to bude televize s vestavěným Chromecastem, mělo by to fungovat přinejmenším s prohlížečem Chrome.

Já bych ale asi spíš doporučil použít nějaký HDMI extender přes CAT5 kabely, tak aby na místě katedry stačil jen krátký a levný HDMI kabel, který je možné snadno a levně vyměnit.

« Odpověď #5 kdy: Dnes v 15:34:32 »
A posílat jakým způsobem?

To mě taky zajímalo, a rychlým googlem jsem našel tutoriálek k uv4l. Nezkoušel jsem.

« Odpověď #6 kdy: Dnes v 16:38:07 »
něco podobného se tu nedávno řešilo, koupil jsem si na to bezdrátový HDMI extender (no, nakonec už jich bylo asi 6 nejen pro sebe)
https://www.banggood.com/pl/EDUP-Wireless-HDMI-Compatible-Transmitter-and-Receiver-1080P-at-60Hz-Extender-Long-Range-Video-Audio-Projection-Plug-and-Play-for-Desktop-PC-Computer-Projector-Monitor-p-2007453.html?akmClientCountry=CZ&cur_warehouse=CN&rmmds=accountnewuser

existují dokonce i verze, kde se vysílače dají kupovat samostatně, a po napárování k přijímači se to celé chová jako přepínač, tzn přijímač z těch napárovaných bere obraz a zvuk od toho, kdo zmáčknul puntík jako poslední.
proti třeba chromacastu nebo miracastu to má podstatně menší zpoždění a dá se na tom i hrát; rozdíl pak je, že tohle jde mimo síť a dosah je asi 60m v přímé viditelnosti, zatímco u chrome-/miracastu je prodleva cca 250+ms, ale dosáhne to tak daleko, kam dosahuje síťový segment.

« Odpověď #7 kdy: Dnes v 19:53:21 »
Asi jsem staromodni, ale ja bych do TV pripojil HDMI prodluzku, kabel v liste privedl az nekam ke katedre ci u ceho sedi ucitel, tam do prodluzky zapojil klasicky male-male HDMI kabel a ten vyvedl v dostatecne delce na stul.

Konektor v televizi bude porad pripojeny, nic ho neohrozi a kdyz je ten male-male HDMI kabel ochodi, za par korun se vymeni.

Podstatne spolehlivejsi nez jakeholiv sitovani nebo dokonce wifi, nehlede na nulovou potrebu cokoliv instalovat na ucitelske pocitace.

Ge Bu

« Odpověď #8 kdy: Dnes v 20:14:26 »
Někde to takto máme, dokonce s uchycenou zásuvkou (neleží volně) např. v liště. Žel to také spolehlivé není. Notebooky mají zřejmě různé výkony signálu a každý spoj navíc se projeví. Zvlášť, když se tak často používá. Po určité době se ochodí female podle typu notebooku to postupně přestává fungovat.

Asi jsem staromodni, ale ja bych do TV pripojil HDMI prodluzku, kabel v liste privedl az nekam ke katedre ci u ceho sedi ucitel, tam do prodluzky zapojil klasicky male-male HDMI kabel a ten vyvedl v dostatecne delce na stul.

Konektor v televizi bude porad pripojeny, nic ho neohrozi a kdyz je ten male-male HDMI kabel ochodi, za par korun se vymeni.

Podstatne spolehlivejsi nez jakeholiv sitovani nebo dokonce wifi, nehlede na nulovou potrebu cokoliv instalovat na ucitelske pocitace.