🇺🇦 GPU: ano to je akorat. Prave draty, internet neresi ani nelitaj te kontrolovat. Jako kdysi, kdy jsem prisel na byt ve Strasnicich, tam prijel moderni mladej majitel. Rikal jak dal bezpecnostni dvere, nove tohle a ze chodi na kontroly do bytu a ze jedna pani tam dala psa, ze to nevedel a jakej to dela bordel a tak ze si ted dost vybira.
Taky ze ten najem byl uz kdysi 12 000czk mesicne, ale jo bylo tam vse nove.
Tady jsem zkusil jednu dobu zautocit na syna, odpoved byla: vzhledem k cene najmu, si kazdy internet resi sam.
Jenze to jsou velmi konzervativni lidi, predstav si pani tak 65+, spis dnes 80 let, druha zemre, ta uz ani nemohla. Syna tak nekoho 55 let ted (kdo jen pozna O2 a Telekom).
Od te pani byla tenkrat taky odpoved... dejte si O2, to je levne, mam ho taky
Mno tak za sebe mohu byt rad, zase mela tu politiku ze proste zvedat neco lidem extremne je blbost, pak by to asi neuplatili ze jo? Potom je vystehovat nebo hnat k soudu je na ni moc. Ma jine starosti napr zdravi.
Z toho duvodu jsem se snazil spis zapracovat, abych z dratu vymackal co nejvic a aby mel Cetin alespon snahu mi dat nebo zapnout ty ruzne technologie. Diky tomu je to az dnes neuveritelne co ty dratky viz foto zvladli (rychlost 159/27).
Podarilo se to uz hodit na rj45 (uz to takto hrozne nevypada to foto je pred zasahem) diky sehnani technika, ale vtip byl ten ze tam prijeli a nebyli schopny ani dole u sklepa otevrit tu plechovou skrin. Rekli me, ze k te skrini se musi vyjadrit spravce siti a ze to muze trvat. Bylo dost peklo vubec zajistit tak jednoduche zapojeni druheho dvouparu aby sel bonding.
Umyslne jsem sel, jako nejvetsi prudic s technikem a kontroloval jeho praci. Nechal me ze mu to nevadi, ze mi to ukaze.
Nechtel jsem skoncil s tim, ze sebehne schody a pak povi, ze to nejde zapojit. Takze jsem videl ze misto je, dratek je jen odpojen a musi me aktivovat ten nevyuzity par. Chapu ze to nekomu muze zde znit jako nesmysl, ale kdyz technik kouka jeste divne, no abysme to treba nesebrali sousedum (soused co ani net tam nemel), tak uz jsem mel vobavu
Snad muj popis z praxe, nekomu pomuze az bude chtit bonding a budou mit tvrdit ze ma pouze jeden par a ze to nejde
Mohu byt rad, ze tam tomu moc lidi nerozumi, takze alespon je misto ve skrini pro moje vedeni
Presne tohle me vadilo, me kdysi i jeden clovek vypravel ze prave nechtel bydlet v centru Prahy, proste po narozeni ditete a mel rozum a sel pryc. Jenze tady se deje vopak, lidem co vadi hluk a casto z vesnice, se stehuji prave do centra nebo rekneme sirsiho centra Prahy jmenovite kolem Vaclavaku, kolem Nam.Republiky, Vinohrady, Zizkov a potom jim vadi hluk, protoze je tu x hospod, turistu, nekdo mistni tak neresi, takze pusti si v noci film a to trochu duni protoze treba subwoofer (ani to ne treba mit nahlas) a potom temto lidem ten hluk vadi.
Me se treba ta stiznost stala po 12ti letech! No ted je zatim klid.
Internet jeste zkusim poladit, ted mam v planu ten 35b Supervektoring, uvidim co me na to rekne primo Cetin, jestli je to problem a nebo jsou ochotny to zkusit zapnout nebo co by to obnaselo.
Sice ted priplacim, ale zase videj ze je zadan tarif 250/25. Kdyz tam bude ze to nikdo nema, tak nebude snaha, takze i po domluve s ISP jsem ho takto ponechal.