Ahoj,
Momentálně vlastním Unifi Edgerouter 10X a chci si koupit nový, tentokrát však chci postavit vlastní. Hledám zařízení podobné Protectli, které má CPU, možnost rozšíření paměti RAM, úložiště, schopnosti minipcie, minimálně 4 ethernetové porty (minimálně jeden gigabitový, maximálně 10 gigabitových portů), bez čínských zadních vrátek, chyb, špionáže. Chci open-source BIOS...
Nejsem si jistý ohledně TPM, ale chci toto zařízení jako firewall/router. Budu používat pfSense nebo OPNsense, bude využívána WireGuard VPN, VLAN ...
Chci spolehlivý, nízkoenergetický, bezpečný firewall, který má minimálně 4, minimálně 1 gigabitový Ethernet, za přibližně 300 €. SSD a RAM mohu zakoupit jinde...
Starý Unifi Edgerouter 10X by sloužil jako switch v režimu switch...
Nejsem si stoprocentně jistý, jestli chci spustit OPNsense/pfSense ve virtuálním stroji jako host a Proxmox na bare metalu jako hostitel, ale možná by to bylo lepší řešení, a jsem otevřený jakýmkoli nápadům...
Můžete mi doporučit hardwarové zařízení, které mohu koupit a je spolehlivé, bezpečné a dostatečně výkonné (pro síťový provoz více než můj současný Edgerouter 10X) bez SSD nebo RAM (mohu zakoupit mSATA SSD a RAM jinde) ??
Byl bych raději bezpečnostních důvodů bez čínských krabic a z důvodů dodací ceny a dovozní daně bych preferoval prodejce v EU do České republiky...