když jsi zůstal na Sagem 5670 s 1000/1000 tak to i tak naměříš 950/110 jako já předtím, ne? Což je pod garantovaným minimem 350/350.
Ne, naměřil jsem fakt nějak 1.8/0.9 Gb/s v době, kdy to zapojili, přes ten jejich Sagemcom. Problém byl, že jsem si objednal veřejku a chtěl jsem si na tom hostovat nějaký svoje věci. Na podpoře se divili, proč mi prodávali veřejku s timhle modemem a že to vůbec k sobě nemá jít a řekli, že to přepnou do bridge, ale jenom na ten LAN-whatever kterej jde jen gigabitem, a škrtli poplatek za pronájem modemu. Tehdy jsem zjistil, že tím padá odpovědnost za to PPPoE na mě a můj spolehlivej ER-X to nedá, nemá na to offload hw. Zkusil jsem ER-4 a TP ER605 s podobnými výsledky (prostě CPU moc pomalý na tak rychlý PPPoE) a pak jsem to vzdal, ani AI mi nedokázalo doporučit nic, co to prostě umí dost rychle a v tomhle stavu jsem teď. Moje lokalita je Teplice.
Budeš to s nimi ještě zkoušet komunikovat? Jak tu někdo psal níže, také mu dali KAON pro 2000/1000 a je po problému.
Já bych komunikoval, ale nevím, co bych jim řekl. Jedna věc je, že oni řekli dáme vám 2G/1G připojení, to mi dali a teď už jsem retard já a neumím si na to sehnat HW, tak to není jejich chyba. Zkusím tam zavolat a poptat ten KAON, něco si o tom zjistím.
Teď instaluju další lokalitu v Praze a je to ještě bláznivější. Poskytovatel je Vodafone, kde mi tvrdili, že technologie je DSL Bonding.
"2 giga přes DSL bonding?"
"Ano. Potřebujete na to DSL modem."
Přijdu tam a vidím na zdi krabičku CETINu s QR kódem T-Mobilu. Volám na VF a tam mi chlap říká: "No to nevím proč vám to kolegyně říkala, tam je normálně optika, přidělá tam náš technik terminátor na RJ45 a za to posadíte normálně routr jako každej jinej. Login heslo je vf/vf a vlan tag 848."
To mě paradoxně zmátlo ještě víc, protože mě překvapuje, že by CETIN měl optiku všude stejnou, ale technologicky to provozovali všude jinak. Vrchol všeho: Technik přijel, hodinu tam laboroval a pak odjel s tím, že to nějak nejde a že se nemůže domluvit mezi CETINem, T-M a VF jak to zapojit, a že se to bude muset řešit "na centrále." Takže já mám měsíc objednávku u VF na optiku, dodneška není a dodneška nevím, co na to vůbec budu potřebovat za hw.