Je to otazka i typu projektu. U programovani pokladny samozky nebo datovych schranek statu se to (mozna) nestane.
docela nedavno (v poslednich dvou letech) to udelali ruzne indicke agentury (nebo zastupny pasak mezi agenturou a contractorem) nekolika mym znamym i mne. More specificky Hays UK a Wipro, Wipro a nejaka jina pasak, SmartChoice a Infosys, Infosys skrz dalsi 3 agentury. (Nemam moc zname v jinych indickych "firmach", tak nevim jinde. osobne jsem mel vzdy presne obracene/nejlepsi zkusenosti s Wipro).
FYI, 3 z 5 pripadu se ty peniz podarilo vyrvat a vy-vydirat do 5- 8 mesicu. 4. pripad nevim, 5. pripad chybi pulka mesice uz 12 mesicu.
Ale mnohem brutalnejsi zkusenosti mam s malymi ceskymi "sro" aka startupy. Startup je spis interni slovo a neznamena to, ze faktury nezaplatili, protoze prestali existovat. Jen meli potize nasetrit na psychopatuv vrtulnik (nedelam srandu) nebo proste "pivotovali" a zbavili se uz neuzitecneho odpadu atd.
Samozrejme je mozne rict, ze z hlediska dvacetileti a desitek projektu ta statistika je dobra?
Ale ten sileny stress, zklamani, ztracene prilezitosti, problemy rodiny...
P.S. kontrakt versus plat nikoho nezachrani, pokud se typicky startupovy psychopat zasekne "z principu a vytvari proti zaloby, kolega se soudil 7+ let (potom jsem ztratil kontakt a nervy to monitorovat
p.P.S. zpozdeni 1 faktury jak dlouho, mesic? To byste mne rozesmali.
a moje okoli to zazilo nekolikrat. predevsim slo o mensi ceska sro. strasne rady neplati posledni fakturu. faktura se neprije, rozporujeatd.
(ovsem o Metrostavu se uz dlouho traduje, ze subdodavatele nemuzou pocitat s poslednimi 3 fakturami, si to musi rozpocitat to tech predchozich (a doufat, ze pravy ty nejsou ty "posledni"
ked som kedysi davno (ako hovorim detom: ani Youtube este neexistoval ) vystavoval prvu fakturu, tak som nieco taketo ocakaval a tomu som prisposoboval celkovy pristup. Na moje velke prekvapenie, za tie desatrocia som sa mi jediny krat stalo, ze protistrana chcela zaplatit menej.
Niekto musi mat v zivote stastie, tak preco by som to nemohol byt ja .