Samsung Galaxy A21s vs Xiaomi Redmi 9C - potřebuju poradit s výběrem

k3dAR

• 3 193
  • porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody
    • Zobrazit profil
Re:Samsung Galaxy A21s vs Xiaomi Redmi 9C - potřebuju poradit s výběrem
« Odpověď #15 kdy: 17. 12. 2020, 13:47:07 »
https://mobilni-telefony.heureka.cz/motorola-moto-g-pro-dual-sim/
[...]
- baterka "jen" 4000, ale vydrzi mi 3-4 dny s SoT ~5-6h (je to odhadem, statistiku si nevedu, hry nehraju)
- LCD je "jen" IPS - neni OLED, AMOLED atd, takze AlwaysOn by zralo baterku (nezkousel sem jak moc)
- s Amoled mam zkusenost s A50 a presto mi IPS v MotoGPro nevadi ;-)

- AlwaysOn ze lze vypnout samozrejme vim, ale pokud bych ho vypnul tak to pro ME neni preci vyhoda ;-)

- cpu 665 za zenitem - bych se opakoval, ten CPU na MotoGPro s OS i APP (nO-gAMES) proste lita bez zaskobrtnuti

- AndroidOne - nezajima ME jak se o nem traduje, zajima me MOJE zkusenost, v Nokia7Plus a MotoGPro, naprosto vyhovujici, natolik ze i pres unlocked bootloader sem ani na te N7p nemel potrebu davat alternativni ROM.

- root telefonu mimo/hracicka/statisticka_chyba - tak tohle je uz za hranou :-D ke svemu NB asi take mas root/admin pristup a prijde ti to normalni, N7p i MotoGPro mam rootle a bankovni aplikace funguje a root nevi, nemusel sem samozrejnme instalovat dalsi aplikaci navic, pouze MagiskManager coz je normalni FrontEnd k Magisk, a nechapu co sem tahas nejakou statistickou chybu, proste JA POZADUJU root, takze me preci logicky nezajimaji globalni pozadavky :-D proste sem zminil vyhodu u MotoGPro v situaci Root&OTA

- ad recenze, je klidne mozne a i verim, ze nebyla dobra/objektivni, a v realu to neni tak hrozne, nic to nemeni na tom, ze me pri prvnim pusteni a restore zalohy se MotoGPro NEtrhala ;-) ani na tom, ze MotoGPro s 4000 baterkou proste vydrz par dni ma, dostanes se s A21s pri normalnim pouzivani na vydrz tejden aby melo cenu se bavit ze ma lepsi baterku v praxi? :-)

.

• 618
    • Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 17. 12. 2020, 15:55:38 »
Co požaduješ ty (ten root) to není vůbec rozhodující ve smyslu doporučení jiným userům. Root dneska nepotřebuje prakticky nikdo (taky k čemu?) a rootováním se baví počet lidí na úrovni statistické chyby, tak to prostě je. Takže jako argument bych to sem vůbec netahal a už vůbec ne to splácávat s NB s Widlema, to jsou ony pověstné hrušky s jablky :)

Výdrž baterie je pro mě rozhodující v tom směru, že se nemusím obávat, že i při celodenní činnosti, vč. hotspot nebo sledování videí, budu na suchu. A to se hodí každá kapacita navíc. Jistě, existují powerbanky, někomu nečiní potíže je nosit po kapsách jako druhý foun. Ale na to nejsem...

« Odpověď #17 kdy: 17. 12. 2020, 17:45:16 »
Co požaduješ ty (ten root) to není vůbec rozhodující ve smyslu doporučení jiným userům. Root dneska nepotřebuje prakticky nikdo (taky k čemu?) a rootováním se baví počet lidí na úrovni statistické chyby, tak to prostě je. Takže jako argument bych to sem vůbec netahal a už vůbec ne to splácávat s NB s Widlema, to jsou ony pověstné hrušky s jablky :)

Výdrž baterie je pro mě rozhodující v tom směru, že se nemusím obávat, že i při celodenní činnosti, vč. hotspot nebo sledování videí, budu na suchu. A to se hodí každá kapacita navíc. Jistě, existují powerbanky, někomu nečiní potíže je nosit po kapsách jako druhý foun. Ale na to nejsem...

Uz jsi v tomto vlakne 2x pouzil "tak to proste je". Pricemz ani jednou se neda rict, ze by to tak proste bylo....
Nechci se vmesovat do plodne diskuze, jen sem ti chtel rict, ze takhle se diskutuje po desatym pivu, nebo kdyz chces  mermomoci dokazat, ze mas pravdu a sam vis ze ji nemas.
Jestli to tak "proste je" tak pujde strasne jednoduse najit nejaky data ktery to dolozi.

.

• 618
    • Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 17. 12. 2020, 20:04:33 »
Takhle se diskutuje, když je člověk z oboru a zná mapu a naopak se neřídí nějakými vlastními utkvělými představami, že co vyhovuje jemu, to musí i všem ostatním. Můžu tě ubezpečit, že 90% userů s mobilem ani neví, co to root je a dalších 9% to jenom ví, ale je jim to šumák. A teprve to zbývající 1% se baví tím, že si s telefonem hraje (root, alternativní ROM). Nemusí se ti to líbit, můžeš protestovat, ale to je tak vše, co naděláš :P
A dokládat ti nic nemusím, mně je u zadnice, čemu věříš (chceš věřit) nebo ne.

« Odpověď #19 kdy: 17. 12. 2020, 20:38:13 »
Takhle se diskutuje, když je člověk z oboru a zná mapu a naopak se neřídí nějakými vlastními utkvělými představami, že co vyhovuje jemu, to musí i všem ostatním. Můžu tě ubezpečit, že 90% userů s mobilem ani neví, co to root je a dalších 9% to jenom ví, ale je jim to šumák. A teprve to zbývající 1% se baví tím, že si s telefonem hraje (root, alternativní ROM). Nemusí se ti to líbit, můžeš protestovat, ale to je tak vše, co naděláš :P

Ja tve tvrzeni nerozporuju. Jen se ti snazim poradit. Jakmile pouzijes fraze jako "tak to proste je" nebo "Muzu te ubezpecit" tak proste svoje tvrzeni sam shazujes. Tak to proste je! O tom te mohu ubezpecit :-)

k3dAR

• 3 193
    • Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 17. 12. 2020, 20:44:04 »
"Co požaduješ ty (ten root) to není vůbec rozhodující ve smyslu doporučení jiným userům."

me to je samozrejme jasne, ale uvedom si TY ze to same plati i pro TVUJ pozadavek na Amoled ;-))
jinejma slovama tva reakce s blbejma kecama o statisticke chybe pozadavku na root byla zbytecna, pokud by ti doslo, ze ja netvrdil ze root pozaduje kazdej a/nebo tazatel, ale ze ja napsal svoji zkusenost s root&ota na MotoGPro kterou jsem tazateli doporucoval, to zda oceni jak to na tom s rootem je nebo ne, sem nechaval samozrejm na nem.

[root na Androidu] ne to splácávat s NB s Widlema
ale ta souvislost tu je, to ze NEKDE ma pozadavej na root, JE stejne jako NEKDO ma pozadavek na Administrator (na Windows) ci root (v GNU/Linuxu) ucet, je irelevantni ze v tech systemech neni "root" potreba na naprosto stejne veci...

Takhle se diskutuje, když je člověk z oboru a zná mapu [...]
mně je u zadnice, čemu věříš (chceš věřit) nebo ne.
Zalezi z jakeho ses oboru, jestli jde o mapu uklidove prace na verejnem zachodku, tak tam povedomi o root uctu muze byt logicky malej. Takze pro vysvetleni, root ucet na Android neni o hrani, ale napr. kde root je nutnost:

- Titanium Backup - zalohovaci SW kterej zalohuje Vsechna APP+DATA, narozdil od GoogleBackup ktere zalohuje (v podstate) jen co uzna za vhodne + limitujici velikost app dir v data partisne...

- F-Droid - pro instalace ci aktualizaci aplikace z tohoto 3rd (opensource) store, bez rootu se musi kazda aplikace rucne potvrdit 2x ze se muze nainstalovat

- nejakej_filemanager - pro pristup k vsem souborum co si aplikace uklada, ne (jako bez rootu) jen k tem ktera uklada na misto kam ma obycejnej user pristup... napr. audioprehravac v aute si uklada playlist a starlist na misto kam user nemuze a pri zmene prehravace sem diky root jednoduse ten soubor mohl vytahnout a importovat do jineho audio prehravace...

- NovaLauncher (3rd launcher, protoze vychozi, obzvlast ten v Samsungu je hruza) - s root umoznuje vhodnejsi zpusob uspani zarizeni pred DoubleTap

- ButtonMapper - umoznuje priradit tlacitku i akce ke kterym s userem by nebyl pristup

- NFC Switcher - pridani NFC Tile do QuickSettings (tedy ikony pro on/off NFC do rychle nastaveni v TopPullDown)

a to je jen par (i kdyz pro me zakladnich) veci ke kterejm je potreba root, dalsi uzivatele jiste maji jine duvody proc chteji/potrebuji root a vsem je jiste ukradene v kolika procentni skupina vsech uzivatelu Androidu jsou ;-)

.

• 618
    • Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 17. 12. 2020, 22:09:09 »

Ja tve tvrzeni nerozporuju. Jen se ti snazim poradit. Jakmile pouzijes fraze jako "tak to proste je" nebo "Muzu te ubezpecit" tak proste svoje tvrzeni sam shazujes. Tak to proste je! O tom te mohu ubezpecit :-)
V tomto případě nemusím nic shazovat, protože i naprostý Lojza si přes Google zjistí, kolik CZ webů řeší nějaký root telefonů (neboli naprostý nezájem široké veřejnosti) a z toho mu jasně dojde, že počet natěšenců na takový root je tak akorát na úrovni zmiňované statistické chyby. Občas to chce vytáhnout paty od PC a jít mezi lidi, tj. opustit ulitu virtuálního světa, kde žiješ v mylné představě, že co zajímá tebe, to zajímá i celý svět okolo :D

.

• 618
    • Zobrazit profil
« Odpověď #22 kdy: 17. 12. 2020, 22:24:24 »
"Co požaduješ ty (ten root) to není vůbec rozhodující ve smyslu doporučení jiným userům."

me to je samozrejme jasne, ale uvedom si TY ze to same plati i pro TVUJ pozadavek na Amoled ;-))
jinejma slovama tva reakce s blbejma kecama o statisticke chybe pozadavku na root byla zbytecna, pokud by ti doslo, ze ja netvrdil ze root pozaduje kazdej a/nebo tazatel, ale ze ja napsal svoji zkusenost s root&ota na MotoGPro kterou jsem tazateli doporucoval, to zda oceni jak to na tom s rootem je nebo ne, sem nechaval samozrejm na nem.

[root na Androidu] ne to splácávat s NB s Widlema
ale ta souvislost tu je, to ze NEKDE ma pozadavej na root, JE stejne jako NEKDO ma pozadavek na Administrator (na Windows) ci root (v GNU/Linuxu) ucet, je irelevantni ze v tech systemech neni "root" potreba na naprosto stejne veci...

Takhle se diskutuje, když je člověk z oboru a zná mapu [...]
mně je u zadnice, čemu věříš (chceš věřit) nebo ne.
Zalezi z jakeho ses oboru, jestli jde o mapu uklidove prace na verejnem zachodku, tak tam povedomi o root uctu muze byt logicky malej. Takze pro vysvetleni, root ucet na Android neni o hrani, ale napr. kde root je nutnost:

- Titanium Backup - zalohovaci SW kterej zalohuje Vsechna APP+DATA, narozdil od GoogleBackup ktere zalohuje (v podstate) jen co uzna za vhodne + limitujici velikost app dir v data partisne...

- F-Droid - pro instalace ci aktualizaci aplikace z tohoto 3rd (opensource) store, bez rootu se musi kazda aplikace rucne potvrdit 2x ze se muze nainstalovat

- nejakej_filemanager - pro pristup k vsem souborum co si aplikace uklada, ne (jako bez rootu) jen k tem ktera uklada na misto kam ma obycejnej user pristup... napr. audioprehravac v aute si uklada playlist a starlist na misto kam user nemuze a pri zmene prehravace sem diky root jednoduse ten soubor mohl vytahnout a importovat do jineho audio prehravace...

- NovaLauncher (3rd launcher, protoze vychozi, obzvlast ten v Samsungu je hruza) - s root umoznuje vhodnejsi zpusob uspani zarizeni pred DoubleTap

- ButtonMapper - umoznuje priradit tlacitku i akce ke kterym s userem by nebyl pristup

- NFC Switcher - pridani NFC Tile do QuickSettings (tedy ikony pro on/off NFC do rychle nastaveni v TopPullDown)

a to je jen par (i kdyz pro me zakladnich) veci ke kterejm je potreba root, dalsi uzivatele jiste maji jine duvody proc chteji/potrebuji root a vsem je jiste ukradene v kolika procentni skupina vsech uzivatelu Androidu jsou ;-)
Smiř se s tím, že ten tvůj root prostě a jasně nikoho nezajímá. Ostatně proč by taky měl? Kdo si pořídí foun s tím, že do něho začne vrtat, samozřejmě vše bez záruky a s nejistým výsledkem? To není nainstalování nějaké appky, co zvládne cvičená opice. Běžný user nebude hledat po webech návody, zkoušet a riskovat. Ne, opravdu nebude. Ten nechá telefon jak je, protože rootem by stejně získal leda velký prd :P
A vypisovat přednosti rootu taky nemusíš, jenom tím ztrácíš čas - opět ty pseudoargumenty o zálohách a dokonce nutnosti root mít, to akorát dobře bavíš. Běžný user má zálohu do Google (nebo ještě na úložiště výrobce telefonu) a dlabe ti na nějaký managery, co cosi kamsi ukládají. Silně připomínáš profesora matematiky Koďouska z filmu Škola základ života, co ho hrál Václav Trégl - ten taky žil jenom ve svém světě čísel a život okolo šel zcela mimo něho. Až se pak probudil, bylo už pozdě. Takže doporučovat nákup Motoroly s tvrzením o rootu je samozřejmě naprostá pitomost a moc dalších předností ten telefon - v porovnání s Galaxy M21 - nemá, jestli vůbec něco má...
Ad Amoled - naprostá klasika ve stylu "nemám, jsem z toho frustrovaný, tak radši budu psát, že to nepotřebuji", aneb tak se chovají všichni s IPS :D

k3dAR

• 3 193
    • Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: 18. 12. 2020, 15:27:21 »
Smiř se s tím, že ten tvůj root prostě a jasně nikoho nezajímá. [...]
Prestan se chovat jako hovado, psal sem jasne ze root povazuju za vyhodu JA a tak sem to napsal, kdyby nekdo (nejen tazatel) pozadoval root, tak at vi ze nebude mit problem pri (s MotoGPro) OTA aktualizacich. Navic jsme na root.cz ne materidoscce ci zive (odkud asi pochazis), takze otazka root telefonu je tu vetsina jasna ;-)

v porovnání s Galaxy M21 - nemá, jestli vůbec něco má...
Ad Amoled - naprostá klasika ve stylu "nemám, jsem z toho frustrovaný, tak radši budu psát, že to nepotřebuji", aneb tak se chovají všichni s IPS :D
A50 s Amoled ma segra, a je mi opravdu ukradene ze ho nemam ja ;-) ale timto kecem ses priznal k tomu ze ses frustrovanej ze nemas Stereo Repraky ci Stylus (coz jsou veci na ktere si umyslne nereagoval a MotoGPro to ma ;-)

.

• 618
    • Zobrazit profil
« Odpověď #24 kdy: 18. 12. 2020, 16:43:12 »
A ty pochop, že ten tvůj root je 99% lidí u zadnice, takže se ho furt nedrž jak moucha lejna (i když jsme na webu root.cz a mohlo by to mít opodstatnění, ale pochopitelně nemá, protože tento web nemá s rootem mobilů nic společnýho) :D Jinak problém s rootem může mít vždy a všude, to je neskutečná pitomost tvrdit, že ho mít nebude zrovna u nějaký čínský Motoroly :P

Stereo repráky u mobilu, to je fakt terno, hlavně když se vezme v potaz velikost mobilu a celkové plastové provedení, to pak musí znít jak Floydi na pódiu :D A stylus? To je retro z dob před 10 roky, kdy se ten nesmysl objevil a člověk nestačil kupovat náhradní... Na tos přišel sám nebo ti pan doktor naordinoval nějaké medikamenty a po nich se ten tristní zdravotní stav začal projevovat? :D

« Odpověď #25 kdy: 18. 12. 2020, 17:31:58 »

V tomto případě nemusím nic shazovat, protože i naprostý Lojza si přes Google zjistí, kolik CZ webů řeší nějaký root telefonů (neboli naprostý nezájem široké veřejnosti) a z toho mu jasně dojde, že počet natěšenců na takový root je tak akorát na úrovni zmiňované statistické chyby. Občas to chce vytáhnout paty od PC a jít mezi lidi, tj. opustit ulitu virtuálního světa, kde žiješ v mylné představě, že co zajímá tebe, to zajímá i celý svět okolo :D

Z ceho si usoudil ze nechodim mezi lidi? A proc mi porad mluvis o nejakym rootovani? To me vubec nezajima a nikdy jsem to nedelal. Zrovna tak nevim co je to amoled... ani jestli to mam chtit ....
Zkus si znova precist co sem ti napsal a nedelej unahlene zavery.

.

• 618
    • Zobrazit profil
« Odpověď #26 kdy: 18. 12. 2020, 18:36:24 »
Ale Mlho! O rootu je řeč proto, že to jiný user tahá jako přednost té Motoroly, byť tomu tak ve skutečnosti není. A že ty ses nacpal do poloviny diskuze, neráčil sis ani přečíst všechny příspěvky a hned zbrkle sázíš svoje "moudra", to fakt není můj problém, takže ano - znovu si vše přečti (raději víckrát) a pak teprve reaguj :P

« Odpověď #27 kdy: 18. 12. 2020, 20:21:09 »
Ale Mlho! O rootu je řeč proto, že to jiný user tahá jako přednost té Motoroly, byť tomu tak ve skutečnosti není. A že ty ses nacpal do poloviny diskuze, neráčil sis ani přečíst všechny příspěvky a hned zbrkle sázíš svoje "moudra", to fakt není můj problém, takže ano - znovu si vše přečti (raději víckrát) a pak teprve reaguj :P

Ach jo.
Zkusim to shrnout:
Cetl jsem celou diskuzi.
Podle meho nazoru je jak rootnutelnost telefonu tak amoled display prednosti. To jakou to ma pro koho vahu nemusim hodnotit, ale neurazi me kdyz nekdo neco z toho zmini a tudiz to tazatel muze uvazit.
Co mi tady vadi a na co jsem reagoval je to jak nadute a neustupne prezentujes svuj nazor jako fakt.
To je nebezpecne a muze to tazatele zmast pokud neni zkuseny v rozpoznavani bludu v diskuzi.

A ty porad delas unahlene zavery. Muj posledni prispevek ti mel dat vedet, ze jsem nikde ja osobne o rootovani telefonu do te doby nepsal takze neni potreba me o necem presvedcovat a pritom to vypadalo, ze se o to snazis. A ty misto toho zbrkle usoudis ze jsem necetl diskuzi.

No nic.

.

• 618
    • Zobrazit profil
« Odpověď #28 kdy: 18. 12. 2020, 20:49:58 »
Nebezpečné je pouze to, když neznalý člověk zde nabyde dojmu, že podle 1% "roootistů" se točí svět. Málokdo totiž bude věnovat hodiny tomu, aby si o rootu aspoň něco přečetl, a i když nebude znalý, tak ho může při čtení hned upozornit např. to, že po rootu výše zmíněné Motoroly přijde o automatické aktualizace (možná to jde nějak ošetřit, nicméně u telefonu bez rootu to je ošetřené nepoměrně líp). O ztrátě záruky nemluvě, stejně jako o tom, že když se root nepovede, tak si lze stěžovat leda v budce na konci nádráží (lampárna). A to jsou přesně fakta, která zde root-fanatici zamlčují. Takže slušně řečeno - root a vše co s ním souvisí, si dej za klobouk (a ten druhý pisálek taky), to není věc pro běžné usery a nedá se to vůbec brát jako plus při rozhodování, co koupit nebo ne. Kromě toho - kdo chce telefon rootnout a ví proč - ani nepotřebuje rady, jaký foun koupit. To si dávno zjistí sám...
A ještě taková drobnost - rootnout lze i zmiňovaný Samsung Galaxy M21, když bude mít někdo potřebu tak činit.

Jinak tvoje příspěvky dávají vědět jenom to, že se od tebe tazatel nic kloudného nedozví, byť třeba jenom zkušenost s nějakým modelem v dané kategorii. Jenom kecy, prdy a nic :P
« Poslední změna: 18. 12. 2020, 20:56:26 od . »

« Odpověď #29 kdy: 18. 12. 2020, 21:32:32 »
Nebezpečné je pouze to, když neznalý člověk zde nabyde dojmu, že podle 1% "roootistů" se točí svět. Málokdo totiž bude věnovat hodiny tomu, aby si o rootu aspoň něco přečetl, a i když nebude znalý, tak ho může při čtení hned upozornit např. to, že po rootu výše zmíněné Motoroly přijde o automatické aktualizace (možná to jde nějak ošetřit, nicméně u telefonu bez rootu to je ošetřené nepoměrně líp). O ztrátě záruky nemluvě, stejně jako o tom, že když se root nepovede, tak si lze stěžovat leda v budce na konci nádráží (lampárna). A to jsou přesně fakta, která zde root-fanatici zamlčují. Takže slušně řečeno - root a vše co s ním souvisí, si dej za klobouk

A proc mi porad mluvis o nejakym rootovani? To me vubec nezajima a nikdy jsem to nedelal. Zrovna tak nevim co je to amoled... ani jestli to mam chtit ....
Zkus si znova precist co sem ti napsal a nedelej unahlene zavery.