Diskonty Lidl v Česku zvýší od března nástupní mzdu pokladních a prodavaček na 28 tisíc korun, tedy o pětinu. V Praze a okolí jejich plat stoupne dokonce na více než 29 tisíc korun. Stejným tempem vzrostou i mzdy současných zaměstnanců. Od března svým pracovníkům přidá i Penny Market.
Ale on to není vtip Nechápu proč nevěříte tomu průzkumu. Jak tady již někdo zmiňoval - prodavač v lidlu si nyní vydělá ~30 hrubého. Pokud jeden krásný den nepřijde do práce, jeho celkový přínos za ten den je nula. Pokud nepřijde do práce programátor, který vytváří programy, které běží 24/7, stále je nějaká hodnota pro společnost produkována těmito programy.
Je tedy jen na vašem zamyšlení jestli váš přínos je (jen) 2x větší než toho prodavače. Myslím, že zásadní důvod této diverzity názorů (nejen tady na fóru) je to, že někdo se spokojí s X penězi a kvůli nedostatku sebejistoty(ne zcela neobvyklé pro asociální ITáky), zatímco někdo je dravec a hold chce adekvátní ohodnocení svému přínosu(automatizaci).
programator by mel brat mijimalne trojnasobek peodavace v obchode, tedy min 90k na hpp a 120k jako osvc.
Tohle zní neuvěřitelně Můžu znát přibližně obor? Znám plno lidí, kteří by klidně pracovali, ale za 60 tisíc se jim to prostě nevyplatí, tak studují a cestují. Tak mě jen zajímá, o co šlo. Lidí je evidentně všude plno, když z mého okolí pracuje jen pár procent.
The best of trols
Prodavačka Lídlu bere 30k měsíčně, jenže to není ani nástupák, ani mzda za 5x8/týden. A protože má Lídl ty mzdy trochu přestřelené, pokud se prodavačce nebude cokoliv líbit, může jít za těch 30k kamkoliv jinam, že? Jenom připomenu, že podle ZP v tom zahrnuto i práce přesčas asi 300h/rok
Tohle je jasný trol, protože s takhle omezeným pohledem na svět ti těžko někdo dá dvojnásobnou mzdu...
Další trol programuje Tamagoči, takže jakmile ráno nepřijde do práce, odpoledne jeho program umře.
Já programuju asi trochu jinak, moje programy se beze mě obejdou i např. během dovolené
Doktor by měl brát alespoň 2 mega měsíčně, protože zachraňuje životy a cenu jednoho průměrného života stát cení na 2 mega. I kdyby zachránil jenom jeden život měsíčně... A co souci? Ti by měli brát taky milióny, protože jinak nám tu budou vrazi běhat po svobodě a vraždit naše ženy a děti
Další mládenec tvrdí, že za 60k se mu ani pracovat nevyplatí a raději bude studovat a cestovat. Ano, rozhodně, až na to, že delší studium se taky platí, navíc jsem si žil v mylné představě, že k cestování jsou potřeba peníze. A ty asi nebudu mít pokud nebudu pracovat... Tohle je mimořádný myšlenkový veletoč
Takhle pěkně pod sebou vidíte, že takový bláboly může psát max. puberťák, co práci viděl jenom na obrázku. Troufám si říct, že nikdo z výše citovaných zatím nebyl postižený ani VŠ, protože pokud by prováděl rešerši a analýzu podobným způsobem, tak by ho akademici nejpozději do 5 minut prohodili oknem.