Jaké jsou reálné nástupní platy a platy po několika letech praxe?

Martin

Re:Jaké jsou reálné nástupní platy a platy po několika letech praxe?
« Odpověď #30 kdy: 07. 03. 2018, 21:46:55 »
Protoze lidi jednoduse nejsou. Za posledni mesic mi 3 dodavatele odmitli delat i jen cenovou nabidku. Duvod? Nejblizsi termin realizace je za 1/2 roku a dyl. Nemaj lidi.

Tohle zní neuvěřitelně :D Můžu znát přibližně obor? Znám plno lidí, kteří by klidně pracovali, ale za 60 tisíc se jim to prostě nevyplatí, tak studují a cestují. Tak mě jen zajímá, o co šlo. Lidí je evidentně všude plno, když z mého okolí pracuje jen pár procent.

x

« Odpověď #31 kdy: 07. 03. 2018, 22:15:25 »
Nástup obvykle 16-18 tisíc, víc dávají jen vážně bohaté firmy

Ehmm... Minimální (zaručená) mzda programátora je 22100,- hrubého měsíčně, pod to nemůže zaměstnavatel jít, ani kdyby chtěl.

To byl spíš pokus o nějaký trolling,  nemyslím si, že by někdo vážně věřil, že programátor (a za ten plat vlastně asi kdokoli snad s výjimkou umývače oken) bude za takové peníze dělat.

A v Plzni je teď tolik IT firem, že TondaT je nejspíše troll. Znám v Plzni řadu lidí a pod 50 tam dělá max. junior programátor. U testování, supportu je to jen o pár tisíc nižší.
Jo, tak já znám taky spoustu lidí. Ale kupodivu dělám taky v Plzni, 5+(hodně plus) praxe, řekněme vývojářská pozice a 60k na HPP je celkem strop. Ano, existují pozice, kde je to lepší, ale to je otázka vzhledem k vynaloženému úsilí.
Každý si může vyjet třeba srovnání mezd z Jobsu, což mi přijde vypovídající víc, než ten Hays. Tak podle toho je divné, že vydělám o cca 20% víc, než je průměr, a to jsou tam prosím pěkně zohledněny i mzdy z okolních zemí, které jsou +/- stejné (nemluvím o Rajchu). Jestli někdo věří výplodům místních onanistů, tak ho čeká na pohovorech asi dost velké vystřízlivění. Jako beru trolling, někdy to může být sranda. Ale 1000x opakovaný vtip už prostě vtipný není.

raking cash

« Odpověď #32 kdy: 07. 03. 2018, 22:51:54 »
Zas tyhle blazni  :D Sedte si na zadeki za 50k hrubyho, nikdo vam v tom nebrani  ;D

Martin

« Odpověď #33 kdy: 07. 03. 2018, 23:00:21 »
Určitě jsou tu všichni blázni a jen trollí :D

Citace
Diskonty Lidl v Česku zvýší od března nástupní mzdu pokladních a prodavaček na 28 tisíc korun, tedy o pětinu. V Praze a okolí jejich plat stoupne dokonce na více než 29 tisíc korun. Stejným tempem vzrostou i mzdy současných zaměstnanců. Od března svým pracovníkům přidá i Penny Market.

Takže x je taková standardní prodavačka asi. Tady dostaneš po dvou letech přes 30k, takže za 5+ by už byl na svém ;D

Vjnn

« Odpověď #34 kdy: 07. 03. 2018, 23:48:51 »
Treba ist na svarc za 170k

LoLTondo

« Odpověď #35 kdy: 07. 03. 2018, 23:54:34 »
Nástup obvykle 16-18 tisíc, víc dávají jen vážně bohaté firmy

Ehmm... Minimální (zaručená) mzda programátora je 22100,- hrubého měsíčně, pod to nemůže zaměstnavatel jít, ani kdyby chtěl.

To byl spíš pokus o nějaký trolling,  nemyslím si, že by někdo vážně věřil, že programátor (a za ten plat vlastně asi kdokoli snad s výjimkou umývače oken) bude za takové peníze dělat.

A v Plzni je teď tolik IT firem, že TondaT je nejspíše troll. Znám v Plzni řadu lidí a pod 50 tam dělá max. junior programátor. U testování, supportu je to jen o pár tisíc nižší.
Jo, tak já znám taky spoustu lidí. Ale kupodivu dělám taky v Plzni, 5+(hodně plus) praxe, řekněme vývojářská pozice a 60k na HPP je celkem strop. Ano, existují pozice, kde je to lepší, ale to je otázka vzhledem k vynaloženému úsilí.
Každý si může vyjet třeba srovnání mezd z Jobsu, což mi přijde vypovídající víc, než ten Hays. Tak podle toho je divné, že vydělám o cca 20% víc, než je průměr, a to jsou tam prosím pěkně zohledněny i mzdy z okolních zemí, které jsou +/- stejné (nemluvím o Rajchu). Jestli někdo věří výplodům místních onanistů, tak ho čeká na pohovorech asi dost velké vystřízlivění. Jako beru trolling, někdy to může být sranda. Ale 1000x opakovaný vtip už prostě vtipný není.

Ale on to není vtip :( Nechápu proč nevěříte tomu průzkumu. Jak tady již někdo zmiňoval - prodavač v lidlu si nyní vydělá ~30 hrubého. Pokud jeden krásný den nepřijde do práce, jeho celkový přínos za ten den je nula. Pokud nepřijde do práce programátor, který vytváří programy, které běží 24/7, stále je nějaká hodnota pro společnost produkována těmito programy.

Je tedy jen na vašem zamyšlení jestli váš přínos je (jen) 2x větší než toho prodavače. :) Myslím, že zásadní důvod této diverzity názorů (nejen tady na fóru) je to, že někdo se spokojí s X penězi a kvůli nedostatku sebejistoty(ne zcela neobvyklé pro asociální ITáky), zatímco někdo je dravec a hold chce adekvátní ohodnocení svému přínosu(automatizaci). :)

linuxexpert

« Odpověď #36 kdy: 08. 03. 2018, 06:44:53 »
programator by mel brat mijimalne trojnasobek peodavace v obchode, tedy min 90k na hpp a 120k jako osvc.

anonym

« Odpověď #37 kdy: 08. 03. 2018, 06:53:51 »
To co říká Tonda není úplně mimo realitu. Tu chudší. Tzn. nějaká taková ta tradiční menší firma, blbl bla bla bla atd., však víte, mě už to nebaví pořád psát dokola. Je to tady vysvětlené v minulých tématech snad 100x.

anonym

« Odpověď #38 kdy: 08. 03. 2018, 06:55:04 »
programator by mel brat mijimalne trojnasobek peodavace v obchode, tedy min 90k na hpp a 120k jako osvc.

Jenže ten prodavač může dělat za 15k někde v Hrušce mimo Prahu, a máš tam rázem 45k u programátora.

anonym

« Odpověď #39 kdy: 08. 03. 2018, 07:05:24 »
Takže Tondo, tvůj plat je normální, ale děláš v Hruška SW s.r.o.

Skid

« Odpověď #41 kdy: 08. 03. 2018, 07:27:44 »
Dle mého je plat 50 tisíc hrubého v IT reálný, ale pro lidi, kteří opravdu umí. Nástup absolventů bych viděl kolem 25 tisíc hrubého. Šikovní lidi můžou celkem rychle platově vyrůst k 35 hrubého.

Nicméně kde opravdu platí zcela průměrné programátory nad 40 hrubého, to mi fakt uniká ....

Nenech se tu znechutit lidma, co tvrdi ze berou 100k+. Nezapomen, jsi na internetu, a kazdy si tu muze psat co chce. Tvoje odhady nejsou daleko od reality, v roce 2008 jsem sam jako programator nastoupil za 21k hrubeho do korporatu.
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
G! d- a s: C++ BAHSL++ P+ L++
E--- W+ N-- K- w-- O- M- V- PE Y
PGP- t--- !tv b+ DI- D+ e++ h--
------END GEEK CODE BLOCK-----

Vjnn

« Odpověď #42 kdy: 08. 03. 2018, 07:40:57 »
Dle mého je plat 50 tisíc hrubého v IT reálný, ale pro lidi, kteří opravdu umí. Nástup absolventů bych viděl kolem 25 tisíc hrubého. Šikovní lidi můžou celkem rychle platově vyrůst k 35 hrubého.

Nicméně kde opravdu platí zcela průměrné programátory nad 40 hrubého, to mi fakt uniká ....

Nenech se tu znechutit lidma, co tvrdi ze berou 100k+. Nezapomen, jsi na internetu, a kazdy si tu muze psat co chce. Tvoje odhady nejsou daleko od reality, v roce 2008 jsem sam jako programator nastoupil za 21k hrubeho do korporatu.

Blba feature internetu je ze aj ked niekto hovori pravdu tak sa to nikdy neda overit a ked tomu raz druha strana neveri tak ju nepresvedci nic. Len si odpovedz na otazku, aku motivaciu by niekto mal klamat na nejakom internetovom fore.

Ja som zacinal ako studen na stvrtinovy uvazok za 8k, potom nastupny 27, potom 36, odisiel som a isiel son na 60, stale sa mi to nezdalo a spravil som si sro a bral som 4400euro na fakturu a za rok som si povedal o viac a teraz davam faktury ba 6000 az 6800, takze da sa to len treba byt priebojny a vediet co chcem.

j

« Odpověď #43 kdy: 08. 03. 2018, 08:32:35 »
Protoze lidi jednoduse nejsou. Za posledni mesic mi 3 dodavatele odmitli delat i jen cenovou nabidku. Duvod? Nejblizsi termin realizace je za 1/2 roku a dyl. Nemaj lidi.

Tohle zní neuvěřitelně :D Můžu znát přibližně obor? Znám plno lidí, kteří by klidně pracovali, ale za 60 tisíc se jim to prostě nevyplatí, tak studují a cestují. Tak mě jen zajímá, o co šlo. Lidí je evidentně všude plno, když z mého okolí pracuje jen pár procent.

Jak obor? Chtelo se po nich aby neco naprogramovali, v cem to nikoho nezajima, podstatnej je vysledek. Beznej stav je, ze firma by bez problemu nabrala 5+ vyvojaru, ale zadni nejsou, ani ti patlalove ne.

linuxexpert

« Odpověď #44 kdy: 08. 03. 2018, 08:48:43 »
Tvoje odhady nejsou daleko od reality, v roce 2008 jsem sam jako programator nastoupil za 21k hrubeho do korporatu.
Jen ze 2008 je naprosto irelevantni ... uz je to deset let. A jestli v tom "korporatu" zakrnels tak se nediv. 100+ naprosto bez problemu.