Jsem spokojený uživatelem P30 Pro (červen 2019) a předtím Mate10 Pro (taky téměř dva roky). Pro Hua jsem se rozhodl už jen kvůli kvalitě pořízených fotek. Jak nademnou někdo kydá na EMUI, já si ho naopak nemohu vynachválit. Z mého bohledu 1 ooox lepší než Samsung, nebo LG, které jsem měl před tím a přišich k nim i v poslední době.
Ale další telefon již Huawei, bohužel, nebude. Must have věci jsou pro mě:
- Google Photos - měsíčně cca 1 5oo fotek, ke kterým se jednoduše vracím v telefonu, nebo na PC. Úžasná je možnost vyhledávat přímo na mapě
- Google Pay - použitelná náhrada je pro mě Garmin Pay v hodinkách
- Prozatím omezená nabídka aplikací, které jsou v App Gallery (především bankovní aplikace)
Nedělám si iluzi o tom, že o mě Hua nesbírá žádná data. Ale bude mít na chlup stejná, jako mám Google, Facebook, mobilní operátor a z části třeba banka. Pro mě to je daň za využívané služby těchto subjektů. De facto nepáchám žádnou trestnou činnost a pro spoustu lidí jsem nezajímavá osoba, takže proč bych s tím měl mít zásadní problém? Pokud chci soukromí, nesmím používat vymoženosti dnešní doby - TV, PC, telefon, platit kartama, ...
V rámci firemního testování jsem měl zapůjčen P40 Pro a Mate XS. Oboje zajímavé stroje, jenže absence Googlích služeb z toho, pro spoustu lidí, dělá nepoužitelné zařízení