Když jsem prohlédnul současnou nabídku všech připojení na cetinu, tak to UVT vypadá jako nejkvalitnější volba i když cenově (687kc za 100mbit+v4) je dost. Možnost slevy při placení rok dopředu jsem nenašel, ale možnost předplacení zmiňují, tak ještě zapátrám.
Co mě ale zarazilo je recenze, kde si uživatel stěžuje na cenzúru ale nepsal čeho. Takže váhám jestli jako firma tlačí svoje politicky korektní názory a blokují co se jim nelíbí nebo co by se tím mohlo myslet (Tohle je velice podstatné).
Interconnect vychází cenově lépe o 100kc / měsíc méně, zarazilo mě ale IPv4 formou NAT 1:1 nebo routovany IPv4 + 250 Kč. Snažil jsem se dohledat rozdíl o proti metronetu a mimo horlivou diskuzi zde na root jsem nezjistil zda to bude dělat problémy nebo ne (VPN, vzdálené připojení, UPnP, atd.) abych předešel spekulaci, udělal jsem snímek z mikrotiku u současného metro/dragonnetu. Dokážete podle údajů posoudit která to je?
T-mobile jsem vyřadil jelikož stále tvrdí, že DSL zde neexistuje, starlink je ve městě nepoužitelný (není kde umístit).
Internet na klíč je pro mě, dodáme kvalitní službu kde vše funguje a politiku do kšeftu netaháme. Zas tak extra po ISP nežádám.