Jsem z té nefunkčnosti androidu nasýřen!!! Proč tyhle věci takzvaně stojí za zlámanou držgrešli?
1.chci zmenšit obrázky z externí paměťovky a každou chvíli vyndavat pádlo z siligokonovýho kryty, žhavit jehlu a žonglovat s SIMkou nepřipadá v úvahu, takže jen připojení přímo USB-C kabelem nebo exerní čtečkou. Našel jsem si asi na druhý pokus vyhovující aplikaci Image Resizer.
Instalace z F_DROIDU proběhla na vypíchlý voko - ikonka nikde Takže jsem si ručně musel stáhnout z webovek f-droidu
2. Aby vůbec geniální android ukázal obrázky z externího zdroje, musel jsem se čičmundit s nastavením aplikace -
Image source: z pěti možností jen jedna "Photo picker" dokázala zviditelnit obrázky nacházející se na připojené čtečce/foťáku. Native picker, Camera,,Gallery, File exlorer marně hledat něco3.Připojím foťák kabelem - fotky sice vidím jak v integr filemanageru, tak i v té aplikaci - dám
Image Resize, vyberu souboru, ale Oni se nepřidají.Aby ten ruský kus softwaru fungoval, tak musím šáhnou pro čtečku SD a teprv tohlé ústrojí s OTG připojit a teprv teď konečně se obrázky načtou!!!
Proč do háje ta aplikace odmítne načíst ty obrázky do další fáze, když je umožní vybrat!!!???
![Šok :o](http://forum.root.cz/Smileys/default/shocked.gif)
vč náhledů Teprv teď mohu vybrat parametry konverze a po kliknutí na start se po chvíli ukážou fangle na obrazovce! hotovo
V poslední fázi workflow potřebuju mít obrázky přístupné příkazům bashe - na co mám nainstalovaný termux a termux bez roota nevidí mimo svůj adresář.
4. Proč kdy přesunu obrázky z úložiště telefonu do "metasložky" termux, tak Podělaná galerie ten obrázek nedokáže otevřít ""??!!! Ukáže se miniatura není dostupná. To už se ze mně ten zpráskaný android dělá šoufky?
![Co??? ???](http://forum.root.cz/Smileys/default/huh.gif)
Když samozřejmě před otevřením náhledy vidím v integrovaném prohlížeči souborů -metasložce Termux
Jak tohle triviální workflow (načíst obrázku z karty a zmenšit) v Androidu udělat bez vytrhání vlasů?? Takováhle experience něco produktivního udělat na androidu je něco jako procházka parkem u sídliště, kde lidi venčí psi - pří každém kroku se mi lepí hovno na android.