Co nejčastěji tvoříte na Linuxu?

Co nejčastěji tvoříte na Linuxu?
« kdy: Dnes v 15:08:16 »
Na svém distru nejčastěji tvořím: text, zdrojáky k programům, obrázky, videa a dokumenty PDF přes LibreOffice.

A co nejčastěji tvoříte vy? Případně, co vás nejvíce baví tvořit na Linuxu?

nm

Re:Co nejčastěji tvoříte na Linuxu?
« Odpověď #1 kdy: Dnes v 16:23:36 »
Nic !!!

Operační systém pouze člověk používá aniž by si to uvědomoval.
Od OS se pouze očekává že tam půjde nainstalovat tiskárna, skener a že půjdou v případě kolapsu buď zachránit data, a nebo je ev. obnovit.
U zdatného uživatele by to chtělo ten systém znát trochu do hloubky aby člověk našel nějaký logy a dokázal pochopit filozofii systému, resp. věděl co se spouští a jak to vypnout nebo restartovat, ev. aby věděl co to provedlo.

To jestli si někde maluješ obrázky a nebo píšeš texty (je úplně šumák jaké a pro co) je používání které můžeš dělat na čemkoliv, dokonce i na psacím stroji.
A pakliže opravdu hlavně píšeš texty tak ten psací stroj je na to vymyšlený, a dosud nepřekonaný.
Tedy kdyby EU nezakázalo psací stroje prodávat kvůli ekologii.

Joo, kdyby jsi zde napsal že jsi vytvořil program v C běžící pod Linuxem pro mrazničku aby fungovala jako lednička, pak klobouk dolů.

« Odpověď #2 kdy: Dnes v 17:19:59 »
Promiňte mi, použil jsem špatné slovo "Linux". Tak to zevšeobecním na dotaz:

Co nejčastěji tvoříte na počítači?

Kit

• 991
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: Dnes v 17:37:23 »
Pro upřesnění: Netvořím na Linuxu, ale na Ubuntu. Linux je jen jádro, které se stará o prostředky.

Většinou tvořím nějaké skripty, scrapery a proxy brány, abych si usnadnil vyhledávání. Texty, prototypy programů, které mě zrovna napadnou, psal jsem na něm svou diplomku v LaTeXu, webstránky, grafy, obrázky 2D i 3D, střih videa, vývoj pro Arduino, ...

Hlavní část své práce však dělám na tabletu s Androidem, který také má linuxové jádro.

« Odpověď #4 kdy: Dnes v 19:19:36 »
Já linux oužívám jako servery pro deployment v práci, ale zrovna teď ho plně využívám k tomu, abych udělal zcela anonymní můj nový web https://recenzuj.org, který je plně placený přes krypto, a k tomu je potřeba přizpůsobit technologie.

Co mě v poslední době potěšilo je, že na mojí nové VPSce můžu použít ke správě webových aplikací Systemd - tp jsem nevěděl, myslel jsem, že je to jen pro systémové věci. Je tam k tomu dokonce i obstojný automatický log, který funguje jako less.

« Odpověď #5 kdy: Dnes v 20:21:07 »
To je nějaká diskuse pomocné školy, ne?

« Odpověď #6 kdy: Dnes v 21:53:10 »
Já linux oužívám jako servery pro deployment v práci, ale zrovna teď ho plně využívám k tomu, abych udělal zcela anonymní můj nový web...

Přestaňte okamžitě spamovat fórum svým projektem, je to proti pravidlům a dobrým mravům. Tohle je poslední varování.