Ahoj, máte tu prosím někdo zkušenosti se studiem na SLU, nebo informace? Na stará kolena jsem v náhlém hnutí mysli dal přihlášku na obor Informatika a výpočetní technika na Filozoficko-přírodovědecké fakultě (zmiňuji jen proto, že Obchodně podnikatelská má bídnou pověst, ale o FPF nevím nic).
Zajímá mě hlavně relativní náročnost studia. Kolik času to zabere průměrnému studentovi a kde se třídí zrno od plev.
Rodina, práce,...studium je tak trochu navíc, beru to víceméně jako lepší hobby, něco obětuji ale ne vše (kdybych chtěl dát výpověď v práci a kašlat na rodinu, tak se přihlásím jinam). Pravda měl jsem určitá "praktická" kritéria (kombinované studium, přijatelné dojíždění, něco zřetelně lehčího než MFF UK), ale nepotřebuji jakýkoliv diplom za každou cenu, to bych si zajistil jinde. Zrovna tak ani nehodlám potit krev (kdybych mohl položit obětiny na oltář, zkusil bych FIT ČVUT).
Chtěl jsem něco náročnějšího, než obor co se na regionálních VŠ nazývá 'Aplikovaná informatika', a tady na oboru IVT mají předměty jako Matematická analýza, Teorie grafů, Automaty, to mě zaujalo.
Mohl by mi prosím někdo obor IVT na SLU poměřit, co se týče náročnosti, k jiným neelitním VŠ?
Nebo, jestli jste to studovali, kolik času Vám to zabralo? (Nejsem žádný génius, to bych šel na Matfyz, ale úplně mimo také ne.)
Děkuji, za jakékoliv informace, i přes PM, budu moc vděčný.