Rozbití obrazu při rychlejším pohybu

Cloxy

Rozbití obrazu při rychlejším pohybu
« kdy: 23. 05. 2010, 17:17:14 »
Zdravím, mám laptop hp s ati mobiliti radeon HD 4000 serie s fglrx ovladačem a ubuntu 10.04. Poslední dobou mám problémy s videem - jakmile je ve videu rychlejší scéna tak obraz tak "divně" blbne - nejlepší bude asi screenshot: http://cloxy.galerie.cz/#65250623 obraz se takto jakoby rozpadne ale není přímo vidět ty pruhy, jen ty "zlomy" či "přechody" mezi nimi, ale jen problikou. A to jak ve videu tak třeba i v google earth při zoomování. Nenapadá vás, čím yb to mohlo být a jak to řešit? Díky
« Poslední změna: 23. 05. 2010, 17:23:59 od Petr Krčmář »

Anonymous

Re: Rozbití obrazu při rychlejším pohybu
« Odpověď #1 kdy: 24. 05. 2010, 07:53:28 »
a glxgears se otaci svizne (tj. stovky fps) ?

« Odpověď #2 kdy: 24. 05. 2010, 08:50:44 »
podla mna bude problem s vertikalnou synchronizaciou ale riesenie neviem. A ak je to problem vsync tak je to chyba driveru (tj. softwareova chyba cize by bolo mozno dobre prestahovat toto vlakno do softwareu)
« Poslední změna: 24. 05. 2010, 08:54:29 od watafak »

Sten

« Odpověď #3 kdy: 24. 05. 2010, 09:40:35 »
Tohle mi dělalo, když jsem používal kompozitní efekty. Po vypnutí to přestalo. Pokud vím, tak jde o chybu ovladače, nezvládá kombinovat kompozici a OpenGL (mám dojem, že to dělá i ve Windows)

« Odpověď #4 kdy: 24. 05. 2010, 14:28:49 »
Kombinovat kompozici a OpenGL aplikace by jít mělo – klidně si pustím glxgears a otáčím při tom kostkou :-) Ale to, co píše tazatel, se mi taky občas stává (stávalo). Používám KDE 4 s 3D desktopem a občas se mi aplikace takto „rozbily“ – hlavně při scrollování textu, třeba ve Firefoxu. Zvláštní je, že se to projevovalo nahodile a jen v GTK aplikacích. Pomáhalo vypnutí kompozitoru a po jeho opětovném zapnutí chyba (aspoň na nějakou dobu) zmizela…

Cloxy

« Odpověď #5 kdy: 24. 05. 2010, 14:49:23 »
glxgears mi hlásí něco v rozmezí 6500 až 8500 frames in 5 seconds. Používám compiz a při jeho úplném vypnutí se to třošku zlepšilo - už to nebylo tak nápadné, ale stále ten problém přetrvával. Ten problém se mi objevil už před časem. V Ubnutu 9.04 bylo vše v pohodě, v 9.10 vše jelo, a pár týdnů před vydáním 10.04 se tento problém objevil. Přešel jsem na 10.04 v naději, že se to vyřeší a nic. Teď si říkám jestli se nevrátit na 9.04 nebo nezkusit Kubuntu.

« Odpověď #6 kdy: 24. 05. 2010, 14:50:36 »
Me to prijde jako zblbly Vsync ktery ma na svedomy ty horizontalni pasy. I moje ATIna si z Vsync v linuxu moc nerozumi. Projevuje se to hlavne u HD videa.

Cloxy

« Odpověď #7 kdy: 24. 05. 2010, 22:34:32 »
Díky vám jsem už dokázal můj problém pojmenovat - je o tearing videa - s vertikální synchronizací máte tedy pravdu, ale stále nevím, jeli tento problém možné vyřešit a pokud ano, tak jak. Zkoušel jsem reinstal fglrx a následné znovuvytvoření xorg.conf + jsem dodal příkaz sudo aticonfig –sync-video=on –vs=on, nicméně vše zůstalo při starém. (Snad jen když točím kostkou plochy tak už není vidět tearing, na druhou stranu glxgears mi vypisuje +-305 frames in 5 seconds) Je tu možnost, jak toto řešit, nebo se s tím musím prostě u kombinace ati+ubuntu smířit?