Nový Root již dnes?

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
Re:Nový Root již dnes?
« Odpověď #1830 kdy: 07. 12. 2017, 20:08:35 »
Pro tmavý vzhled přece stačí nadefinovat jen druhý set barev. To není ani tak práce pro programátora jako pro designéra, co ty barvy sladí dohromady tak, aby byla dodržena čitelnost. Max hodina práce.

Tak to zkus. Mozna zjistis, ze to neni tak jednoduche s tim, jak maji ty barvy rozprasene po milionu mist a zmena na jednom ti rozhodi kdeco.

Jinak ale pokus o alternativni styl byl take o tom priblizit Root aspon trochu staremu layoutu, aby to tolik nevypadalo jako magazin pro zeny v domacnosti.

Jirsákova tchýně

« Odpověď #1831 kdy: 07. 12. 2017, 20:55:50 »
jak maji ty barvy rozprasene po milionu mist a zmena na jednom ti rozhodi kdeco.

Počkej, přece Krčmářův studentík ze Žižkova jasně říkal, že prasí komunita...  :P

« Odpověď #1832 kdy: 07. 12. 2017, 21:11:08 »
Pro tmavý vzhled přece stačí nadefinovat jen druhý set barev. To není ani tak práce pro programátora jako pro designéra, co ty barvy sladí dohromady tak, aby byla dodržena čitelnost. Max hodina práce.

Weby s bílým a světle šedým pozadím mě vysloveně serou. Vypaluje to oči, hlavně večer.

« Odpověď #1833 kdy: 07. 12. 2017, 21:13:13 »
Psal jsem to sem někdy dříve, bylo rozhodnuto, že se na tom nebude trávit žádný čas, ať si čtenáři dělají svoje skiny, ale naši programátoři s tím nebudou mít nic společného. Takže žádná další podpora se nekoná a nechystá.

Mám k tomu jen vyjádření od programátora, který mi řekl, že ty komunitní styly jsou špatně napsané, že se neřídí názvy objektů, ale strukturou, takže jakákoliv úprava to pochopitelně rozbije. Víc k tomu bohužel nemám.

https://forum.root.cz/index.php?topic=12625.msg237825#msg237825

https://forum.root.cz/index.php?topic=12625.msg237825#msg237825

« Odpověď #1834 kdy: 07. 12. 2017, 21:20:03 »
Na otázku s mobilní reklamou nemám žádnou odpověď, pokouším se nějakou získat od kolegů, kteří se reklamou přímo zabývají. Předpokládám ale, že se dozvíme, že se jedná o velmi úspěšný typ reklamy, který je běžný i na jiných webech.

ByCzech

• 1 863
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1835 kdy: 07. 12. 2017, 22:06:05 »
"Nebráníme se" ale neznamená "budeme vyvíjet a podporovat". Já to tak aspom nechápu. Slíbili něco víc?

Třeba tady?

ja chcem cierne pozadie  :(

Někde na GitHubu vzniká od komunity, jakmile to bude hotové, dáme na web návod, jak si to u sebe v prohlížeči nasadit. Čili to budeme podporovat, pokud si to bude komunita udržovat. Klidně si můžete vyvinout úpravu na modrou variantu. Ale my chceme mít jen jeden vzhled, nechceme jich udržovat víc. Navíc podle našich statistik používalo tmavý vzhled mizivé procento (tuším 1,6 %) uživatelů. Já jsem byl mezi nimi, ale mám v plánu si zvyknout na světlou.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1836 kdy: 07. 12. 2017, 22:11:04 »
Předpokládám ale, že se dozvíme, že se jedná o velmi úspěšný typ reklamy, který je běžný i na jiných webech.

Myslim, ze nejvetsim uspechem bude to, ze vsichni nasadi addblock, ktery az dosud nemeli, protoze chteli podporovat Root. Ono se tak dlouho do lesa vola, az se ucho utrhne. Dobre vule k podpore Roota lze vyuzivat, ale ne zneuzivat. Lidi ze sebe nechaji delat voly jen po urcitou dobu. Tak, jak mate nakroceno, byste za chvili mohli zacit take tezit BC, jak zacina byt moderni.

Takze hosi z reklamniho by si meli dat studenou sprchu, nejak se jim bouri hormony. Snad si pak uvedomi, ze jejich reklamni snahy muzou byt dlouhodobe pouze kontraproduktivni.

Jirsákova tchýně

« Odpověď #1837 kdy: 07. 12. 2017, 22:17:26 »
Předpokládám ale, že se dozvíme, že se jedná o velmi úspěšný typ reklamy, který je běžný i na jiných webech.

?

« Odpověď #1838 kdy: 07. 12. 2017, 22:36:04 »
Ono by bylo snad i lepší hodit tenhle proprietární domrvenej bazmek do hajzlu a radši nasadit třeba wordpress.

Darth

« Odpověď #1839 kdy: 07. 12. 2017, 23:34:57 »
Wordpress? A jak ti přesně pomůže výmena backendu, když se ti nelíbí šablona nebo reklamy v ní?

#

« Odpověď #1840 kdy: 07. 12. 2017, 23:38:57 »
Kdepak, po nekolikalete masazi prece vsichni vi, ze je to state-of-the-art mezi weby ... poooockat, vlastne ne, stoji to totalne za hovno ... ale obhajovat, to kuci umi dobre.

#

« Odpověď #1841 kdy: 07. 12. 2017, 23:40:43 »
Dodam jen, ze to na hovno je jak pro mobil (pro kterej se to udajne delalo) tak i normal web (ale ten uz nefrci, ze), ale na cem frci redakce to nevim.

j

« Odpověď #1842 kdy: 08. 12. 2017, 09:56:23 »
Ja rikam, ze vzniku alternativnich stylu aktivne brani tim, ze nezverejni zadne informace a alternativni styly neustale rozbijeji neustalymi nezdokumentovanymi zmenami, casto k horsimu.
Hele, ted to koukam soudruzi poresili na lupe k naprosty dokonalosti, tam uz se zobrazi jen bily nic. A novinky.cz dtto, tam uvidis asi tak km nudli s par obrazkama a nadpisama ... takze si nestezuj, bud rad ze tady se ti zobrazi jeste vubec neco.

« Odpověď #1843 kdy: 08. 12. 2017, 19:58:54 »
Na otázku s mobilní reklamou nemám žádnou odpověď, pokouším se nějakou získat od kolegů, kteří se reklamou přímo zabývají. Předpokládám ale, že se dozvíme, že se jedná o velmi úspěšný typ reklamy, který je běžný i na jiných webech.
???
No, tak  to se pak nesmíte divit.

?

« Odpověď #1844 kdy: 08. 12. 2017, 21:34:04 »
Bodejď by mobilní reklama nebyla úspešná.
1) Na mobilech vetšinou není adblock
2) je snadné omylem na reklamu klepnout, protože je nalepená na jiný obsah
3) reklama poskakuje, dodatečně se načítá (pomalé mobilní připojení či free wifi) a posouvá tak obsah, na který chci klepnout, takže než dokončím klepnutí na obsah, mám pod prstem reklamu a hle, už jsem přesměrováván někam dopryč. Zpět se zpravidla už dostat nedá, protože jsem byl 50x přesměrován.